» » » » Sitede yazın yapılacak yenilikler !

Sitede yazın yapılacak yenilikler !

MaRZoCHi
MaRZoCHi Kurucu 22-05-2015, 17:02
Herkese merhaba,
Sitemiz uzun sayılabilecek bir süre zarfında hizmet vermektedir. İçeriğimizin düzenli olması için aldığımız bir takım kararların uygunlanması için çokça çaba sarfetmemize rağmen istenilen verimliliği sağlayamadık.

Bu konuda hem bu tarz kurallar hem de sistemsel olarak yapılacak yenilikler bildirilecektir.

İlk olarak sürekli söylemekte olduğumuz bir konuyu ele alacağım.

1) Forum açmamıza ya da siteyi forum ile beraber açmamıza rağmen hala üyelerim PM ile bilgi alışverişi yapması hoş bir durum değil. O zaman forumu komple kapatıp içeriğini silip PM ile her işlem için para karşılığında destek verelim? Hangisini istersiniz?
PM ile bilgi istediğinizde o bilgiyi özel mesaj sınırlaması yüzünden silebilir veya unutabilirsiniz.. Aynı işleri tekrarlı yapmaktan sıkılıyoruz. Forum'u zaten bu amaçla açtık ki herkes sorununu yazsın eğer çözebildiysek belirgin bir şekilde kullanıcıya sunarak sürekli aynı bilgiyi ne biz verelim ne de siz isteyin.. Bunu anlamış değilim. Durum düzelmez ise PM sistemi komple devre dışı bırakılabilir mail ve iletişim sistemi de dahil. Başka türlü anlaşılmıyor. Çünkü yazılanları okumak çok zor geliyor belirli bir kesime. Zorlama yapmak istemiyoruz ama mecburuz :)

Şimdilik bu kadar sistemsel olarak bir çok yenilik olacaktır. Onları boş bir zamanımda yazacağım..
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
mondschein 15 Ağustos 2015 00:26
mehmet hocam cms konusunda gelişme var mı ?
0
mondschein 15 Haziran 2015 22:05
Konu takipteyim. İnsallah güzel bir cms çıkar. arkadasların da söylediği gibi dle yi aktarma yapılırsa süper olur.
3 779
MaRZoCHi 5 Haziran 2015 10:13
@otomasyoncu7, destekleriniz için teşekkürler :) Tanıtım için yardımınızı isteyebilirim bu güzel bir teklif oldu.

--------------------
0
otomasyoncu7 5 Haziran 2015 09:44
@MaRZoCHi, Eğer böyle bir script yazacak olursanız ki mutlaka harika bir script olacaktır, dle deki tüm içerikleri bu scripte aktabilmemiz için bir bir modül de yazabilirseniz ben de hiç vakit kaybetmeden bu yeni yazdığınız scripte geçiş yapabilirim.
Ücretsiz ve açık kaynak bir CMS' ye de elimden geldiği kadar destek olmaya ben de çalışacağım. En azından Üniversiteli kitlesine Uzun bir süre herhangi bir ücret beklemeden reklamını yapabilir, Sosyal Medya Hesaplarında 10 - 15 bin kişilik üniversiteli kitlesine bu yeni scriptin tanıtımını yapabilirim. Çalışmalarınızda Başarılar :)
3 779
MaRZoCHi 5 Haziran 2015 07:56
@OyunProgram, desteğiniz için teşekkürler. Uzun süreli bir proje olacaksa da en azından gelişimi hızlı olacaktır. DLE'nin Türkiye potansiyeli bitik malesef. Lisans nedeniyle bazı işlerde problem çıkıyor. Örnek 500 tl lik bir site için +150 tl lisans almaya kalkınca karşı taraf hoş bakmıyor.
Yazın altyapı için hazırlıklar yapıp başlayacağım. Github üzerinden açık kaynak olarak herkes geliştirebilecek.

--------------------
3 779
MaRZoCHi 3 Haziran 2015 17:08
@SilverMan, ücretlendirme yapılabilir aslında. Fakat DLE'nin kullanıcı kitlesi az malesef. Mesela günlük tekil 200'ün üstüne çıkmıyor site :) Birşeyler ürettiğimiz halde.
Açılan diğer tüm destek sitelerinde herhangi bir şey üretildiğini de görmedim şimdiye kadar ( özgün modül/eklenti )
Ayrıca modüllerin bazılarının İngilizce/Rusça çevirisinin olmamasına rağmen yabancı kullanıcılar tarafından daha çok satın alınıyor. Kısaca ücretli işlerin pek destekleneceğini sanmıyorum genel olarak. Tavsiyeniz için teşekkürler...
Sistemin lisanslı ve Rusça dışında destek verilmeyişi nedeniyle bu zamana kadar durum böyle oldu. Bundan sonra da değişeceğini de sanmıyorum.

Yavaştan ücretsiz ve açık kaynak bir CMS yazmaya başlayacağım. DLE'ye olan ağırlı da azaltacağım. En azından herkes tarafından rahatça kullanılıp geliştirilebilen bir sistem olursa daha çok destek görür.

--------------------
0
SilverMan 3 Haziran 2015 16:28
Bence ücretlendirme yoluna gidilsin. Az da olsa ücret alınsın. Böyle gönüllü olarak bu işler yürümüyor. Kapanan DLE sitesinde bunu gördük.
Normal kullancıyı 5 Mesaj saklama hakkı, yıllık 5 TL ödeyen kullanıcıya da 25, 10 TL ödeyen kullanıcıya da 50 mesaj saklama hakkı gibi.. Hiç olmazsa sunucu masrafları çıkar.. Ücretli üyelere gösterilmeyen ama normal üyelere gösterilen popup reklamlar olabilir mesela..
Kısaca, siteyi düzenli kullanan kişi bu siteye en az 10 TL yıllık katkı sağlamalı. Yok öyle bedava. :)
0
Gokay 23 Mayıs 2015 19:41
aynen mehmet çok iyi olur hem böylece sitenin değeri artar aynı zamanda sorun birazda olsa çözülmüş olur diye düşünüyorum.
3 779
MaRZoCHi 23 Mayıs 2015 14:16
Son 3 yoruma göre. Kullanıcı seviye düzenlemesi yapılabilir.. Fikirler için teşekkürler.
Bu düzenlemeyi yapacağım. Forumlardaki rank gibi. Kademeli bir şekilde izinler açılacak.

--------------------
0
omerkul 23 Mayıs 2015 11:15
@MaRZoCHi, sana Allah'dan sabır diliyorum.
@otomasyoncu7,'nun dediklerine katılıyorum. Üyelik grubu oluşturulabilir.
0
Gokay 23 Mayıs 2015 08:48
bu konuya en iyi çözüm bana göre şu şekilde olabilir. ayda her üyeye sitedeki yaptığı yorumlara ve sitedeki durumuna göre rütbe sistemi uygulanabilir. Nasıl olmalı ? neler yapılmalı ?

1. farz edelim adam dle.net.tr ye yeni olmuş sitenin mantığını ve sitenin kurallarını öğrenene kadar. ilk 100 yorum yada belirlenen yorum sayısına göre o kişiye özel mesajları gizlemek, adam belirlenen yorum, konu, sayısına sahip olduktan sonra özel mesajları o kişiye göstermek yapılabilir. Bu sayede istenilen hedefe tam ulaşılmış olmasada en azından sıkıntıyı yarıya düşürebilir...

2. ilk maddede yazdığım öneriyle birlikte : kişi 100 yorum yaptı sitenin mantığını azda olsa kavradı varsayalım, özel mesajlar kısmını görmeye hak kazandı aylık belli sayıda özel mesaj gönderme uygulaması yapılması gerekir her üyeye aylık 10 özel mesaj tanımlansa güzel olur..

3. Yönetici Profilinde Özel mesajların yanına Premium destek kısmıda eklenebilir. özel olarak destek almayan isteyen arkadaşlara bu şekilde yardımcı olunabilir hemde bu işten dle.net.tr azda olsa para kazanıp yaptığı emeklerin karşılığını alırlar bu şekilde de siteye destek olmuş olurlar

Bu 3 uygulama yürürlüğe girerse bana göre sorun 3 / 1'e düşer diye düşünüyorum...

Not : arkadaşlar bu sitenin kıymetini bilelim. dle adına yapılmış dünyada ilk ler bu sitede yer alıyor şunuda söylemek istiyorum bu sitede bir kaynaşma var tüm arkadaşlar bir birlerini aşşa yukarı tanıyor herkes olgun ve iyi kişiler ortam çok güzel yani dle.net.tr ye hep birlikte destek olalım herşeyi yöneticilerden ve site sahibinden beklemeyelim..
0
otomasyoncu7 22 Mayıs 2015 21:33
Sitede bir kullanıcı grubu daha oluştursanız ve yeni kayıt olanlar bu gruba dahil olsa ?
Bu yeni oluşturduğumuz gruptaki kişiler mesaj göndermek istediğinde sorularını forum sayfasında konu açararak sorabilirsniz diye bir uyarı çıksa ? Bu yeni kullanıcılar sistemi öğrendikten sonra bir üst guruba dahil edilse çözüm olabilir mi ?
3 779
MaRZoCHi 22 Mayıs 2015 19:51
@mehmet, yorum ve verdiğin fikir için teşekkürler. Engellemek istediğimiz sadece destek amaçlı mesajlar. Komple kapatmak elbette tercihimiz değil.. Duruma göre bir çözüm olabilir sadece..

--------------------
0
mehmet 22 Mayıs 2015 19:38
Dediğinize katılıyorum. Destek konusunda zaten her türlü kolaylık yapılmış ve mevcut. Ben fikrimi söyliyeyim: öncelikle burdaki üyelerin çoğu bu durumdan haberleri var ve sorunlarını foruma konu açarak çözüm bulmaya çalışıyorlar. Şöyle bir sistem olsa bence iyi olur Özel mesajlarımı kapat seçeneği eklense veya yapılsa hem bu sorun çözülmüş olur hemde siteden mecburu durum için kaldırılacak olan Pm, E-mail ve iletişim özelliklerinden mahrum kalmayız. Herhangi bir uyeyinin veya yöneticinin veya editörlerin kendisine Pm veya mail gelemesini itemiyorsa Özel mesajlarımı kapat seçeneğini işaretler ve sorun çözülmüş olur. Böylece kendilerine yollanan özel mesajlar yollanamaz hale gelir. İşte böyle bir sistem yapılabilir mi ? onu yazmak istedim. Teşekkürler.