PageSpeed Puanını Yükseltme

marika
marika Tasarım 27-02-2016, 00:33
Google PageSpeed (sayfa yüklenme) hızlarına çok önem veriyor. Buradaki puanınızı artırmak için css ve js lerini sunucuda sıkıştırıp yükletmemiz gerekiyor tarayıcıya. Bu sıkıştırmayla 80 kb bir js dosyası 20 kb düşüyor. Bu da sayfa yüklenme hızını artıyor. Seo açısından artı puan alıyorsunuz. Alttaki işlemleri yapmadan önce 69 puan alan sitemin anasayfası yaptıktan sonra 88 puana çıktı. Bu sıkıştırma işlemini dle yapabiliyor. İlk önce admin panelden Gzip ayarlarını açınız.

Kullanımı

javascript Şıkıştırma

{THEME}/js/bootstrap.min.js 


diye bir js var sayfanızda diyelim. Bunu alttaki gibi kullanarak hızlı yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

<script src="/engine/classes/min/index.php?charset=utf-8&amp;f={THEME}/js/bootstrap.min.js&amp;8"></script>


Css Sıkıştırma

{THEME}/css/bootstrap.min.css


<link rel="stylesheet" href="/engine/classes/min/index.php?charset=utf-8&amp;f={THEME}/css/bootstrap.min.css&amp;8" />


Yapan arkadaşlar buraya önce ve sonraki puanlarını yazarlarsa sevinirim.
28
krkobra 6 Şubat 2017 21:57
arkadaşlar bu kodları nereye yazacağım onu anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. 11.2 sürüm kullanıyorum.
10
MhmmdAli 7 May 2016 14:51
Saolun hocam ben denedim. önce 64 puandı sonra 80 puan oldu. Ama mobil için puan değişmedi.
78
hcelenk 2 Mart 2016 00:44
@marika, Tşk Ederim En Kısa Zamanda Düzenleceğim. Son Durumu Paylaşırım..

--------------------
606
marika 1 Mart 2016 23:38
1- Resimler büyük sorun.

http://www.hasancelenk.com/uploads/posts/2016-01/medium/1454093276_7.cuz.png

için 149 kb çok büyük. En boy oranı çok bir resim değil. compresspng.com dan optimize ettiğinizde 40 kb :D (kalitesini bozmuyor)

http://31.media.tumblr.com/94dc471bcb2cef105e32e62d25919b29/tumblr_n2yeujm9G
d1sntui9o1_400.gif

tek başına 2mb bu çok büyük sayfa açılış hızını çok yavaşlatıyor. Mutlaka kaldırın böyle gifleri.

Site içindeki tüm resimleri optmize edip öyle ekleyin yazılarınıza. eski resimleri de. Anasayfada görünenleri en azından. Yukarıdaki siteden yapın. Bayağı farkedecek pagespeed puanı.

2- Sonra yukarıdaki sıkıştırma işini hem js he css için her birine uygulayın. Mutlaka uygulayın.

3-Dle admin panelden Gzip ve önbellek özelliklerini mutlaka açın.

Admin panelde
Gzip Sıkıştırmasını Etkinleştir:
JS dosyaları Gzip İle sıkıştır:
Sitede Önbellekleme Yapmaya İzin Ver:


Bu ayarlar aktif olsun yani.

4- Radyo yayınıda açılış hızını düşürüyor. Kaldırsanız fark eder.

Bunları yaptığınızda en az 50 ye gelir.

--------------------
78
hcelenk 1 Mart 2016 22:21
Site Adresi

Link Bu Üstad. Sana Zahmet Bi Kontrol Et..

--------------------
606
marika 1 Mart 2016 20:33
Sitenin adresini gönder bi bakayım. Hostinginle de alakalı olabilir.

--------------------
78
hcelenk 1 Mart 2016 19:03
@marika, Üstad Benim Siteyi Bi Kontrol Edebilirmisin Varkit varsa ve Sana zahmet Olmazsa. Sıkıntı Büyük :(

Bu temada baya bi js dosyası var ondanmı acaba.. ,:(

--------------------
606
marika 1 Mart 2016 01:32
@hcelenk, 15 gerçekten kötü. Merak ettiğim bir çok sitenin puanına bakmışımdır. 50 altını görmedim daha.

--------------------
78
hcelenk 28 Şubat 2016 21:10
Eğer Bu site Hız değerini doğru gösteriyorsa benim site ölü demektir.
masaüstü 15 / 100
mobil 53 / 100

:(:(

Java scriptleri kaldırın diyo bu sitede. :D Kaldırırsak Site Çöp :D

--------------------
606
marika 28 Şubat 2016 17:16
1
utf-8&f


değil
utf-8&amp;f


2

.js&7


değil

.js&amp;7


--------------------
321
CepTiM 28 Şubat 2016 13:03
Pek bi fark olmadı hocam ...
Ya ben yapamadım yada olmadı ...
<script src="/engine/classes/min/index.php?charset=utf-8&f=/templates/dlenettr/js/d
daccordion.js&7"></script>
<script type="text/javascript" src="/templates/dlenettr/js/ddaccordion.js"></script>

<script src="/engine/classes/min/index.php?charset=utf-8&f=/templates/dlenettr/js/t
ooltip.js&7"></script>
<script type="text/javascript" src="/templates/dlenettr/js/tooltip.js"></script>

<link rel="stylesheet" href="/engine/classes/min/index.php?charset=utf-8&f=/templates/dlenettr/css
/style.css&7" />
<link media="screen" href="/templates/dlenettr/css/style.css" type="text/css" rel="stylesheet" />

<link rel="stylesheet" href="/engine/classes/min/index.php?charset=utf-8&f=/templates/dlenettr/css
/engine.css&7" />
<link media="screen" href="/templates/dlenettr/css/engine.css" type="text/css" rel="stylesheet" />

<link rel="stylesheet" href="/engine/classes/min/index.php?charset=utf-8&f=/templates/dlenettr/for
um/css/simplebb.css&7" />
<link media="screen" href="/templates/dlenettr/forum/css/simplebb.css" type="text/css" rel="stylesheet" />

<script src="/engine/classes/min/index.php?charset=utf-8&f=/templates/dlenettr/js/s
lides.js&7"></script>
<script type="text/javascript" src="/templates/dlenettr/js/slides.js"></script>


yukarda oldugu gibi değiştirdigim kodlar ve eski kodlar mevcut

--------------------
606
marika 28 Şubat 2016 12:19
Dle versiyonundan kaynaklanıyor olabilir. Şu an ben böyle kullanıyorum. Bende sorun yok.

Kaynaktaki yapı ile buradaki aynı. Sadece artık utf-8 kullanılıyor ve en sonraki sayı ise önbellekte tutulacak gün sayısı.

<script type="text/javascript" src="/engine/classes/min/index.php?charset=windows-1251&f={THEME}/j
s/libs.js,{THEME}/js/somesctipt.js&7"></script>


Gibi 2 tane peş peşe eklenerek te kullanılabiliyor.

--------------------
321
CepTiM 28 Şubat 2016 11:48
Kodlardaki karakterlerde sıkıntı var hocam kodları düzenleyip yeniden eklermisiniz ?

--------------------
61
majidoff 27 Şubat 2016 13:31
Teşekkürler @marika, en kısa zamanda deneyeceğim.

--------------------
Bilgi
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
İSTATİSTİKLER