DLE Pano sistemi

mehmetkalyci
mehmetkalyci 25-02-2015, 14:43
İyi günler, dle' de olmasını istediğim bir özelliği paylaşmak istiyorum. Evrim Ağacı sitesindeki gibi bir pano sistemi yapılabilir mi? İşleyişi şu şekilde olacak; üyeler pano kısmında bir soru başlatacak ve diğer üyeler bu soruları cevaplayacak?
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
root 8 Haziran 2015 13:35
dle 10.4 calsmiyor sorun cikdi makele eklenmiyor
0
marika 27 Şubat 2015 23:01
Kolay gelsin. Yeni sitende başarılar dilerim.
0
mehmetkalyci 27 Şubat 2015 22:50
@marika, tam istediğim şekilde bir düzenleme olmuş eline sağlık. Denedim, çok güzel çalışıyor. Dediğin gibi editörü teke indiricem. Çok teşekkür ederim smile
0
marika 27 Şubat 2015 20:04
Teşekkürler hocam. Bana bi sıra lazım olmuştu; bazı üyelere özel bir haber ekleme sayfası yapma. Bu şekilde halletmiştim.

@mehmetkalayci, bu şekilde yaptığında site.com/soruekle.html sayfasına girdiğinde kategori seçme bölümü görünmeyecektir. kodlarda gizli olarak Soru Panosu kategorisi seçilmiş olacaktır. site.com/soruekle.html sayfasının tasarımını veya editör bölümlerini soruekle.tpl den düzenleyebilirsin. İki editör çıkıyor ya alt alta, ilkini silebilirsin. Tek editöre düşer. Kafana göre düzenle artık soruekle.tpl yi.

Ayrıca Soru Panosu kategorinin kategori ayarlarından Tanıtım Metni Şablonu bölümüne farklı bir tpl atayabilirsin. Ana site kısa haber tplsi (Tanıtım Metni Şablonu) shortstory.tpl dir. Sen sorupanosukisa.tpl gibi bir tpl atayabilirsin. Ve bu tpl yi shrotstory deki benzer tagları alıp sadece tasarımında değişiklik yapabilirsin.

Aynı mantık aynı kategori ayarındaki "Ana Metin Şablonu" içinde yapabilirsin. Buda normalde fullstory.tpl dir. Ama sen oraya başka bir tpl yazıp o tpl ye farklı bir tasarım yaparsan site.com/sorupanosu/soru1-3423.html bir yazıya girildiğinde sitedeki diğer içerikten farklı bir gösterim sağlayabilirsin.
3 779
MaRZoCHi 27 Şubat 2015 19:41
@marika, düzenleme güzel olmuş :) Eline sağlık.

--------------------
0
marika 27 Şubat 2015 18:45
1- engine/modules/addnews.php yi kopyalayıp ismini engine/modules/soruekle.php yaptıktan sonra soruekle.php içinde addnews.tpl ifadesini bulup soruekle.tpl yapıp kaydedip addnews.php nin olduğu klasöre yükleyin.

2- engine/engine.php de

bul
elseif ($do == 'addnews') $nam_e = $lang['title_addnews']; 

altına ekle

elseif ($do == 'soruekle') $nam_e = $lang['title_addnews'];

bul

case "addnews" :
		include ENGINE_DIR . '/modules/addnews.php';
		break;

altına ekle

case "soruekle" :
		include ENGINE_DIR . '/modules/soruekle.php';
		break;

3- tema bölümünden soruekle.tpl oluştur. içine addnews.tpl dekileri kopyala.

4- Soru Panosu ismine benzer bir kategori oluştur ve id sini öğren.

5-

<select data-placeholder="Kategori Seçin..." name="catlist[]" id="category" onchange="onCategoryChange(this)" multiple="" class="chzn-select" style="display:none;"><option value="1" selected>>Kategori 1</option></select>

Soru Panosu kategorsinin idsini yukarıdaki value="1" de ki 1 yerine yazdıktan
sonra soruekle.tpl de {category} ifadesini silip yerine bu yeni kodu ekle.

6- .htaccess de uygun bir yere alttaki kodu ekle

RewriteRule ^soruekle.html$ index.php?do=soruekle [L]

7- Sonra site.com/soruekle.html adresine üye hesabıyla giriş yapıp bir konu eklemeye çalışın.

Ben deneme yaptım sorunsuz çalışıyor ve güvenlik açığı da oluşturmuyor.
0
mehmetkalyci 27 Şubat 2015 17:05
@marika,bu düzenleme işimi görür. Ama bunu nasıl yapabiliriz?
0
marika 26 Şubat 2015 20:52
@mehmetkalyci, çok sorun olmaz ama istersen üyelerin haber eklediği site.com/addnews.html gibi site.com/soruekle.html sayfası oluşturabilirsin bir kaç düzenleme ile.
Üye site.com/soruekle.html sayfaya girdiğinde daha oluşturmuş olduğun "Soru Panosu" kategorisi gizli olarak seçilmiş gelir. Onlar sadece başlık ve soru kısmını doldurup gönderdiklerinde (kategori seçilmiş olarak gelme işini yapılacak düzenlemeler sağlayacak) Admin panelde Soru Panosu kategorsine düşmüş olur.
0
mehmetkalyci 26 Şubat 2015 12:50
@marika, tavsiyeni bende düşünmüştüm ancak üyeleri, o kategoriyi seçmeye yönlendirme konusunda sorun çıkabilir sanki.

@VK, pano teması mı, yoksa linklediğim sitenin mi? Sitenin ise tasarımıyla ilgilenmiyorum smile
0
KAYA 25 Şubat 2015 22:54
Teması DLE İçin Mevcut.
0
marika 25 Şubat 2015 21:43
Sadece soru cevap olacaksa çok kolay. Bir kategori oluşturun. site.com/addnews.html den o kategori seçip konu ekleyerek sorularını sorsunlar. Yorum olarakta cevap versin diğer üyeler. 10.4 kurulu ise yorumların beğenme veya puan verme özelliğinden birisini kullanırsanız. İŞ görür. Ama farklı bir özellik isterseniz onu düşünmek gerekir.