» » » » Online Test Çözme Modülü

Online Test Çözme Modülü

MaRZoCHi
MaRZoCHi Kurucu 26-05-2015, 14:10
DLE için yapmaya başladığım online test modülü.

Modülün paylaşımı veya satışı yapılmayacaktır. DLE için bu halde kalacaktır.
Fazla eklemeler vs. yaptığım için artık ayıklayıp paylaşma/satma gibi bir emek harcamak boşa harcanmış zaman olacaktır.
Malum satış sayısı 5'i geçmeyeceği için ve ayıracağım zamana değmeyeceği için özel satışını yapmayacağım. DLE ile başladığım projeyi sıfırdan başka bir platformda yeniden yazacağım..

Sistem işleyişi hakkında videolar :
Önizleme 2 - Web
Önizleme 3 - PC
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
mondschein 19 Haziran 2017 00:17
o haliyle satış var mı peki ? satış varsa ortalama fiyat nedir. youtubeden vidoları izledim. pdf ve resimden soru almak hoşuma gitmişti.
3 779
MaRZoCHi 19 Haziran 2017 00:02
@mondschein, bazı yerlerde yazdım durumu fakat burada bilgi yokmuş.. Modül özel bir sistem için kullanıldı ve modüler yapıdan çıktı açıkçası. Komple o haliyle kullanmak gerekir.. Bu nedenle satış vs. düşünmüyorum. Ayıklamak için harcayacağım zamanın karşılığını alabileceğimi zannetmiyorum dle için.
İlginiz için teşekkürler..

--------------------
0
mondschein 18 Haziran 2017 18:53
mehmet hocam yeni bir gelişme var mı bu modül için ?
0
mondschein 20 Ekim 2016 18:15
modülde son gelişme nedir ?
0
lemaster 6 Kasım 2015 21:54
SHOP dakı yerini almasını bekliyorum
0
mondschein 6 Kasım 2015 21:43
merhaba modulde gelişme var mı ?
3 779
MaRZoCHi 27 Ağustos 2015 13:46
@SilverMan, Uzun bir aradan sonra anca internete girmek için vakit bulabildim. 1 hafta sonra test sistemini bitirmek için çalışmalara bağlayacağım. Muhtemelen 2 hafta sonrasında büyük miktarda hazır olur.
Resim eklemeyi ekleyeceğim fakat "her soru için tek sayfa" işlevi için birşey diyemem.
Ücreti yüksek tutacağımı belirtmiştim ilk mesajlarımda. Nedeni alan sayısının az olması ve verilen emeğe ve harcanan zamana değmiyor olması. ( 200 ya da 250 ) düşünüyorum.. Çalışmalara başlayınca ekleyeceğim özelliklere göre değişebilir.. Teşekkürler iyi çalışmalar..

@otomasyoncu7, teşekkürler.

--------------------
0
SilverMan 25 Ağustos 2015 20:59
Mehmet Bey; Bu modül ne durumda acaba? Eksikleriyle birlikte işimi görecek bir tema satın aldım.
Soruya resim ekleme seçeneği, soru ekranının tek ekranda sayfa geçişli olması v.b isteklerimiz vardı. Onlar konusunda da bilgilendirebilir misiniz? Özellik ve fiyat olarak kabul edilebilir bir çalışma olursa siteye eklemek isterim.
iyi çalışmalar.
0
otomasyoncu7 4 Temmuz 2015 21:40
@MaRZoCHi, Sabırsızlıkla bekliyoruz hocam, iyi çalışmalar.
3 779
MaRZoCHi 4 Temmuz 2015 09:58
1 Ay içerisinde tamamlamayı düşünüyorum.
Resimli soru ve soruya resim ekleme seçeneğini ekleyeceğim.

--------------------
0
SilverMan 4 Temmuz 2015 03:23
Soru ekle bölümünde, yazdığınız soruya bir adet resim de eklenebilmeli. Resim içermesi gereken sorular oluyor çünkü..
0
otomasyoncu7 4 Temmuz 2015 02:33
@MaRZoCHi, Hocam modülün son durumu nedir ? Modülün satışa sunulması için belirli bir tarih var mı ?
3 779
MaRZoCHi 27 Mayıs 2015 18:07
@SilverMan, tabi ki. TPL dosyaları oldukça esnek yapıda.
Örnek ( test sayfası ):
<div class="test">
	<h3>{test-name}</h3>
	<p>Test ID: {test-id}, Tarih: {test-date}, Açıklama: {test-desc}</p>
	<form action="{test-action}" method="post" name="test-form-{test-id}" id="test-form" data-count="{question-count}">
		[question]
		<fieldset id="question-{question-id}">
			<legend><b>SORU: {question-num})</b> {question}</legend>
			[option]<p><input type="{opt-type}" name="{opt-name}" value="{opt-val}"> {opt}) {opt-text}</p>[/option]
		</fieldset>
		[/question]
		<input type="submit" class="fbutton" name="submit-test" value="Gönder" />
	</form>
</div>

@mondschein, teşekkürler. Soru ekleme ile ilgili diğer özellikleri sistem tamamlandıktan sonra inceleyeceğim. Şimdilik manuel ( +LaTeX ), resim şeklinde ayarladım.
Dediğiniz modülleri zaten custom benzeri bir mantık ile yapacağım.

--------------------
0
SilverMan 27 Mayıs 2015 15:47
@MaRZoCHi,
Modül kullanılan herhangi bir tema ile birlikte kullanılabilecek anlamına mı geliyor? Bir rus kardeşimize(!) eğitim portalı (haber sitesi mantığında) hazırlatmayı düşünüyorum da..
iyi çalışmalar
0
mondschein 27 Mayıs 2015 13:32
Elinize sağlık mehmet hocam. çok güzel bir hal alacak gibi duruyor. genelde hızlı soru eklemek için excell tablosundan veri cekmesi isteniyor. eger oyle bir ozellik olursa daha cok ragbet gorur.

Ayrıca:
1- En çok test çözenler,
en cok doğru cevaplayanlar
haftanın, gunun, ayın birincisi.. vs gibi ozellikler de eklenirse tadından yenmez.
3 779
MaRZoCHi 27 Mayıs 2015 07:01
@SilverMan, Fikir için teşekkürler. Yazın sitede yapılacak güncelleme ile demo sayfası da hazırlayacağım. Sitedeki tüm modülleri içerecek şekilde.
Test türü olarak başlangıçta eklemiştim fakat sonradan bu düzene geçtim. Tamamladıktan sonra tekrar bakacağım.

--------------------
0
SilverMan 27 Mayıs 2015 04:52
Çalışma oldukça iyi olacak, öyle görünüyor. Nihai sürümden önce demo yayınlanırsa kullanıcıların istekleri doğrultusunda birkaç değişiklik, özellik, eleştiri getirebiliriz. Mesela;
Test sayfası aşağıya doğru kaydırılan bir sayfa değil de her soru ayrı bir sayfada gösterilse, her yeni sayfada da reklam yerleşimi olsa daha iyi olurdu sanırım. Nihai demoyu görmek isterim doğrusu. İyi çalışmalar.
3 779
MaRZoCHi 26 Mayıs 2015 23:40
@otomasyoncu7, teşekkürler :)

--------------------
0
otomasyoncu7 26 Mayıs 2015 23:36
@MaRZoCHi, Tek kelime ile mükemmel bir modül olacak o zaman yada proje, kolay gelsin umarım emeğinize değer ve istediğiniz hedefe ulaşırsınız.
3 779
MaRZoCHi 26 Mayıs 2015 23:19
@otomasyoncu7, zamanla her kesime hitap edecek hale getireceğiz. Elbette artık responsive olması şart. Zaten grubumuzda öğretmenler var o nedenle okullara yönelik gereklilikler aklımızda. Bu doğrultuda ilerleyeceğiz. Henüz sistemin altyapısı hazır. Tasarım vs. görsellik kısımları tpl sistemi sayesinde max. seviyede özelleştirilebilir.
Platformdan bağımsız çalışabilen PyQT ( Python + Qt ) tabanlı program ile her yetkili kullanıcı soruları taratıp kolayca sisteme ekleyebilecek. Her kullanıcı panelinde çözdüğü testler aldığı puanlar, test bilgi sayfasında o testi daha önce çözenler vs. vs. karşılaştırmalar, yarışmalar..
@marika, teşekkürler :) Programı geliştirmeye devam ediyorum. Aslında 2 farklı sistem geliştiriyorum.. Kendi projemiz için daha farklı bir yapı. Video da gösterdiğim farklı bir yapı.
Bu konuyu proje konusuna çevireceğim. Gelişmeleri bu konudan paylaşacağım...
Yorumlarınız için teşekkürler..

--------------------
0
marika 26 Mayıs 2015 23:06
Son video işim en mükemmel tarafı olmuş. Süper valla.
0
otomasyoncu7 26 Mayıs 2015 22:22
@MaRZoCHi, testinicoz.com projeniz hangi kesime hitap ediyor bilmiyorum ama 7-18 yaş arası bir kitleye hitap edecekse, modülün kullanıcılara hitap eden kısmı "responsive" olması Fatih projesi kapsamında dağıtılan ve gelecek yıllarda dağıtılacak olan tabletler için daha uygun olacaktır.

Sistemin görünmeyen tarafındaki özellik çok iyi olmuş soru eklemek daha pratik olacak :)

Soru çözme kısmı güzel olan örnek bir link belki sizinde hoşunuza gider:

http://www.onlineehliyetsinavlari.com/ehliyet-sinavi/22-mart-2015-yenimufred
at-sinifi-ehliyet-sorulari-coz
3 779
MaRZoCHi 26 Mayıs 2015 21:19
Beğenmenize sevindim :) Yorumlarınız için teşekkürler.. Sisteme eklenecek birkaç özellik daha var. Sosyal bir hava katması için. Geliştirmeler devam ediyor.. Sınavlardan sonra yeni video çekeceğim.
testinicoz.com yeni projemiz. Esasında bu proje için hazırlanmış bir sistemdir.
Sistemin görünmeyen ve işi hızlandıran diğer tarafı : İzle

--------------------
0
MHDumaN 26 Mayıs 2015 20:56
çok güzel modül olmuş ellerine sağlık
0
otomasyoncu7 26 Mayıs 2015 20:04
@MaRZoCHi, Hocam dört gözle modülü bekliyorum. Kişisel youtube hesabınızdaki videoyu izledim tam istediğim gibi bir modül.
0
Gokay 26 Mayıs 2015 19:46
Mehmet test modülün bir harika cidden bir çok kuruluş bunu kullanmayı isteyecektir. ben çok beğendim eğer testlerle ilgili bir site sahibi olsam düşünmeden alırdım videoyu izleyin arkadaşlar ne demek istediğimi anlayacaksınız eline sağlık mehmet
3 779
MaRZoCHi 26 Mayıs 2015 17:56
Kişisel youtube kanalında paylaştığım yeni test sistemini ilerleyen zamanda DLE modülü olarak ta sunabilirim. Yazın ayrı bir script yazacağım. Fakat DLE modülünün fiyatı uygun olmayacaktır. Geliştirmeler devam ediyor... Eklenecek bir çok özellik var muhtemelen 100-300 tl arası bir fiyat ile seri satışa sunacağım.
Buradan izleyebilirsiniz.

Ücretsiz script sanıyorum yok. Ben de aradığımda bulamamıştım o nedenle böyle bir sisteme başladım.

--------------------