» » » » Makale Başlığındaki Sorunu Nasıl Çözebilirim

Makale Başlığındaki Sorunu Nasıl Çözebilirim

mehmet
mehmet 15-04-2015, 23:21
Merhabalar altta görüldüğü gibi yazılan uzun makale isimleri ile açılan makaleler sitede bir kayma sorununa neden oluyor. Nasıl çözebilirim ?
Makale Başlığındaki Sorunu Nasıl Çözebilirim
Web site: www.softdonanim.com
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
mehmet 17 Nisan 2015 17:53
@MaRZoCHi, oldu çok teşekkür ediyorum büyük bir sorundan kurtuldum.
0
3 753
MaRZoCHi 17 Nisan 2015 17:10
@mehmet, ilk olarak aşağıdaki css yi ekle. style.css dosyasının en altı uygundur.
.mainpro .span4 { height: 170px !important; width: 190px !important; overflow: hidden; }

Sonra recent_news.tpl dosyasındaki style="width: 190px" i komple sil css'ye eklendiği için gerek yok.

--------------------
0
0
mehmet 17 Nisan 2015 15:42
@MaRZoCHi, sorun halen devam etmektedir şuan verdiğiniz kodlar eklidir. Fakat bir türlü düzelmedi dün 2 adet makaleyi gizledik kötü görünmesin diye bakın şuan bir makale açtım sorun aynı :( verdiğiniz son koduda ekledim.
0
3 753
MaRZoCHi 17 Nisan 2015 10:46
@otomasyoncu7, link var mı? Şuan @mehmet,'in sitesinde bozuk görünmüyor.

--------------------
0
289
otomasyoncu7 17 Nisan 2015 08:56
@MaRZoCHi, dediğiniz css değişikliğini yapmama rağmen yine mehmetin eklediği ekran görüntüsü ile aynı sorunla karşılaşıyorum. Birde @mehmet, denesin bakalım belki onun tema da düzelir sorun.
0
3 753
MaRZoCHi 17 Nisan 2015 06:24
@mehmet, css de yanlışlık var. Yine tpl ye ekleyin dediğim şekilde.
CSS'si böyle olacak
.mainpro .span4 {
    height: 170px;
} 

--------------------
0
289
otomasyoncu7 16 Nisan 2015 22:29
@MaRZoCHi, Dediğiniz değişiklikleri yaptığımda mehmet'in eklediği ekran görüntüsünde olduğu gibi bozulma oluyor.

Custom ile çekilen tpl dosyasının içeriği (recent_news . tpl):

<li class="span4" style="width: 230px;">
    <a href="{full-link}" class="thumbnail" rel="tooltip" data-placement="top" data-original-title="{title}">
      <img src="{image-1}" alt="{title}" />
    </a>
    <div class="clearfix"></div>
    <a href="{full-link}" class="title-recent">{title}</a>
    <div class="clearfix"></div>
    <p class="date-recent">{date}</p>
</li>
0
0
mehmet 16 Nisan 2015 22:11
@MaRZoCHi, aynen dediğinizi yaptım bakın böyle oldu
0
3 753
MaRZoCHi 16 Nisan 2015 21:58
<div class="cat-box">
    <div class="row-fluid">
        <ul class="thumbnails mainpro">
            {custom aviable="main" template="recent_news" aviable="global" from="0" limit="6" order="date" cache="no"}
        </ul>
    </div>
</div>


ul class="thumbnails mainpro" oldu.

--------------------
0
289
otomasyoncu7 16 Nisan 2015 21:52
@MaRZoCHi, zahmet olmazsa main tpl deki kod bu siz ekleyebilir misiniz bu kod üzerine ? Defalarca okumama rağmen tam olarak anlayamadım ?
     <div class="cat-box">
                            <div class="row-fluid">
                                <ul class="thumbnails">
                                    {custom aviable="main" template="recent_news" aviable="global" from="0" limit="6" order="date" cache="no"}
                                </ul>
                            </div>
                        </div>
0
3 753
MaRZoCHi 16 Nisan 2015 21:40
@otomasyoncu7, nin ilk yorumunda yazdığı kod doğru fakat diğer kısımlarda da kullanıldığı için bozdu. Temada o kısmın ( custom ile çekilen ) hemen üstündeki ul class="thumbnails" e mainpro class ı ekle ul class="thumbnails mainpro" olacak yani. Daha sonra css ye .mainpro { height: 170px; } ekle

--------------------
0
0
mehmet 16 Nisan 2015 19:42
@otomasyoncu7, teşekkürler bende @MaRZoCHi'nin el atmasını bekliyorum :( bir türlü yapamadık.
0
289
otomasyoncu7 16 Nisan 2015 18:02
km kutum boş ama yinede dolu ve boşaltın yazıyor. :(

Bu kısımdan sonra @MaRZoCHi'nin veya css den anlayan başka bir arkadaşın temaya el atması lazım. antivirüs ve dll yazan kısmı ben main tpl den kaldırdım hoş gözükmediği için. Benzer makaleler kısmında da css lerde ufak tefek oynamalar yapıp düzenlemek gerekiyor.

Eğer denemek istiyorsan bu linkteki @OyunProgram ' ın yazdığı yorumdaki çözümü de deneyebilirsin.

http://forum.dle.net.tr/datalife-engine/soru-ve-sorunlar/868-makale-adinin-u
zunlugu-ve-kisaligina-gore-degisen-kayma-sorunu-.html
0
0
mehmet 16 Nisan 2015 17:49
@otomasyoncu7, yeni fark ettim alttaki çözümü uyguladığım zaman bakın nereler bozuluyor altta 2 adet resim ekledim ? :(

Style.css 312. satır.
Bul:
.cat-box .span4{
    margin-left: 11px;
}


aşağıda ki kod ile değiştir.
.cat-box .span4{
    margin-left: 11px;
    height: 170px;
}


0
0
mehmet 16 Nisan 2015 17:17
@otomasyoncu7, her ikisinide yaptım sorunlar çözüldü çok teşekkür ediyorum üstelik arama kısmı çok güzel oldu. bir kaç isteğim daha olacak ama zahmet olucak :( örneğin şu alttaki resimde izah etmişim iki bölüm arasında boşluk olsun istiyorum nasıl yapabilirim. Bu arad km kutun boşalta sana ulaşmam lazım :)
0
289
otomasyoncu7 16 Nisan 2015 15:26
Bootstrap.css 37,38,39. satırlardaki css kodlarını

form {
  margin: 12px 16px 0px;
}


bu kodlar ile değiştirisen arama kısmı da güzel bir görünüm verebilirsin. Tabi sana kalmış böyle güzel gözüküyor diyorsan bu değişikliği yapmasan da olur :)
0
289
otomasyoncu7 16 Nisan 2015 15:13
Style.css 312. satır.

Bul:
.cat-box .span4{
    margin-left: 11px;
}


aşağıda ki kod ile değiştir.
.cat-box .span4{
    margin-left: 11px;
    height: 170px;
}
0
0
mondschein 16 Nisan 2015 13:51
yazıya limit koyabilirsiniz. {title limit="45"} veya {short-story limit="x"} seklinde.
0
İSTATİSTİKLER