» » » » Short story - sayfada bir kez göstermek

Short story - sayfada bir kez göstermek

mrtk
mrtk 18-03-2015, 13:54
Merhaba,

Sadece shortstory.tpl dosyasında gözükmesini istediğim bir sol blok eklemek istiyorum. shortstory.tpl dosyasında yaptıgım değişiklikler makale sayısı kadar tekrarlandığı için, işlemi burdan yapamıyorum.

Aşağıda olduğu gibi ana sayfaya istediğim kodu ekleyebiliyorum. Main.tpl dosyasında hangi tagları kullanarak sadece shortstory.tpl sayfasında gözükmesini sağlayabilirim.

[aviable=main]{include file="_anasayfa.tpl"}[/aviable]

Yardım rica ederim.
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
marika 20 Mart 2015 16:45
Son cevaptan anladığım kategori sayfalarınızı kastedmişsiniz. Kastedmeye çalışıp bizi uğraştırmasaydınız, kategori kelimesini yazsanız çözülürdü.
0
mrtk 19 Mart 2015 16:59
@cepkutusu, Aramış ama bulamamıştım, teşekkür ederim.
0
cepkutusu 19 Mart 2015 00:48
[aviable=cat] Blok kodu [/aviable] Sadece katagorilerde çıkar. Senin tabirinle Short Story :D

Aviable tagı [aviable=main|showfull] html [/aviable]

En kullanışlı taglardan birine geldi sıra. Aviable kelimesi bir çok anlama gelmektedir. "Kullan" kelimesi en doğru karşılığıdır. Temanızda istenilen bir html,css yada js kodu dle yapısı içinde bazı yapılarda çalıştırmak yada çalıştırmamak işine yarayacak özel bir tagdır. Bu yaplardan kasıt; aviable kodundan sonra sadece main yazarsak bu kodları sadece anasayfada, showfull yazarsak sadece yazı içi yapısında, main|showfull yazarsak ikinsinde birden çalışmasını ve diğer özel yapılarda mesela arama sonuç sayfaları,haber ekleme,kayıt sayfası gibi geriye kalan tüm alanlarda html yazan yere girdiğimiz kodları çalıştırmayacaktır.
Daha somutlaştırmak için bir kaç örnek vereceğim.Sitemde anasayfada sol kolonda son yorumlar modülü vardır. Bu son yorumlar modülü sistemi çok fazla yormaması için sadece anasayfada çalışmasını alttaki kod ile sağlayabilirsiniz.
Aviable örnek kullanım [aviable=main] { lastcomments } [/aviable]
Yada temanızı genileşletmekte kullanabilirsiniz. Sitenizin main.tpl sinde sağ kolonu yazı içinde kaybedebilirsiniz. Burada ki sitedeki gibi yazı içine girdiğinizde sağ sütunu kaybedebilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için main.tpl de sağ sütunu oluşturan kodları tespit ettikten sonra [not-aviable=showfull]sağ kolon html kodları[/not-aviable] şeklinde kullanarak showfull yani tüm yazı bölümü haricinde görünmesini sağlayabilirsiniz.
Bu aviable tagına eklenecek ve kullanılabilecek kodlar
Aviable deki özel taglar
global - tüm sitede
main - anasayfada
cat - kategorilerde
showfull - tüm yazıda
search - arama sayfalarında
userinfo - kullanıcı profili sayfalarında
register - kayıt sayfasında
stats - istatistik sayfasında
pm - özel mesaj sayfasında
feedback - iletişim sayfasında
addnews - yazı ekleme sayfasında
lastcomments - son yorumların sıralandığı sayfalarda
static - sabir sayfalarda
catalog - kataloglarda
alltags - tüm tagların buluğu sayfada
tags - herhangi bir etiket sayfasında

Daha Kapsamlı Bilgi Burada

//forum.dle.net.tr/gelistiriciler/sablon-sistemi/333-maintplde-smarty-kodla
rinin-kullanimlari.html
0
mrtk 18 Mart 2015 23:26
@marika, cevap için teşekkür ederim, ama asıl derdim şu, ana sayfa dışında goster dediğimde hem shortstory.tpl dosyasında hemde fullstory.tpl sayfasında çıkıyor. Bahsettiğim bu sol menunun sadece shortstory.tpl kısmında cıkmasını saglayabilir miyim.

Not: shortstory.tpl = kategori sayfası makalelerin alt alta listelendiği sayfa
fullstory.tpl = Makalalerin tam olarak görüldüğü, yorumlandığı sayfa

Teşekkürler.
0
cepkutusu 18 Mart 2015 22:00
hiç birşey anlamadım...

Short story derken anasayfadan mı bahsediyorsunuz ?
0
marika 18 Mart 2015 20:48
main.tpl de

<div>
<div class="sol">[aviable=main]{include file="_anasayfa.tpl"}[/aviable]</div>
<div class="sag">{info}{content}</div>
</div>

şeklinde kodu kullandıktan sonra css ile sol ve sag classlarını istediğiniz gibi göstereceksiniz. .sol için float:left ve .sag için float:right kullanabilirsiniz.