» » » » Shortstory içerisinde full-link kullanımı

Shortstory içerisinde full-link kullanımı

openbox
openbox 22-02-2015, 23:09
kategorileri farklı temada gösterdim. Kategori içim kullandığım tema içerisindeki shortstory içerisinde
{full-link}
kullanırken haberin devamı... basıldığında sitedeki geçerli temada ana sayfada yayınlanıyor.ben istiyorum ki kategorinin yayınlandığı temanın anasayfasında yayınlansın.Onun full story dosyasını kullansın.

Ayrıca mehmet bey bu konuyu tekrar yazdım forumda yazın şeklinde kişisel ileti aldım.Bu yazım zaten forum içerisinde datalife engin kategorisinde sorular ve sorunlar bölümünde açıldı.Hata yapıyorsam özür dilerim.yada bilgilendirme veya öneriler bölümü var bu bölümde yazmakta mantıksız geldi.Yine yanlış yazdıysam özür dilerim.
Çözüldü İşleme Alındı Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
openbox 24 Şubat 2015 00:08
Yardımız için teşekkürler.şöyle birşey yaptım. ilkokul kategorisini ana sayfaya sizin dediğiniz gibi benzeri bir yöntemle çağırdım.Mansette yer almasını istiyordum.ona da şöyle bir çözüm buldum.önce sadece manşet idini çağırıyordum manşet idi yanına ilkokul idini de yazdım.bu sayede makale eklerken ilkokul kategorisini seçmemde manşet manasına geldi.
{custom category="1,36" template="lofslidernews_img2" cache="no" from="0" limit="1" rating="DESC" aviable="main"} bu kodla manşeti seçmesem bile manşete geldi.sadece ilkokul kategorisi seçili olduğu içinde istediğim temada istediğim şekilde görüntüleme oldu.
tekrar teşekkür ediyorum
0
marika 23 Şubat 2015 23:23
@openbox, dediğim olay bu işte. sadece o kategoriyi seçersen o kategorideki haberleri doğru bi şekilde seçilen kategorinin temasında gösteriyor.

Geri kalan sorunu, alttakileri yaparak hallet.

Bu alttaki yapılanla anasayfada ilkokul kategorisindeki haberleri çekersin.

1* İlkokul kategorsinin idsini Ktegoriler bölümünden öğren

2* tema düzenleme bölümünden ilkokulanasayfa.tpl oluştur. içine alttaki kodu ekle.

<tr>
    <td>[full-link]{title limit="40"}[/full-link]</td>
    <td>{short-story limit="50"}</td>
    <td>{comments-num}</td>
    <td>{views}</td>
</tr>

3* alttaki kodu main.tpl istediğin uygun bir yere ekle.

<table>{custom category="1" template="ilkokulanasayfa" aviable="main" from="0" limit="10"}</table>

Bu kodda category="1" deki 1 yerine ilkokul kategorsinin id sini gireceksin.

Bu işlemlerle ansayfada ilkokul haberlerinin listeleenceği bir tablo oluşur. Tabloyu css ile güzelleştirirsin.
0
openbox 23 Şubat 2015 22:41
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
@MaRZoCHi, hocam evet makalenin devamı dediğimde ilkokul kategorisi ile ilgili temanın fullstory si çalışmalı kodu uyguladım ancak şöyle bir durumla karşılaştım.ilkokul kategorisi istediğim temaya hiç gitmeden ana temada ilkokul kategorisi tüm haberler şeklinde açtı.Bu durum istemediğim bir durum.Benim istediğim haberi kendi belirlediğim temada tam olarak açaçak en fazla beraberinde benzer haberleride gösterecek.

@marika, hocam problem sizin dediğiniz gibi ancak ilkokul kategorisi alt kategori
değil direk seçip ekliyorum. Yalnız dikkatimi çeken şu oldu makale eklerken sadece ilkokul kategorisi seçildiğinde hiç bir problem çıkmıyor.haberin devamı dediğimde istenilen temada istenilen fullstory ile açıyor. şimdi bu açmazdan nasıl çıkmam lazım makale eklerken ana sayfada manset olarak gundem olarakta bu makalenin çıkmasını istiyorum.şuanki durumu özetler isek makale eklerken yayınlanmasını istediğim kategoriler aynı temada olmalı.iki farklı tema durumunda default tema geçerli oluyor.
0
marika 23 Şubat 2015 21:35
@MaRZoCHi, hocam o şekilde değil istediği arkadaşın. ozelkizilirmak.k12.tr/ilkokul tema ne ise bu kategori içindeki bir yazının mesela ilk sıradaki "Okuma Pastasını Kestik" haberine tıklandığında aynı tema da görünmesini istiyor.

Şu an ise ansayfadaki tema içinde gösteriyor "Okuma Pastasını Kestik" haberini.

Başta dediğim gibi olması için bir haber eklerken (ilkokul kategorisi bir alt kategori ise ve üst kategorisinde başka bir tema seçili ise-veya default tema ise) sadece ilkokul kategorisini seçip ekleyin haberi. Sorun bundan kaynaklanıyor. İlkokul kategorinin üst kategorsini de seçip makale eklediğinzde üst (ana) kategori şablonuna göre hareket ediyor Dle.
3 779
MaRZoCHi 23 Şubat 2015 20:49
@openbox, sanırım kategoriye özgü seçtiğiniz temanın sadece fullstory( makalenin devamı ) kısmında aktif olmasını istiyorsunuz? Eğer öyleyse çözüm :
Aç: engine/init.php
Bul :
if ($category_id) $category_skin = $cat_info[$category_id]['skin'];

İle Değiştir:
if ($category_id && $dle_module == "showfull") $category_skin = $cat_info[$category_id]['skin']; 

--------------------
0
marika 23 Şubat 2015 20:31
Yanlış anlamamışım. Dle nin çalışma sistemi bu şekilde değil. site.com/ilkokul/ daki bir linki tıkladığınızda site.com/ilkokul/ daki tema nın fullstory sinde açması lazım. Ama açmıyor site.

site.com/ilkokul/ da kullandığınız temada eksik dosyalar var ise ondan yapar belki.
0
openbox 23 Şubat 2015 16:48
www.ozelkizilirmak.k12.tr bu adresten üst menüden ilkokul seçilecek.
3 779
MaRZoCHi 23 Şubat 2015 16:05
@openbox, sorunu anladım fakat nasıl işlediğini görmek için site adresinizi yazarmısınız.

--------------------
0
openbox 23 Şubat 2015 15:56
sitemiz ilk ve ortaokula ait okul sitesi, sitemiz için ana tema olarak vestnik teması kullanıyorum ilk okul için ilkokul isimli kategori oluşturdum.o kategoriye ana temadan link verdim. ilkokul kategorisini Simple-Tape-v2 temasında gösteriyorum.Burada içerik { content } ile çağrılıyor.Gelen içerik shortstory'e uygun olarak geliyor. Haber kısa haber olduğu için devamı... yazısına tıkladığımızda haberin tamamı vestnik temasında ve vestnik teması fullstory sine uygun olarak geliyor.Benim isteğim ana tema olan vestniğe geçmeden Simple-Tape-v2 temasında bu temanın fullstory sine uygun olarak haberin tamamı gelsin. Yani vestnik teması ilkokul kategorisinde hiç gelmesin. İlginiz için teşekkürler
0
marika 23 Şubat 2015 01:14
Biraz daha somutlaştırarak anlatın. Yoksa ben, dediğiniz gibi olamayağını biliyorum (denedim).

Dle de bir kategori için farklı bir tema atadıysanız site.com/farkli-tema-kategorisi/ veya site.com/farkli-tema-kategorisi/farkli-tema-kategori-haberi-1.html sayfalarını atadığınız yeni temada gösterir.