» » » » Anasayfaya Özel Farklı Bir Şablon Yapmak İstiyorum

Anasayfaya Özel Farklı Bir Şablon Yapmak İstiyorum

aslanhack
aslanhack 11-06-2018, 01:57
Merhabalar, Elimde HTML5 Bootstrap 4 ile uyumlu tasarladığım bir adet temam var. Bu temayı parça parça DLE 13 sürümüne entegre ettim. Bir konuda takılı kalıyorum. Mesela ben Sitenin Ana Sayfa'sına özel bir şablon, diğer makale ve sayfalarda ise ayrı bir şablon belirlemek istiyorum. Bunu nasıl çözerim bilmiyorum. 

Mesela Ana sayfa'ya özel, Referanslarım, Verdiğim Hizmetler gibi alanlar var, bu alanların fullstory de görünmesini istemiyorum.
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
aslanhack 14 Haziran 2018 15:29
Alıntı: Evan
Hocam bunun çok daha güzel bir çözümü var. Yalnızca {content} smarttagini kullanarak da çözüme ulaşabilirsiniz. İlk önce YKP'ye girin > Sistem Ayarları > Anasayfada, varsayılan içerik çekme türü: seçeneklerinden sabit sayfayı göster main adlı seçeneği seçin. Daha sonra main adlı bir sabit sayfa oluşturun. Burada oluşturduğunuz sayfayı kod editörüyle düzenleyebilirsiniz. Eğer kod editörü sorun oluşturuyorsa YKP'den kapatabilirsiniz. 

Bak bunu daha önce bilmiyordum. Yardımın için teşekkürler. Buda güzel bir çözüm.
0
Evan 13 Haziran 2018 00:37
Hocam bunun çok daha güzel bir çözümü var. Yalnızca {content} smarttagini kullanarak da çözüme ulaşabilirsiniz. İlk önce YKP'ye girin > Sistem Ayarları > Anasayfada, varsayılan içerik çekme türü: seçeneklerinden sabit sayfayı göster main adlı seçeneği seçin. Daha sonra main adlı bir sabit sayfa oluşturun. Burada oluşturduğunuz sayfayı kod editörüyle düzenleyebilirsiniz. Eğer kod editörü sorun oluşturuyorsa YKP'den kapatabilirsiniz. 
0
aslanhack 12 Haziran 2018 23:58
Yorumlarınız için teşekkürler, dediğiniz şekilde sorunu çözdüm. Tekrardan teşekkür ediyorum.
0
aslanhack 12 Haziran 2018 23:32
Alıntı: Hagen
include-file-tpl içerisin de (content) kullanamazsınız öyle yaptıysanız.
Mantığını anladığınız da, Tam olarak istediğiniz gibi yapabileceksiniz.

Hocam peki {content} nasıl ekleyeceğim. Mesela content sayfasında benim banner.tpl görünmesini istemiyorum. Bu durumda {content}  satırını banner alanının hemen üstüne yerleştirsem olur mu?

0
aslanhack 12 Haziran 2018 04:26
Alıntı: Hagen
body tagları arasındaki herşeyi alttaki gibi yapın.

[not-aviable=main]<!--anasayfa da gösterilmeyecekler//-->[/not-aviable]
[aviable=main]<!--sadece anasayfa gösterilecekler//-->[/aviable]

Cevap için teşekkürler. Aşağıdaki şekilde anasayfaya özgü olan kısımları ayarladım. yukarıda dediğiniz kodu kullanarak. Fakat mesela Makaleler için Devamını Oku butonuna bastığımda makale detay sayfası boş görünyor yani sadece menüler ve footer alanı geliyor içerik kısmını ayarlayamadım. 

[aviable=main]
<!-- ==============================================
**Banner Slider Alanı**
=================================================== -->
<section class="banner-outer">
{include file="modules/banner.tpl"}
</section>

**Anasayfa İçerik Satırları**
{include file="modules/anasayfa.tpl"}

**Anasayfa İçerik Satırları**
[/aviable]

Resim Aşağıdaki gibidir. 

3 779
MaRZoCHi 11 Haziran 2018 12:48
Görsel olarak ekran görüntüsü eklerseniz daha açıklayıcı olur. aviable tagları işinizi görebilir. Bunun dışında kategoriler için özel temalar seçilebilir.

--------------------