» » » » Xfield Satır Atlama

Xfield Satır Atlama

PremiumTurk
PremiumTurk 24-07-2016, 12:17
DLE içerisinde xfgivenlarda çoklu satır olunca mesela ???? şeklinde çıkıyor.
parse.class.php de
Xfield Satır Atlama
burayı değiştirdiğimdiğimde ekrana direk
yi de çıkartıyor yani veritabanına satır atlamaları
olarak geçiyor galiba ben bunları textareaya php ile yazdırıyorum. Yani veritabanından gelenler html "" kodu ile satır atlatmayıp da direk php ile \n ile satır atlatılmış bir şekilde çekmek istiyorum fakat
str_replace("\n", "", "[xfvalue_xxx]");

şeklinde kullandığımda gelmiyor bu kodları direk veritabanına satır atlatılmış bir şekilde yazdırabilir miyim ? Yani veritabanına her
atlanan satırı ??? yerine direk satır atlatılmış şekilde yazmasını istiyorum.

URL:http://www.premium-turk.net/

Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
PremiumTurk 13 Kasım 2016 14:15
Sorunu çözdüm parse.class.php yi açıp
$tagBlacklist
'i bulun daha sonra oradan hangi kodların engelini kaldırmak isityorsanız onları silin tamamdır :)
0
PremiumTurk 12 Ekim 2016 22:51
Buldum ayarladım xfields.php yi fakat hala html kodları temizliyor

meta head html title link body kodları temizleniyor sadece div form vb kodlar sağlam duruyor
3 779
MaRZoCHi 12 Ekim 2016 19:34
@PremiumTurk, engine/inc/xfields.php
1320.satırından sonraki kısım case:"init" den sonrası, strip_tags html kodlarını temizler.
Örnek:
trim( htmlspecialchars(strip_tags( stripslashes

--------------------
0
PremiumTurk 12 Ekim 2016 19:21
Aynen o şekilde hallettim ben önizleme sayfasına gelen verilerde
<br \>

olan yerleri satır atlattım düzeldi fakat şöyle birşey var bu düzenlemeler hangi dosyada biliyor musunuz ? Konu eklerken xfield satırında mesela
<title>Önizleme konusu</title>

yazdığımda veritabanına direk Önizleme konusu ekliyor html kodları siliyor bunu hangi dosyada yapıyor ?
3 779
MaRZoCHi 12 Ekim 2016 00:14
@PremiumTurk, önizleme sayfasına gelen verilerde düzenleme yapsan daha mantıklı olur. \n'in bu şekilde görünmesinin nedeni aslında \\n olmasıdır. stripslashes fonksiyonu ile değişiklik yapılması lazım. Bu sana konu eklerken, önizleme yaptığında, sayfada bu şekilde görünmesi için mi gerekli?

--------------------
0
PremiumTurk 11 Ekim 2016 23:27
Hocam uzunca net olarak anlatayım size;
Php önizleme sayfasına ilave alandan gelen xfvalue_xxx alanını göndereceğim.Yeni konu eklerken veritabanına kodlar
$txt = str_replace("\n", "<br />", $txt);

şeklinde gönderilip veritabanında satır atlama komutu gösteriliyor.Bunun yerine direk veritabanına satır atlama komutu olmadan atlatılmış bir şekilde girmesini istiyorum ki önizleme sayfasına gönderdiğimde orda satır atlama komutuna gerek kalmadan satır atlamış bir şekilde girmesini istiyorum.
Örnek vermem gerekirse önizleme sayfasına;
<html><br \><body>

gibi gidiyor fakat ben bunu direk olarak;
<html>
<body>

olarak göndermek istiyorum.Umarım anlatabilmişimdir.Çünkü önizleme sayfasında kodlamalarda specialchars var bu nedenle
<br \>
kodu kod düzenleme kısmında işe yaramıyor.

bu arada önizleme sayfasına gönderirken kodlamayı;
$txt = str_replace("<br />", "\n", $txt);

şeklinde yollayınca önizleme sayfasında bu sefer
<br />

yerine
\n
çıkıyor
3 779
MaRZoCHi 25 Temmuz 2016 08:59
@PremiumTurk, o işlem için birçok değişiklik yapmak gerekir. DB'ye yazılırken \n ler br'ye, db den alınan verilerde (textarea için) br ler \n'e dönüştürülüyor. Bunun dışında ek bir dönüşüm yok.
Aldığınız veriyi stripslashes ile ters slaşlardan temizleyip kullanın.

--------------------
0
PremiumTurk 25 Temmuz 2016 01:44
@MaRZoCHi, Php bilgim var ordaki xxx herhangi bir ilave alanı ifade etmek için kullandım.Tam da anlatamadım galiba size,verileri tam çekiyorum elbette databaseden de girip baktım fakat şöyle birşey var dediğiniz gibi
&lt;br /&gt;
şeklidne kayıt olmamış

Veritabanındaki kaydın değiştirilmemiş resmi yani konu eklerken ilave alanda bir satır boşluk bırakınca <br /> olarak veritabanına yazılıyor fakat bunu şu şekilde yapmak istiyorum mesela phpdeki gibi /n ile direk olarak satır atlanmış şekilde veya PHP_EOL ile direk satır atlatarak bunu veritabanına nasıl kayıt ettirebilirim acaba ? Yani satır atlama otomatik olarak veritabanında atlanmış şekilde gidecek siteye de o şekilde gelecek html ile daha sonra satır atlattırmayacak ?
3 779
MaRZoCHi 24 Temmuz 2016 16:41
Öncelikle kodlar code ile girilmelidir. Bazı kısımlar bu yüzden silinmiş !
1) xfgivenlarda ? xf given tagı alan adı ile birlikte kullanılıp, alana değer girilmiş mi diye kontrol eder. Herhangi bir değeri yoktur.
2) Veriyi doğru çekebilirseniz direkt olarak
<br />
ile gelecektir.
3)
str_replace("\n", "", "[xfvalue_xxx]");
buradaki [xfvalue_xxx] yazsının aaaaa'dan bir farkı yoktur.
Siz amacınızı açıklayın, PHP bilginiz az sanırım, bu şekilde vakit kaybetmeye gerek yok. Bu nerede lazım ?

--------------------