» » » » DLE 10.2 Temalarını 10.3'e Uyarlama

DLE 10.2 Temalarını 10.3'e Uyarlama

MaRZoCHi
MaRZoCHi Kurucu 1-09-2014, 14:31
1) Default temasındaki /images/social/ klasörünü temanıza kopyalayın.

2) Bu şablon dosyalarından: comments.tpl, pm.tpl, registration.tpl, searchresult.tpl, userinfo.tpl {icq} kodu kullanımını kaldırın.

3) frame.css dosyasını açın, bulun ve silin
#file-uploader {
	min-height: 50px;
}

#flash-uploader {
	min-height: 50px;
}


Bul:
.qq-upload-drop-area {
    position:absolute; top:0; left:0; width:100%; height:100%; min-height: 50px; z-index:2;
    background:#FF9797; text-align:center; 
}


İle Değiştir :
.qq-upload-drop-area {
    position:absolute; top:0; left:0; width:100%; height:100%; z-index:2;
    background:#FF9797; text-align:center; 
}


4) login.tpl dosyasını açın ve bulun
<li class="lfield lfchek"><input type="checkbox" name="login_not_save" id="login_not_save" value="1"/><label for="login_not_save">&nbsp;Başka Bilgisayar</label></li>


Altına Ekle:
<li class="lfield lfchek"><div class="sociallogin">
	[vk]<a href="{vk_url}" target="_blank"><img src="{THEME}/images/social/vkontakte.gif" /></a>[/vk]
	[odnoklassniki]<a href="{odnoklassniki_url}" target="_blank"><img src="{THEME}/images/social/odnoklassniki.gif" /></a>[/odnoklassniki]
	[facebook]<a href="{facebook_url}" target="_blank"><img src="{THEME}/images/social/facebook.gif" /></a>[/facebook]
	[mailru]<a href="{mailru_url}" target="_blank"><img src="{THEME}/images/social/mailru.gif" /></a>[/mailru]
	[yandex]<a href="{yandex_url}" target="_blank"><img src="{THEME}/images/social/yandex.gif" /></a>[/yandex]
	[google]<a href="{google_url}" target="_blank"><img src="{THEME}/images/social/google.gif" /></a>[/google]
</div></li>


5) poll.tpl dosyasını açın ve bulun
doPoll('vote'); return false;


İle Değiştir
doPoll('vote', '{news-id}'); return false;


Bul:
doPoll('results'); return false;


İle Değiştir:
doPoll('results', '{news-id}'); return false;


6) userinfo.tpl dosyasını açın ve bulun

<tr>
	<td class="label">Avatar:</td>
	<td>Bilgisyardan Yükle: <input type="file" name="image" class="f_input" /><br /><br />
	Servis <a href="http://www.gravatar.com/" target="_blank">Gravatar</a>: <input type="text" name="gravatar" value="{gravatar}" class="f_input" /> (Bu servis için kullandığınız mail adresini girin)
	<br /><br /><div class="checkbox"><input type="checkbox" name="del_foto" id="del_foto" value="yes" /> <label for="del_foto">Avatarı Sil</label></div>
	</td>
</tr>


Altına Ekle:
<tr>
	<td class="label">Saat Dilimi:</td>
	<td>{timezones}</td>
</tr>


Kaynak: dle-news.ru
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
teknopat 11 Eylül 2016 00:35
Çok eskilerden geliyorum biliyorum.Fakat 10.2 deki temamı yüksek sürümlere yükseltmek istiyorum.10.3 10.4 şeklinde gitmenin daha iyi olduğunu okudum.Fakat yukarda yazılanların hemen hemen hiç biri benim temamdaki içeriklerde yok.Aklım çok karıştı.Yoksa ben dosyaları yanlış yerde mi arıyorum yardımcı olabilir misiniz?
0
0
tibet45 3 Ocak 2015 20:19
@mrt806, valla hocam olmadı ama başka şekilde hallettim yine de saolun
0
103
mrt806 3 Ocak 2015 17:53
@tibet45, kardeşim senden ricam bu tür sorularını bir konu açarak sorman olacak. Bu şekilde daha doğru sonuç alabilirsin. Ayrıca diğer sitede ki sorunu cevaplamıştım zaten lütfen belirttiğim şekilde tekrar dene. Sen olmadı dedikten sonra demo sitemde denedim ve sorunsuz çalıştı.
0
0
tibet45 3 Ocak 2015 17:02
merhaba hocam ben yeni bir tema yükledim ve kullanıcı girişinde sorun yaşıyorum giriş yap dediğimde hiç bir şey yapmıyor tüm sürümlerini denedim fakat yine aynı login.tpl de

-- Kodlar kaldırıldı --

hocam <li><a href="{javascript:;(soradan javascript:; sildim yerine bunu ekledim bu oldu profile-link)}" onclick="openStaticPopup()" />Profil</a></li>
bu düzeldi konuda da belirttim fakat login (<li><a href="{javascript:;}" onclick="openStaticPopup()" >Giriş</a></li>) yerine ne yazsam boş fayda etmedi nasış çözebilirimçok ihtiyacım var yardım ederseniz allah razı olsun
0
169
cepkutusu 25 Kasım 2014 14:34
Benim Login Bu şekilde ve Blaster Temasını kullanıyorum. Yukarıda anlatılan 4. Maddeyi gerçekleştiremiyorum :S
0
3 746
MaRZoCHi 9 Kasım 2014 23:40
@Özkan, Bu şekilde kapanacağını belirttim zaten. Başka seçenek olarak ekstra bir buton eklenebilir.
Bu tema bence iyi bir seçim değil başka tema kullanmanızı öneririm.

--------------------
0
0
Özkan 9 Kasım 2014 19:30
@MaRZoCHi, @Evan main.css dosyasında o kodu buldum ve sonuna ekledim.
.popup_block {display:none;float:left;position:fixed;top:50%;left:50
%;z-index:99999;width: 317px;}


Şimdi eskisi gibi görünüyor fakat kullanıcı alanı tıkladığımda bilgiyi girmeden hemen menü kapanıyor. Siteye ancak admin panelden giriş yapabiliyorum. Birde benim web tarayıcılarda mı sorun var anlayamadım. Çünkü hala soldaki menülerim kapalı değil! Açık durumda kapanmıyor!

@MaRZoCHi, vermiş olduğunuz tüm bilgileri web siteme girdim.
0
3 746
MaRZoCHi 9 Kasım 2014 09:54
@Özkan, login paneldeki hata için

.popup_block

Bul altına ekle ( yüksek ihtimalle main.tpl de )
width: 317px;


Aç: main.tpl
</head>

Üstüne ekle
<script>
$(document).ready( function() {
	$("a[rel='popup']").click( function() { $("div[id='popup']").fadeIn(); return false; });
	$("div.modal_bg_top").click(function() { $("div[id='popup']").fadeOut(); });
});
</script>


Login panelin üst kısmında herhangi bir yere tıklandığında kapanacak şekilde ayarladım. O resme çarpı işareti eklerseniz kapatma kısmı da halledilmiş olur.

--------------------
0
176
Evan 9 Kasım 2014 01:03
@Özkan, şu anda bir sorun yok. Kapanıyor.
0
0
Özkan 9 Kasım 2014 00:09
@Evan, temamda /images/social/ klasörünü yüklemişim, fakat /images/ui-bg_glass_85.png, /images/ui-bg_glass_75.png, /images/ui-icons_h.png ve /images/ui-icons.png görsellerin dosyalarını yüklememişim. Şuan itibari ile onuda yükledim. Fakat açılır pencereler hala kapanmıyor! Ctrl + F5 yaptım hatta farklı bir web tarayıcıda da sonuç olumsuz. Birşey dikkatimi çekti Siteye login olma kısmına geldiğim yerdeki link http://www.siteadı.com/#?w=317 bu şekilde görünüyor. @MaRZoCHi ve @Evan, yardımlarınızı bekliyorum. Site adresim : Www.Siteadı.com
0
3 746
MaRZoCHi 8 Kasım 2014 23:09
@Özkan, @Evan'ın dediği işlemleri uygulayıp sonuç ile birlikte site adresinizi de bizimle paylaşın. Hatayı yerinde görmek daha yararlı olacaktır.

--------------------
0
176
Evan 8 Kasım 2014 22:16
@Özkan, Temanızdaki /images/ui-bg_glass_85.png, /images/ui-bg_glass_75.png, /images/ui-icons_h.png ve /images/ui-icons.png görsellerinin eksiksiz olduğundan emin olun. Eğer bu dosyalar eksikse Default temadan temin edebilirsiniz. Dosyaları sunucunuza attıktan sonra CTRL+F5 ile sitenizi yenilemeyi unutmayın. Sonucu buradan bildirebilirsiniz.

Yani aslında pencereleriniz kapatılabiliniyor fakat "X" görseli bulunmadığı için siz göremiyorsunuz.
0
0
Özkan 8 Kasım 2014 20:27
DLETurk olsun DLE NET olsun tüm güncelleme işlemlerini yaptım. Hatta js güncel kodlarını bile siteme yükledim. Fakat açılır pencerelerim hep açık vaziyette ve kapanmıyorlar. Admin panelden optimize kısmından css ajax gzip leri kapatmama rağmen bu sorunu çözemedim. Bu yaşadığım sorunu yaşayan bir sürü arkadaş var. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Temam vipwebber-102 sitem ise Web Sayfası yardımlarınızı bekliyorum!
0
3 746
MaRZoCHi 3 Eylül 2014 11:33
@RestlessTR, önbelleği temizleyip deneyin.

--------------------
0
0
Kevin 3 Eylül 2014 03:07
@RestlessTR, Hiç birşey derken ?? giriş paneli geliyor...
0
0
RestlessTR 3 Eylül 2014 02:51
10.3 e güncelledim fakat giriş butonuna bastığımda ekrana hiç bir şey gelmiyor.
site:medyaindir.com
0
0
surly 2 Eylül 2014 22:47
@MaRZoCHi hocam localhostda çalışıyorum eğer sunucuya atabilirsem link atmaya çalışırım.
0
3 746
MaRZoCHi 2 Eylül 2014 20:38
@surly, sorununuzu anlamak için site adresinizi belirtmelisiniz.
@SilverMan, tabi ki hayır. Default temadaki hali için kodlar veriliyor. Önemli olan kodların eklenmesi, istediğiniz yere ekleyebilirsiniz.

poll.tpl makalede gösterilen anketin şablonudur. Eğer yoksa makalenize bir anket eklereyek nasıl gözüktüğüne bakın. Hata varsa düzenlemeniz gerekebilir.

--------------------
0
0
SilverMan 2 Eylül 2014 20:27
https://dle.net.tr/dle-tema/253-woman-dle-102.html

Bu temayı 10.3'e yükseltmeye çalışıyorum ama burada 4. adımdaki login.tpl dosyasında;
<li class="lfield lfchek"><input type="checkbox" name="login_not_save" id="login_not_save" value="1"/><label for="login_not_save">&nbsp;Başka Bilgisayar</label></li>


Böyle bir satır yok.

Yukarıda link verdiğim 10.2'ye yükselttiğiniz Woman teması sağlıklı olarak 10.2'ye çevrilmemiş anlamına mı geliyor?

Diğer sorum da şu:
4. aşamada eklenmesi gereken
<li class="lfield lfchek"><div class="sociallogin"> 
diye başlayan satırar nereye eklenecek.

5. aşamadaki poll.tpl dosyası da belirtilen satırları içermiyor..

iyi çalışmalar.
0
0
surly 2 Eylül 2014 12:36
10.2 den geçiş yaptım ama açılır penceler açılmıyor.
0
136
omerkul 1 Eylül 2014 19:08
10.1'den nasıl ayrılacağımı düşünüyorum recourse
0
103
mrt806 1 Eylül 2014 18:31
daha 10.2 ye yeni yeni ısınmaya çalışırken 10.3 geldi neyse 10.2 ye siteleri geçirmemiştim 10.3 e geçiş yapacağız artık teşekkürler güncelleme için
0
İSTATİSTİKLER