» » » » 10.4 MySQL 1054 Hatası Alıyorum

10.4 MySQL 1054 Hatası Alıyorum

dhan000
dhan000 2-03-2015, 22:43
Merhaba seitem DLE 10.3 den 10.4 yükledim

fakat şu hatayı veriyor. aslında sadece yorum eklenmiş konularada bu hata mesajını veriyor bütün yorumları sildim ama değişen bir şey olmadı.

MySQL error in file: /engine/classes/comments.class.php at line 88
Error Number: 1054
The Error returned was:
Unknown column 'dle_comments.rating' in 'field list'
SQL query:

SELECT dle_comments.id, post_id, dle_comments.user_id, date, autor as gast_name, dle_comments.email as gast_email, text, ip, is_register, dle_comments.rating, dle_comments.vote_num, name, dle_users.email, news_num, comm_num, user_group, lastdate, reg_date, signature, foto, fullname, land, xfields FROM dle_comments LEFT JOIN dle_users ON dle_comments.user_id=dle_users.user_id WHERE dle_comments.post_id = '318' ORDER BY date ASC LIMIT 0,30

ne yapmalıyım ?
teşekkürler...
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 3 Mart 2015 12:43
@dhan000, sorun çözüldüyse problem değil. upgrade içindeki scriptlerde sorgular mevcut. Bakabilirsiniz. Sorunun nedeni de şu: DLE 10.4 ile eklenen yorum oylama için yeni kolon(lar) eklendi. Bunlar eksik olduğu için hata veriyordu.

--------------------
0
dhan000 3 Mart 2015 11:57
öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.
önceden uprade yapmamıştım siz yazmadan öncede phpmyadminde rus bir sitede gördüğüm bir sorguyu çalıştırmıştım sonrasında ise upgrade yaptım ama hatlar vererek güncelleme yaptı ve site yine düzelmedi bendedenem şeklinde başka bir sorgu çalıştırıp düzelttim şu an sayfalar hata vermiyor...
sorguda ne yazdığımı sormayın ben bile hatırlamıyorum.
3 779
MaRZoCHi 3 Mart 2015 09:36
Sadece dosyaları atarak güncelleme yapamazsınız. siteniz.com/upgrade/'e girip veritabanınızı güncellemeniz gerekli.

--------------------