» » » » Toplam Kategori sayısı categories.php

Toplam Kategori sayısı categories.php

cyanide
cyanide 9-02-2015, 20:27
PHP bilgimiz yok denilecek kadar az size basit gele bilir belki ama ben işin işinden çıkamadım.
engine\inc\categories.php altında bana toplam kategori sayısını hangi değişken veriyor ?
	function DisplayCategories($parentid = 0, $sublevelmarker = false) {
		global $lang, $cat_info, $config, $dle_login_hash;

$cat_item = "";

if( count( $cat_info ) ) {

foreach ( $cat_info as $cats ) {
				if( $cats['parentid'] == $parentid ) $root_category[] = $cats['id'];
			}

if( count( $root_category ) ) {

foreach ( $root_category as $id ) {

$category_name = $cat[$id];

if( $config['allow_alt_url'] ) $link = "<a href=\"" . $config['http_home_url'] . get_url( $id ) . "/\" target=\"_blank\">" . stripslashes( $cat_info[$id]['name'] ) . "</a>";
					else $link = "<a href=\"{$config['http_home_url']}index.php?do=cat&category=" . $cat_info[$id]['alt_name'] . "\" target=\"_blank\">" . stripslashes( $cat_info[$id]['name'] ) . "</a>";

$cat_item .= "<li class=\"dd-item\" data-id=\"{$cat_info[$id]['id']}\"><div class=\"dd-handle\"><b>ID:{$cat_info[$id]['id']}</b> {$link} <div class=\"pull-right\"><a href=\"?mod=categories&action=edit&catid=" . $cat_info[$id]['id'] . "\"><i title=\"{$lang['cat_ed']}\" alt=\"{$lang['cat_ed']}\" class=\"icon-pencil bigger-130\"></i></a>&nbsp;&nbsp;<a onclick=\"javascript:cdelete('{$cat_info[$id]['id']}'); return(false);\" href=\"?mod=categories&user_hash=" . $dle_login_hash . "&action=remove&catid=" . $cat_info[$id]['id'] . "\"><i title=\"{$lang['cat_del']}\" alt=\"{$lang['cat_del']}\" class=\"icon-trash bigger-130 status-error\"></i></a></div></div>";

$cat_item .= DisplayCategories( $id, true );
				}

if( $sublevelmarker ) return "<ol class=\"dd-list\">".$cat_item."</ol>"; else return $cat_item;

}
		}

}
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 28 Haziran 2015 11:36
@ALi450, dle sürümünüz kaç? Veritabanında eksik kolon olduğu için bu hatayı veriyor.

--------------------
0
ALi450 27 Haziran 2015 22:53

MySQL error in file: /engine/inc/categories.php at line 206
Error Number: 1054
The Error returned was:
Unknown column 'allow_rss' in 'field list'
SQL query:

INSERT INTO dle_category (parentid, name, alt_name, icon, skin, descr, keywords, news_sort, news_msort, news_number, short_tpl, full_tpl, metatitle, show_sub, allow_rss) values ('0', 'Sekiller', 'sekiller', 'Sekiller', 'Default', 'Sekiller', 'Sekiller', '', '', '0', '', '', 'Sekiller', '0', '1')

Bu Ne
3 779
MaRZoCHi 1 Mart 2015 19:49
@cyanide, Est. yardımcı olabildiysek ne mutlu.

--------------------
0
cyanide 1 Mart 2015 19:41
@MaRZoCHi, Tpl->set ile günü kurtardık :)

Yalnız WP'deki function.php yapısı keşke DLE'de olsaydı demekten alı koyamıyorum kendimi.
Sorun çözüme ulaştı sayeniz'de herşey için Teşekkürler.

Küçükde olsa bir gönderme yapayım buradan. hizmet kötü diyen arkadaşlar sirke olmadan küpe girmeye çalışıyorsunuz yapmayın !
3 779
MaRZoCHi 1 Mart 2015 15:57
@cyanide, temada olması güzel tabi ki, ama fazla zorlamaya gerek yok. Dosya düzenlemesi ile yapılacak basit bir işlem sonuçta. İleride sorun çıkaracak bir işlem değil.

DLE 10.4 öncesi için index.php, Sonrası: engine/modules/main.php
Bul:
$tpl->set ( '{info}',  $tpl->result['info'] );

Üstüne ekle:
$tpl->set ( '{category-count}', count( $cat_info ) );

--------------------
0
cyanide 1 Mart 2015 11:08
@MaRZoCHi ,

Olması gereken budur.
Main.Tpl altında Kullanılacak

Ben dle'nin yapısını bozma'dan ileride uğraştırmaması adına işin çogunlugunu temaya yıkıyorum.

Not :engine/inc/categories.php altında categorylist gibi bir değişken var bunu globals ile almaya çalıştım oda olmadı malesef.
3 779
MaRZoCHi 1 Mart 2015 09:50
@cyanide, bunu nerde nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz? Ona göre bişeyler yazabilirim. TPL içinde çalışmıyorsa..

--------------------
0
cyanide 1 Mart 2015 09:18
Spam olacak ama bu kısmı halen çözemedim. //UP
0
cyanide 17 Şubat 2015 23:14
@MaRZoCHi, v10.4
3 779
MaRZoCHi 17 Şubat 2015 22:41
@cyanide, dle sürümünüz nedir?

--------------------
0
cyanide 17 Şubat 2015 21:47
@MaRZoCHi, Bu şekilde kullandım ama çıktı 0 oluyor.
[php-script]$toplam = count( $cat_info );echo $toplam;[/php-script]

Php'de breakpoint'te koyamıyoruz'ki adım adım inceleyelim :)
Hocam Localde çalışıyorum benim Konu ve Kategori sayıını birşekil'de çıktı almam gerekiyor yardımcı olursan minnettar kalırım.
3 779
MaRZoCHi 13 Şubat 2015 16:41
Toplam kategori sayını herhangi bir değişken vermiyor, yazılan kodda. Fakat bu şekilde bir değişkene atayabilirsiniz.
$toplam = count( $cat_info );

--------------------