» » » » İlk resimi css ile boyutlandırma

İlk resimi css ile boyutlandırma

lemaster
lemaster 23-01-2015, 09:23
iyi gunler/ Dle sitemde fullstory de il resimi css ile boyutlandirmak istiyorum' fullstory de 5 resim oldugunu farz edelim/ ben ilk resimi 340x300 , diger 4 resimin ise boyutlarina dokunmak istemiyorum. ilk resim kucultulsun geri kalanlara orjinal kalsin/ bu ishlemi sadece scc kullanarak yapmak istiyorum,/ dlenin resim byutlandirma ozelliginde faydalanirsam bu gune kadar yazilan 29000 konu icin gecersiz oluacak// css kullanirsam bu gunden sonra eklenecek ve bu gune kadar eklenmish konular icin de gecerli olucak/ bunu nasil yapa bilirim? yardimci olucak arkadashlara onceden teshekkur ederim/
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
lemaster 4 Mayıs 2015 14:33
@marika, işe yaramadı...
0
marika 23 Ocak 2015 18:13
fullstroy.tpl de resimleri kapsayan (içine alan) ilk divin class ismini alttaki 3 yerde bulunan "isim" kelimeleri ile değiştirdikten sonra ilk resmin genişliğinin kaç olmasını istiyorsan 100px değerini ona göre değiştirerek bu

kodun tümü fullstory.tpl ye ekle.

<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
$( ".isim > img:first-child").css("width", "100px");
$( ".isim > img" ).css("clear", "both");
$( ".isim > img:last").after( "<span style='clear:both;display:block'></span>" );
});
</script>

Eğer resimlerin altında kalan yazılarla ilgili bir sorun çıktıysa o zaman bir makalenin kaynak kodlarını buraya ekle bakayım.
0
lemaster 23 Ocak 2015 16:24
@marika, jquery ile nasil yapa bililirim? yardimci olurmusunuz?
0
marika 23 Ocak 2015 15:00
Bunun css ile yapılışı var. Bir div içinde ki ilk resmi seçme olayı. Ama Css3 te var. Her tarayıcı da çalışmayabilir. tarayıcıların versiyonlarına görede değişmektedir. BU css3 ile yapılacak tarayıcıların %20 e yakınında çalışmayacaktır.

Aynı iş jquery ile de yapılabilir. o tarayıcıların %90 nından fazlasında düzgün çalışacaktır.