» » » » DLE Tema yapımı

DLE Tema yapımı

fatihcray
fatihcray 10-01-2015, 10:26
Merhaba 3 veya 4 gündür tema ile ugraşıyorum gerek mobil gerekte sitenin ana teması olsun az bucuk anladım sayılır ve kendime güzel bir mobil tema yapmak istiyorum daha sonra bunu ana temalarda geliştirmek istiyorum o yüzden hangi programları kullanmalıyım tema yaparken ne tür programlar benim işime yarar yardım ederseniz sevinirim.
Çözüldü İşleme Alındı Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
marika 10 Ocak 2015 15:23
Benim tavsiyem, html css javascript konularında kendinizi yeterli gördükten sonra sıfırdan bir şeyler yapmayı düşünmeniz. Sıfırdan yapma olayı çok farklıdır. Ben mesela, herhangi bir sitedeki tasarımı a dan z ye html css javascirpt olarak alıp dle ye veya html şablon olarak çalıştırabilirim. Ama sıfırdan yapmaya çalışmak zorlamaktadır. Basit şeyler ortaya çıkmakta ve dizayn olarak tatmin etmemektedir. Sıfırdan işi uzmanlık ve deneyim gerektirmektedir. Siz elinizdeki temalara uygun özellikler (sliderlar, menüler, bir wp tasarımı dleye tema yapma) eklemekle kendinizi geliştirin başlangıçta.
0
fatihcray 10 Ocak 2015 13:41
Yorum ve öneri için teşkkür ederim bende dürüst olarak cevap vermek istiyorum ben 0 dan birşeyi yapma kabiliyetine sahip degilim ama hazır olan birşeyi sagıyla soluyla oynayarak bana göre daha güzel hale getirme becerisine az buçuk sahibim şuan dle kendi mobil temasının üzerinde editlemelerle birşeyler yapmayı planlıyorum ha bu böyle devam etmez tabikide o yüzden bi yerden başlam gerektigine inandıgım için 0 dan birşeyler ortaya çıkarmaya çalışcagım oldugu kadar yapmaya çalışacagım
0
marika 10 Ocak 2015 13:35
Tema yapımında resim ağırlıklı tema yapacaksanız Photoshop ile çizer sonra bir editör (Dreamweaver, NotePad +) programramıyla kodlamaya html css kodlamaya dökersiniz. Ancak artık Photoshopta resim olarak tasarlama işi eskide kaldı. Frameworkler kullanılıyor. Yani html, css elementleri hazır olarak gelen ana tasarım hattını kendimizin oluşturduğu tasarımlar. Bootstrap, Foundation, Gumby frameworklerinden birisini kullanabilirsin.

Ayrıca bir not; hangi kodun tasarımda hangi işi yaptığını tam bilmiyorsanız, sadece programdan görsel öğelerden yararlanarak tasarım kodlarını programın halletmesini düşünüyorsanız işiniz yarıda kalacaktır.