» » » » Dle farklı servere resim yükleme

Dle farklı servere resim yükleme

lemaster
lemaster 1-01-2015, 17:53
Mutlu yılalar tüm site kullanıcılarına.

bir sorum var. resim yükleme ile alakalı. ben anlatayım ne yapmak istediyimi belki bir çaresi bulunur.

Benim bir dle sitem var bu siteye her gün 50 konu ekleniyor ve 100 lerce resim. 10 larca gigabayt trafik oluyur.

Ve benin iki serverim var A ve B serveri. A serveri cok hizli ama trafik limiti var. B serverim ise biraz yavaş ama trafik limiti yok.

Hizli olduğundna sitem A serverinde barınıyor. yapmak istediyim ise sitenin A serverinde kalsin ama yuklenen resimler b serverinde olsun. Yani a serverindeki sitede makaleye resim eklendigi zaman resim B serverine yuklensin.. (yazarlarımın bilgi eksikliginden dolayi resimleri resim upload sitelerine ekleyemiyorlar. ) Resim admin panelden yuklendigi zaman upload klasorune deyil de site.com/klasor yada ip/klasor - e yuklensin..
Çözüldü İşleme Alındı Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
lemaster 13 Ocak 2015 12:47
@MaRZoCHi, DLE icin boyle bir eklenti olursa gercekten muthish olur bence.
3 779
MaRZoCHi 13 Ocak 2015 09:12
@lemaster, bunu varsayılan olarak yapmak biraz zor. Çünkü upload sisteminin bir kısmını baştan yazmak gerekli. Tabi ki yapılabilir. Daha önce yandex.disk e yüklemek için bir eklenti yapmıştım.
Fakat bunun için araştırma yapıp örnekler bulmam lazım.
@omerkul, aynı şekilde subdomain olması durumunda da aynı işlemler gerekebilir. Eğer domain başka sunucuya bağlı ise.

--------------------
0
lemaster 13 Ocak 2015 08:15
Cevap yokmu ?
0
omerkul 1 Ocak 2015 22:17
Hazır bu şekilde bir konu açılmışken bende bir soru sormak istiyorum. Aynı bu mantık, sadece yüklenen resimleri resim.siteadı.com alt alan adına almak istiyorum. Çünkü sevgili @lemaster'ın da belirttiği gibi resimler birden fazla olunca ve hepsi aynı serverda olunca hit artışıyla beraber ara ara yavaşlamalar oluyor.