» » » » İçerikte kod gösterme

İçerikte kod gösterme

Seyfulllah
Seyfulllah 27-12-2014, 12:25
arkadaşlar siteye konu veya yorum eklerken kod yazacaz ama bunu normal değil farklı renkte gostermek istiyorum.
yani dle.net.tr de yorum kısmına aşağıdaki kodu bul diyorsunuz ve dediğiniz kod arkaplanı rengi farklı gorunuyor . işte bunu diyorum.dle 10.3 te code etiketleri arasında yapıyorum ama normal görünüyor
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
Seyfulllah 10 Ocak 2015 11:48
bu sorunun devamı olarak birsey soracağım.
yorum kısmında editorun code tagları bulunmuyor.
yani konu eklerken <code> tagını iconlara tıklayarak atıyor ama yorum yapan kişi atamıyor. bu bende yok ama şuan yorum yaparken sizde var. bu ikonu nasıl koyacağız ?
0
Seyfulllah 28 Aralık 2014 15:41
@MaRZoCHi, çok teşekkürler . istediğim buydu. şuan çalıştı. çok teşekkürler
3 779
MaRZoCHi 28 Aralık 2014 15:28
@Seyfulllah, galiba sistemde bir değişiklik olmuş veya ben yapmış ta olabilirim. Fakat denememe göre .hljs yerine pre ile geliyor. O nedenle pre ile başlayan burdakine benzer satırları değiştirin sadece. Engine.css dosyanızda 570-663 satırları arasında.

--------------------
0
Seyfulllah 28 Aralık 2014 14:42
@MaRZoCHi, site henuz yayında değil. yayınlayacağım host yok .
localdeyim henuz

ekteki dosya kullandığım tema dosyası

tema dosyası
3 779
MaRZoCHi 28 Aralık 2014 14:34
@Seyfulllah, sitenizde kod paylaştığınız bir konu linkini gönderin canlı olarak inceleyelim.

--------------------
0
Seyfulllah 28 Aralık 2014 14:30
template/default/style/engine.css dosyasının en altına kopyalayıp yapıştırdım ama çalışmadı.

sistem 10.3
tema ise eski sürüm 9.x için olandı hatırladığım kadarı ile
3 779
MaRZoCHi 28 Aralık 2014 14:14
@Seyfulllah, bulamadıysanız direkt olarak verdiğim kodları ekleyin. Sistem 10.3 olduğu için css ler çalışacaktır.

--------------------
0
Seyfulllah 28 Aralık 2014 13:01
@MaRZoCHi, öncelikle pm i unutun gitsin. sorun yok.
konuya gelince engine.css de " .hljs " bulamadım .
tema eski ama sistem 10.3 editliyorm şuan temayı ama maalesef bulamadım bu kodu
3 779
MaRZoCHi 27 Aralık 2014 21:13
@marika, Cevap verdiğiniz için teşekkürler :) Evet şu aralar sınav nedeniyle yoğunluk var.
@Seyfullah, gönderdiğim PM için tekrar kusura bakmayın. Kod tagı standart css ler kullanıyor. Sadece Sublime Text programında kullandığım Monokai temasını kullandım.
Kodları buraya ekledim. Temanızın engine.css dosyasında hljs olan tüm satırları burdaki kodlar ile değiştirin.

--------------------
0
marika 27 Aralık 2014 16:47
Denemeler yaptım. Güzel çalışıyor ancak yorumu veya yazıdaki code'ları düzenlemeye girdiğimizde code etiketi bozuk çıkıyor. tekrar code etiketini düzeltmek gerekiyor. istersen akşam paylaşırım. yada Mehmet hocanın işleri var bir haftaya biterse işleri tam sorunsuz halini ekler.