» » » » Attachment alanındaki id yi almak ?

Attachment alanındaki id yi almak ?

mondschein
mondschein 22-12-2014, 15:24
attachment alanındaki attachment:123456 şeklinde dosyaya id veriyor.

linkteki konuda konuya ekli dosyanın direk linkini alabiliyorum ama İD yi kendim yazmam lazım. attachment deki İD ile birleştirmek istiyorum. boylece tam otomatik yapılabilir.

https://dle.net.tr/dle-eklenti/476-eklentilerin-direkt-linkini-makalede-gosterme.html

amacım sitedeki dosyları google dokumanlarda iframe ile online gostermek. iframe kısmı asagıdaki gibi. yukarıdaki attaxhment kısmındaki İD otomatik alınırsa iframe kısmı otomatik çalısabiliecek

<iframe src="https://drive.google.com/viewerng/viewer?url=[link=İD]&amp;embedded=true" ></iframe>
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 26 Aralık 2014 09:38
@mondschein, Mesala kaynak kodundan spoiler ile ilgili kısımları alıp fullstory.tpl ye eklebilir, sonrada içeriklerini değiştirebilirsiniz.
Başka bir yol olarak, jquery toggle, slideUp, slideDown, jquery spoiler diye aratıp örneklere bakabilirsiniz.
Örnek: JQuery Spoiler

--------------------
0
mondschein 24 Aralık 2014 22:23
@MaRZoCHi,

sağolun. sizi de bayağı yordum.
fullstory.tpl de nasıl spoiler gibi ac- kapat ozelliği yapabilirim.
3 779
MaRZoCHi 24 Aralık 2014 14:07
@mondschein, O zaman buradan son halini indirip yükleyin. ( Download ZIP'e tıklayın )

--------------------
0
mondschein 24 Aralık 2014 11:05
@MaRZoCHi,

show.full.php de // Custom Attachments v1.1 ..... // Custom Attachments v1.1 bu kısım yok.
3 779
MaRZoCHi 24 Aralık 2014 07:27
@mondschein, iframe kodunun bozulması ile ilgili sorunlara çözüm var.
https://dle.net.tr/dle-tema/566-vestnik-103-full-reponsive.html
Buradaki yorumları inceleyin. Ayrıca show.full.php dosyasındaki // Custom Attachments v1.1 ..... // Custom Attachments v1.1 arasındaki tüm kodları bunlarla değiştirin.
Aşağıdaki koddaki gibi ext parametresi ile sadece belli uzantıların gözükmesini sağlayabilirsiniz.
{attach story="full" template="attachment" ext="doc,pdf" ignore="no" order="id" by="desc"}

--------------------
0
mondschein 23 Aralık 2014 21:43
@MaRZoCHi,

cok sağolun mehmet bey. üşenmeyip bir de video çekmişsiniz. boyle yapınca oluyor ama fullstory.tpl ye kod eklendigi için eski 3000 bin konun altına da google dokumanlar uygulamasını acmaya calısacak. ve dosyalar zipli oldugu için google dokumanlarda gorunmeyecek.

bana full - story yazı alanına eklenebilecek bir kod lazım. bu duzenleme botta yapılsa daha iyi olur ama bottaki google dokuman kodu konuyu duzenleyince bozuluyor. bozulmayacak sekilde cok yapabilr misiniz.
3 779
MaRZoCHi 23 Aralık 2014 11:27
@mondschein, dediğim yöntem için bir video çektim.
Ziyaretçilerin görmemesi için group tagı kullanılabilir. Spoiler içinse html kodu direkt .tpl dosyasına uygulanabilir.
Videoyu izleyin

--------------------
0
mondschein 23 Aralık 2014 09:55
@MaRZoCHi,

ne yazıkki yine beceremedim galiba. sorunum şu ki ifarme kodu ile attachment modulunu birleştiremedim.

indirme alanımı da değiştiriyor.

1. yazı
1. reklam
indirme linki
2. reklam
2. yazı

şeklinde sitemdeki kullanım.2. reklamdan sonra google dokumanları hide ve spoiler kodu ile kullanmak istiyorum.

hide kodu ile ziyaretcilerin online gormesini istemiyorum. üye olunca gorsunler. spoiler ile de ac kapat gibi kullanmak istiyorum.

sizin yaptıgınız botta bunu yapabiliyorum sorun yok. ama cekilen konuda herhangi bir değişiklik yapmak isteyince ( google dokumanlarda duzenleme yapmıyorum ) google dokumanlardan bakıp o dosyadaki bilgilere gore sitedeki konuyu kısmen ozgunlestirmek istiyorum. ozgunlestirmek istteyince de konuyu duzenliyorum o anda botla gelen google dokuman kısmı tamamen bozuluyor. o bozulan kısmı kullanmak yerine dogrudan hide spoiler iframe /spoiler /hide seklinde kullanayım.
3 779
MaRZoCHi 23 Aralık 2014 06:48
@mondschein, Google docs da gözükecek olan dosya için bu eklenti gayet iyi olacaktır. iframe kodlarını fullstory.tpl ye ekleyin böylece bozulmaz. O modülde yapamadığınız kısım nedir? En kolay ve temiz yol o çünkü.

--------------------
0
mondschein 22 Aralık 2014 23:07
mehmet bey o modulle yapamdım. sizin yaptıgınız botta bu kısım calısıyor sorunsuz ama söyle bir sorun var. cekilen konuyu duzenlemek istedigim de google dokumanlar kısmı ben dokunmasam da bozuluyor. kodlar bozuk kaydediliyor. o yuzden bu sorunu asmak için boyle bir yol arıyorum. siz de tekrar rahatsız etmemek için pm atmadım.

Dikkat! Gizli yazıları görüntüleme yetkiniz bulunmuyor.
3 779
MaRZoCHi 22 Aralık 2014 22:07
https://dle.net.tr/dle-modul/17-custom-attachments.html Bu eklentiyi incelemenizi öneririm. Tam olarak istediğinizi yapabileceğinizi sanıyorum.

--------------------