» » » » Subdomain user kayit

Subdomain user kayit

lemaster
lemaster 1-12-2014, 14:00
Herkese merhaba. Dle krulu sitemde kayıt olan üyelere otomatik subdomain vermek istiyorum .örneyin user isilimi biri site.com da kayıt oldu diyelim. üyemiz user.site.com alan adına sahib olsun. normalda bu üyenin yazmış olduğu konulara bakmak için site.com/user/üye+adi/news adrese bakmaız gerek . subdomain sayesinde demin yazdığım adrsi sadece user.site.com la deyişelim.

Yapmak istediğimi tam olarak anlata bildimi bilmiyorum. Yardımcı oluacak arkadaşlara önceden teşekkür ediyorum.
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
cnraltnl57 4 Mayıs 2015 16:01
ben dedıgınız gıbı yaptım alt domain olusturmak ıcın ama olması alt domaın olusturdum

altalat.site.com diye ben ftp den dosyaları altalan klasörune yukledım ama çalışmadı

403
Forbidden hatası gelıyo
0
rnajans 5 Aralık 2014 17:19
@lemaster, anladım, çalışmanızda başarılar..
0
lemaster 5 Aralık 2014 13:00
@MaRZoCHi, Teşekkür ederim işe yaradı..
3 779
MaRZoCHi 5 Aralık 2014 11:11
@lemaster, Bunun için gerekli olan dinamik subdomain malesef SEO açısından sıkıntılı. SimpleBB'yi başta öyle kullanıyorduk fakat sonradan değiştirdik.

Öncelikle CPanelden dinamik subdomain oluşturun ( Subdomain adı kısmına sadece * yazın )
.htaccess dosyasına bu kodları ekleyin
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([a-z0-9-]+)\.siteniz\.com$ [NC]
RewriteCond %1 !^(www)$ [NC]
RewriteRule ^$ /user/%1/ [L]

Kodda gerekli düzenlemeyi yapın. Kodu test etmedim sonucu belirtirseniz sevinirim.

--------------------
0
lemaster 5 Aralık 2014 10:27
@rnajans, hayir ben bunu istemiyorum. Ben sadece subdomain olushmasini istiyorum/ mesela forum.site.com yazdiginda site.com/forum aciliyorsa bende kullaniciadi.site.com yazdiginda site.com/user/kullaniciadi nin acilmasini istiyorum. Yani bahsetdiginiz ishlemlere hic gerek yok. ne dosyalarin kopyalanmasi nede yeni veri tabani filan. bu sitede ve onlarca dle sitede forum icin bu sistem kullaniliyor. ornek olaraq spaces.ru (spaces.ru da dle kullanilmiyor. dcms kullaniliyor. ) ya baka bilirsini.
0
dlestarter 2 Aralık 2014 07:15
umh, somehow you can do this but all of your domain and subdomain must be installed in the "same database" but different "prefix", please read this topic, you will get the idea
http://www.dlestarter.com/forum/showtopic/1343-multisite-how
0
rnajans 2 Aralık 2014 03:32
senin bahsettiğin sistem uzun bir işlem. çünkü mesela wordpress blogger gibi blog servisleri bu işlemi yapıyorlar. subdomain açmak demek host alanında bağımsız yeni bir host oluşturmak demek bunun için alan boyutu içereceği dosyalar ve her seferinde dle nin oraya otomatik kopyalanıp yine otomatik bir veritabanı ile bağlanması gibi olaylar var. yani ne kadar farkındasın bunun bilmiyorum ama istediğin şey komplike bir sistem.