» » » » DLE Siteler arası konu çekme botu

DLE Siteler arası konu çekme botu

aimmortal
aimmortal 21-10-2014, 20:10
Merhaba arkadaşlar dle 10.3 için siteler arası konu çekme botu istiyorum. Nerden bulurum yada kime yaptırabilirim?
Çözüldü İşleme Alındı Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
TrueLove 15 Kasım 2014 17:27
ücreti mukabilinde istediğiniz siteden veri çeken bot yapabilirim.

Pm atabilirsiniz.
3 779
MaRZoCHi 28 Ekim 2014 01:15
@marika, Script yazılabilir tabi ki. Fakat şu aralar sınavlarım için hazırlanıyorum. 3 hafta sonrasında ücretli olarak yapabilirim. Eğer daha önce yapacak birini bulursanız yaptırabilirsiniz...

--------------------
0
marika 27 Ekim 2014 20:48
Hocam, ilave alanları rss eklese, rss si diğer siteye çektiğinde yazı içinde görünmesi lazım? Yazıya bütünleşik olarak görünür. Ama çektiği sitede istediği gibi değişiklik yapamaz.
0
aimmortal 27 Ekim 2014 12:55
@MaRZoCHi, bildiğiniz script var mı yada bot gibi yazdırmak mı gerekiyor. Yazılacaksa kim yazabilir?
3 779
MaRZoCHi 27 Ekim 2014 03:40
@aimmortal, Siteler arası bu şekilde ilave alanları çekemezsiniz. Bunun için özel bir script kullanmalısınız.

--------------------
0
aimmortal 27 Ekim 2014 01:13
@marika, aynen hocam söylediğin gibi yaptım. günlerdir uğraşıyorum özel alan çekemedim.
0
aimmortal 26 Ekim 2014 20:57
Hala cevap bekliyorum??
0
marika 26 Ekim 2014 12:34
Bu söylediğim değişiklikleri rss'inden haber çektiğiniz sitede yaptınız değil mi?
0
aimmortal 24 Ekim 2014 02:26
@marika, Dediğinizi yaptım ama işe yaramadı. Ben mi yapamadım yoksa siz mi denemediniz??
0
marika 24 Ekim 2014 00:50
özel alanlar rss'te görünmez. Ancak engine/rss.php de alttaki değişiklikleri yaparsan ilave alanlar rss te görünemeye başlar. Böylece çektiğin sitede de görünürler.

Örnek: ilavealan1 in shortstory de çıkmasını istiyorsan
engine/rss.php 2 tane yede bulunan alttaki ifade yerine
<description>{short-story}</description>

alttaki gibi bir değişiklik yaparsan

<description><![CDATA[[xfvalue_ilavealan1]<br>\n
{short-story}]]></description>
0
aimmortal 24 Ekim 2014 00:09
@marika, Rss konu çekmeyi başardım ama özel alanları çekemiyorum. Alanları çekme özelliği var mı? Ya da nasıl yapabiliriz.
0
marika 23 Ekim 2014 21:12
arama şablonu dediği search.tpl gibi anlaşılıyor ancak search tpl ile alakası olduğunu sanmıyorum rss den haber çekme işinin.

Başka bir sitenin rss ini bi dene. Mesele https://dle.net.tr/rss.xml

eğer bunda sorun oluyorsa haber çekmeye çalıştığın siteden olduğuna emin olalım.
0
aimmortal 22 Ekim 2014 23:48
@marika, Dediğini daha önce denedim ama Tüm Haberleri Alma İşlemi Başarısız. Arama Şablonunda Hata Olabilir. diye bi hata alıyorum. İlave alanlar kullandığım için mi çıkıyor bu hata anlayamadım?
0
marika 22 Ekim 2014 20:52
Bota gerek yok. Dle içinde bu özellik var.

Haberin ekleyeneceği dle sitenin admin paneline girip

Diğer Bölümler > Rss Kanalları > Yeni RSS Kanalı Ekle

girdikten sonra haberin çekileceği dle sitesinin rss adresini, bu siteden bir defada çekilecek haber sayısını ve diğer ufak defek ayarları kaydettikten sonra rss kanalının yanındaki işlem bölümünden "Rss Haberi al" a tıkladığında haberler çekilecek ve "Tüm Haberleri Veritabanına Ekle" tıkladığında normal haberler gibi sitende yayınlacaktır.

Haber çekeceğin dle sitesinin rss adresleri buradaki yazımdan öğrenebilirsin.