» » » » Tagları ve DLE

Tagları ve DLE

Stack
Stack 30-09-2014, 13:42
Bu Tagları Sizce title'lerden önce eklemelimiyim? kararsız kaldım zaten google siteyi cözmüş durumda?

birkaç tane Seo Sitesinde Sitemi Önizleme Yaptım h1 h2 h3 tagları bulunmuyor eklemelisiniz felan fistan dedi.?
Çözüldü İşleme Alındı Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
Stack 1 Ekim 2014 22:01
Arkadaşlar SEO yu takip ediyorum ve bunun üzerine konuşulan görüşülen yorumlar'a anlatımlara bakıyorum zaten.

sorum şuylu seo ya girmişsiniz sizler woorank.com adlı sitede SEO Optimizasyon ve HTML CSS hatalarına bakıyordum neler bunlar diye. Orda h1 h2 h3 tagları sitenizde kullanılmamaktadır diyor.

Ama Google indexleri başarılı indexlediği görünümlerde vs. bişi yok
sizce bir hata varmı ? in-page in-line ne bileyim ne deniyordu öyle eklenmiş olup'ta bu site bunu görmüyor olabilirmi?

Umarım Anlatabilmişimdir Durumumu
0
omerkul 30 Eylül 2014 23:07
Özgün makale özgün makaledir, SEO'nun da altın kuralıdır zaten. Elbette 100 kelimelik bir makale ile 500 kelimelik başka bir makalenin farkı olacaktır ancak ne siteler görüyoruz tamamen kopyala-yapıştır yapıp özgün yazarlardan öne geçiyorlar. İçerik eklemek, cümle kurmak veya örneğin bir programı 4-5 cümle halinde tanıtmak, kopyalanmış bir konudan daha iyidir diye düşünüyorum. Örneğin film siteniz var, filmin konusunu iyice okuyun ardından kendinize göre yorumlayarak sitenizde yayınlayın. Aynı mantık diğer alanda hizmet veren siteler için de geçerli. Sitenizden ciddi miktarlarda gelir elde etmek istiyorsanız kopyalamayı bırakın, oturun kendiniz yazın. Tecrübeyle sabittir, emin olun faydasını göreceksiniz. 100 adet bot ile çekilmiş konudan ise, 1 adet özgün yazdığınız bir makaleniz olsun daha yararlı olacaktır emin olun.

Kopyala-yapıştır bir site, Alexa'da en fazla 100 bine girebilir, ötesine geçemez. Benim en büyük tavsiyem de budur, özgün olun gerekirse 3-5 cümle olsun. Sitenizdeki ziyaretçi yazınızın koypya değil, özgün olduğunu görünce emin olun sizi takip edecektir. Çünkü düşünecektir, "hee bu adam uğraşıyor, oturuyor harbiden yazıyor" diyecektir. Paylaşacağınız içeriği kendinize göre yorumlayın, bu bu kadar zor bir olay olmasa gerek. Yeni bir site açtıysanız B.heyula'nın da dediği gibi yeni açılmış sitelere hemen SEO yapmayın, yaparsanız sandbox'a düşüyorsunuz. Yeni bir siteye yapılacak en güzel yatırım özgün içerik olacaktır diye düşünüyorum. Bir Webmaster, Editörlüğü zor yapar, Editör ise Webmasterliği zor yapar. Ancak yapamaz değil, yapar tabikide. Birçok site var, adam belki 10/15 kelime kullanıyor içeriğinde, tüm sitelerden öne geçiyor. Yazısı ise devrik cümlelerle dolu. Neden öne geçiyor? Çünkü özgün yazmış adam örnek veriyorum bir programın açıklamasını tamindir'den değil, kendince 3-5 kelime yazarak, özetleyerek paylaşıyor. Hem Webmaster hem Editör, bu imkansız değildir, açıp 2-3 kitap okuyun sizde uzun uzun yazılar yazabilirsiniz fazla zor bir olay değil diye düşünüyorum.

Son olarak aşağıdaki videoyu 1.28 dk'den itibaren izleyerek biraz fikir sahibi olabilirsiniz. Anlatım tarzı ukalaca olsa da doğru konuştuğu yerler var;
//www.youtube.com/watch?v=u1ib6Z81aS0#t=88
0
B.heyula 30 Eylül 2014 18:12
Google ve Adsense

Günümüzde yapılan çoğu site adsense üstüne dayalı olup tamamen para kazanma üstüne tasarlanır.Ama google bu tür siteleri çok net birşekilde algılar ve manipüle edilemez.Site sahibi alt yapı olarak Wordpressi dayanır ücretli ücretsiz bir tema alır ve yayın hayatına hemen başlar ve sırasıyala şu işlemleri yapar;
1:Temada kesinlikle h1,h2,h3 tagları olacak.
2:Css dosyaları sıkıştırılmış olacak.
3:html,css hatası olmayacak optimizasyon süper olmalı.
4:hemen adult site,forum siteleri,kısaca aklınıza gelen her siteden link almak yani backlink çalışması yapmak.

Bu listeyi 15-20 maddeye kadar çıkarta bilirim ama kısa tuttum.Neyse kendini uzman sanan arkadaş her çalışmayı yaptım artık para kazanacam der ama hiçbirşey kazanamaz.

Peki Ama Neden ?
Sen sitendeki içerikle kullanıcıya ne verdin ?
Google Adsense den ne istiyorsun !

Bakın arkadaşlar bir webmaster eğer içerik ekleme işine girdiyse geçmiş olsun o site zaten batmıştır.(İstisnalar hariç.)İçerik eklemek uzman bir işlemdir,kelime türetmek konuyu akıcı bir şekilde anlatmak bunlar işin altın kurallarıdır.Düşüninki google noktalama işaretlerine kadar puan veren bir sistem, saçma sapan yazılmış bir makaleyi napsın.

İçimizden bazı arkadaşlar ben konuyu özgün yazarım resimlerle zenginleştiririm daha ne yapacam diyebilir.Onlara söyleceğim tek şey siteniz aylık kazancı sizin yazdığınız makalelerle 100 tl ise o parayla makale satın alın ve bir sonraki kazancınıza bakın.

Konuyu çok daha derin bir şekilde irdeleyeceğim ama şuan çıkmak durumundayım kaldığımız yerden devam edeceğim.
Bu arada @Stack hiç bir şekilde sitende sakın seo çalışması yapma henüz değil.