» » » » Userinfo Sayfasında İlave Alan Kullanımı

Userinfo Sayfasında İlave Alan Kullanımı

test1558
test1558 6-10-2018, 07:40
Merhaba. Userinfo sayfasında ilave alan kullanımı mümkünmü? Mümkünse nasıl yapabilirim? Mesela userinfo.tpl sayfasında kişinin cinsinin yazılmasını nasıl yapabilirim?
Çözüldü İşleme Alındı Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
test1558 16 Ekim 2018 17:07
Çok teşekkürler, yapabildim
0
Evan 13 Ekim 2018 19:23
Evet, kullanılabilir.
İsterseniz en güncel Türkçe sürüm olan v.13.0 için adım adım ilerleyelim.
Kullanıcı profili için ilave alan oluşturma:
1. Yönetici Kontrol Panelini açın.
2. Tüm bölümler bağlantısına tıklayın.
3. Kullanıcı Kontrolleri seçenekleri altında bulunan Kullanıcı Profili İlave Alanları bağlantısına tıklayın.
4. Sayfada bulunan Yeni alan ekle butonuna tıklayın.
5. Burada yer alan formu dilediğiniz gibi düzenleyin. Cinsiyet için örnek bir alan oluşturalım:
Alan Adı: cinsiyet
Alan Tanımı: Cinsiyetiniz
Alan Tipi: Liste (açılan form alanına alt alta Kadın Erkek değerlerini girelim)
Kayıt Sayfasına Eklensin Mi? ve Kullanıcılar Tarafından Düzenlenebilsin Mi? seçeneklerini aktif edip kaydedelim.
6. Temamızın userinfo.tpl dosyasını açalım ve gerekli düzenlemeleri yapalım.
6.1. {xfields} etiketini profil düzenleme alanına ekleyebilirsiniz. Bu akıllı kod sayesinde kullanıcı profilleri için tüm ilave alanları listeleyebilirsiniz.
6.2. [xfinput_cinsiyet] akıllı kodu ile yalnızca ilave alan seçim değerini listeleyebilirsiniz. Eğer temanızın userinfo.tpl dosyası özel şablonlandırmaya sahipse bu kullanımı tercih edebilirsiniz. (<tr>Cinsiyet:<td>[xfinput_cinsiyet]</td></tr> gibi)
6.3. [xfgiven_cinsiyet] [xfvalue_cinsiyet] [/xfgiven_cinsiyet] [xfnotgiven_cinsiyet]Henüz cinsiyet belirtilmemiş.[/xfnotgiven_cinsiyet] akıllı kodlarını ise kullanıcı bilgilerinin gözükmesini istediğiniz yere ekleyin. Bu sayede cinsiyet seçimi yapan kullanıcıların bilgileri gözükecektir. Eski kullanıcılar henüz bir seçim yapmamışsa bu alan boş kalır.
Umarım bu rehber yardımcı olmuştur.