» » » » Kategori Filtreleme !

Kategori Filtreleme !

cyanide
cyanide 14-09-2014, 14:40
Merhabalar,
Sistem üzerinde 3 adet kategori mevcut ve bu kategorilerin Filtrelenmesi gerekiyor.
Kısaca combobox ile Dil seçimi yapılacak (TR EN) seçime göre kategoriler listelenecek

Kategoriler
--------------
TRFilm
TRDizi
TRFragman
--------------
ENFilm
ENDizi
ENFragman

if (combobox.text == TR)
{
listele TR kategoriler;
}
else listele EN kategoriler;

Buna benzer bir yapı kurulacak ve konu eklerken seçilen dile göre kategoriler listelenecek yardımcı olursanız sevinirim.
Çözüldü İşleme Alındı Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
cyanide 22 Eylül 2014 12:32
Konu ile ilgili bir eklenti geliştirilmedi lakin Bakınız Buradan (Tıkla) MaRZoCHi tarafından geliştirilen eklenti ile sorunumu çözdüm.
Kendisine buradan teşekkürlerimi iletiyorum..
Yukarıdaki mantığa göre eksik olan yönü sürekli tekrarlayan bilgi olması buda db'de şişkinlik oluşturur ama günümüz'de bir sorun teşkil etmeyecektir ;)
0
cyanide 15 Eylül 2014 16:02
@MaRZoCHi,
Konuyu takip ediyorum ama gözden kaçırma olmasın diye anlatım linkini buradan post ederseniz google'den gelenler içinde benim içinde çözümün bulunması kolay olur.
3 779
MaRZoCHi 14 Eylül 2014 23:04
Bence o tarz bir düzenelemeye ihtiyacınız olmayacak. İnşallah vaktim olursa yarın bir anlatım yapmaya çalışacağım. Bu konuda birkaç kez istek aldım. En iyisi tez zamanda aradan çıkartmak.

Sorularınızı her zaman forumu kullanarak sorabilirsiniz. Sadece özel bilgi gerektiğinde ( site bilgileri, kullanıcı bilgileri, ftp bilgileri vs.. ) özel mesaj sistemi ile ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

--------------------
0
cyanide 14 Eylül 2014 22:34
Aslında sormam gereken yığınla soru var ama google ile çözmeye çalışıyorum.
Normalde masaüstü programlama yapıyorum. Php öğrenmeye-de yeni başladım,
Takıldığım noktalarda sizinde yardımınızı bekliyorum..

İlave alan işine hiç girmeden bu söylediğim olayı yapabiliriz aslında kategorilerin ilk iki karakterini alacağız araya bir if koyacağız o kadar yapıyı bilmediğim için müdahale edemiyorum şuanda siz kısa süre içinde detaylı bir konu ekleyecekseniz bekleyeyim
3 779
MaRZoCHi 14 Eylül 2014 22:18
Şöyle yapmanız daha mantıklı olur. İngilizce için short ve full alanlarını ilave alan ile oluşturun.
Ayrıca temanızı TEMA_en, TEMA_tr diye iki farklı çeviri ile iki farklı klasöre ayırın.
Her tema için dil dosyasını seçin kaydedin. Tema değiştiğinizde dil dosyası da değişecektir. İngilizce temada short ve full alanları için oluşturduğunuz ilave alanları kullanırsanız. Böylece iki farklı dil ile sitenizi yayımlayabilirsiniz.

Bu konuyu daha ayrıntılı olarak ilerleyen günlerde yazacağım. O süreye kadar sorularınızı buradan sorabilirsiniz...

--------------------
0
cyanide 14 Eylül 2014 20:02
@MaRZoCHi,
Eğer sitenizi 2 ayrı dilde kullanmak istiyor ve içeriğiniz her dilde farklı gözükmesini istiyorsanız belirtin ona göre açıklama yapayım.

Aynen durum söylediğinizden ibaret sitede birden fazla dil kullanılacak.
Ben şöyle bir mantık kurdum Yukarıda belirtiğim gibi Konu ekleme sırasında combobox'dan TR alanını seçtim bana sadece TR ile başlayan kategorileri listeleyecek buna göre içerikler farklı dillerde görüntülenecek.
Siz farklı bir çözüm yolu gösterirseniz daha iyi olur.
3 779
MaRZoCHi 14 Eylül 2014 17:05
Tam olarak istediğiniz yapıyı anlamadım. Eklentiler bölümümüzde ilave alan filtreleyicisi var. İlginizi çekebilir...

Eğer sitenizi 2 ayrı dilde kullanmak istiyor ve içeriğiniz her dilde farklı gözükmesini istiyorsanız belirtin ona göre açıklama yapayım.

--------------------