» » » » Sadece 1 makale ekleme düzenlemesi

Sadece 1 makale ekleme düzenlemesi

marika
marika 10-09-2014, 13:15
Mehmet hocam merhaba. Benim isteklerimde bitmiyor ama az kaldı istediğim düzenlemeleri bitirmeme.

Benim ricam, bir üye sadece bir makale ekleyebilmesini sağlamak.

Fikir 1: DLE özelliklerinde 1 gün içindeki en fazla ekleyebileceği makale sayısı bölümüne 1 girip php kodlarında bu 1 gündeki kısmı gün kısmı yerine 5 yıl gibi bir süreye çıkarabilirmiyiz.

Fikir 2: Addnews.php ye kullanıcının makalesi sayısının kontrolünü yapıp ve 1 tane ise addnews.html de bir uyarı mesajı çıkarmak şeklinde de olabilir.

Ya da aklınıza gelen başka bir düzenleme.
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 11 Eylül 2014 14:33
@marika, sağolun. Nasıl isterseniz. Sistemle birlikte gelen taglara değinirseniz çok iyi olur aslında. group, category, catlist, custom ... gibi Ayrıca yardıma ihtiyaç duyarsanız mesaj yazabilirsiniz.

--------------------
0
marika 11 Eylül 2014 01:04
Elinize sağlık. Çok güzel olmuş. İkincisini kullanayım.

Aklıma gelen konularda eklemeler yapacağım foruma. Sizin aklınızda olan varsa lütfen iletin.
3 779
MaRZoCHi 10 Eylül 2014 22:26
@marika, Merhaba. Anlıyorum.. sayenizde daha sonra ihtiyacı olacaklara hazır bilgiler sunmuş oluyoruz.

Dosya: engine/modules/addnews.php
1) Bul INTERVAL 24 HOUR ( zaman aralığı 24 saat ), mysql'de bu yazımda çoğul eki kullanılmıyor. Onun yerine INTERVAL 5 YEAR yazabilirsiniz.

2) Bu düzenleme diğerine göre daha mantıklı olacaktır. (Tavsiyem)
Bul :
if( $member_id['restricted'] and $member_id['restricted_days'] and $member_id['restricted_date'] < $_TIME ) {

Üstüne Ekle :
// Makale kontrolü
	if ( $member_id['news_num'] >= 1 ) {
		$lang['add_err_9'] = "Daha önceden makale ekleyen üyelerimiz ikinci bir makale ekleyemez";
		$allow_addnews = false;
	}
// Makale kontrolü

Düzenleme kontrollü olması için
// Makale kontrolü yeni
$id = (isset( $_REQUEST['id'] )) ? intval( $_REQUEST['id'] ) : 0;
$found = false;
if ( $id ) {
	$row = $db->super_query( "SELECT id, autor, tags FROM " . PREFIX . "_post where id = '$id'" );
	if( $id == $row['id'] and ($member_id['name'] == $row['autor'] or $user_group[$member_id['user_group']]['allow_all
_edit']) ) $found = true; else $found = false; } if ( $member_id['news_num'] >= 1 && ! $found ) { $lang['add_err_9'] = "Daha önceden makale ekleyen üyelerimiz ikinci bir makale ekleyemez"; $allow_addnews = false; } // Makale kontrolü yeni

--------------------
0
SaykoNeT 10 Eylül 2014 19:30
Bahsettiğin her iki işlemide yapan vip modulü vardı işime yaramadığı için indirmemiştim eğer daha sonra yine rastlarsam indirip Türkçe'leştirme işlemini yapar paylaşırım.