» » » » Sağ Tık Yasağı

Sağ Tık Yasağı

omerkul
omerkul 1-09-2014, 19:32
Kolay gelsin, belirli bir kategoriye sağ tık ve metni seçme yasağı koymak istiyorum. Ancak aklıma bir soru takıldı, siz tecrübeli arkadaşlarıma danışmak istiyorum. Tüm içeriklere veya belirli bir kategorideki makalelere sağ tıklama yasağı koysam, Google SEO açısından bir sorun teşkil edermi, indexlemeyi bildiğim kadarıyla xml olarak yapıyor ancak yine de bir problem oluşturur mu?
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
Ömer 4 Eylül 2014 03:13
@omerkul, ne amaçla kullanmayı planlıyorsunuz? Seo da sorun olmaz ama siteye giren ziyaretçiler kulağınızı çınlatır. Ayrıca birçok ulaşma yöntemi var..
0
omerkul 1 Eylül 2014 22:40
@marika, bilgilendirmeniz için çok müteşekkirim. Biraz araştırma yaptım, özgün içeriklerin kopyalanmasına karşın DMCA protokolünün her sayfada kullanılması gerektiğini şuradan öğrendim. Sağ tıklama yasağı getireceğim ancak bu sefer yeni sekmede açmak isteyen ziyaretçiler sıkıntı yaşayacaklar.

Ancak dediklerinizi öğrenmem çok iyi oldu, uzun süredir düşünüyordum, birşey daha öğrenmiş oldum teşekkürler.
0
marika 1 Eylül 2014 21:44
Merhaba. Örnek vereyim. Hürriyet sitesinde sağ tıklayı geç kopyalama yasağı vardır. sağ tıklarsın ama kopyalayamazsın. Eğer dediğin gibi olsaydı google metinleri okuyamazdı demek gerek.

Hurriyetin güncel önbellek sürümüne bakarsan önbellek görüntüsünün üstünde "salt metin sürümü" orada googleın kopyalama yasağını nasıl kaldırdığını görebilirsin.

Sorun yok yani. Google normalde açılmayan swf dosyalarının bile içini açıp tarıyor. Eskiden sadece html içindeki içerikleri tarardı. 2 yıldır javascript içinde gelen içerikleri de taryır.