» » » » Açılan ilave alandaki birden fazla video aynı anda başlıyor

Açılan ilave alandaki birden fazla video aynı anda başlıyor

tsenturk35
tsenturk35 25-12-2016, 17:08
arkadaşlar merhaba. Admin panelinden açmış olduğum ilave alanları fullstory.tpl kısmında ekledim. İlave alanına eklediğim videolar sorunsuz geliyor. Ancak videolar youtube vs gibi yerlerden çekilmiyor. Çektiğim videolar otomatik olarak başlıyor ve aynı anda örneğin 4 video başlıyor ve ister istemez sesler birbirine giriyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba. Video temalarına baktım da genel olarak bilindik sitelerden çekilen iframe mevcut.

Normalde wp de açılan ek videolara tıklanınca aktif olur. Ancak burda nasıl etkin kılacağımı bulamadım açıkcası. Bu konuda yardımcı olabilecek varmıdır acaba.
Açılan ilave alandaki birden fazla video aynı anda başlıyor

resimde bakarsanız eğer kanal 1 kanal 2 kanal 3 şeklinde açmış oldugum ilave alandaki videoları çektiriyorum. Ancak hepsi aynı anda başlıyor. Bu sorunu başka nasıl çözebilirim acaba
Çözüldü İşleme Alındı Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
Mtemizce 26 Aralık 2016 23:48
Bu linkteki örneği bir incele istersen. Sanırım senin istediğin olay bu.
0
Mtemizce 26 Aralık 2016 23:04
jquery daki remove komutuyla 2. tab a tıklandığında ilk tab ın iframe içerisindeki src değerlerini sildirirsen senin istediğini elde etmiş oluyorsun zaten. Önemli olan fonksiyon içerisinde class ları seçtirip bir sonraki class a tıklanınca bir öncekinin src sini sildirmek. src silinince otomatik video silindiği için durma eylemini gerçekleştiriyor. Eğer bende onu yazabilirsem burdan sana cevap olarak atarım.
0
tsenturk35 26 Aralık 2016 23:00
#Mtemizce modal suan ki sistemimize uymaz.
Videoları admin panelinden elle yüklemiyoruz. otomatik olarak bot ile yüklüyorum.
Ancak söylemeniz üzere aklıma şu geldi. Videoları sisteme bot ile yüklerken tab menülerine koyacağım kod ile ajax ı çalıştırıp ona göre veritabanından çektirebilirim aslında. post tablosundaki xfileds alanına ayrıştırma işaretleri ile kaydedip daha sonra hangi tab tıklandıysa o id numarasına ait tabdaki getirtirilebilinir. Bunun denemesini yapıcam. Eğer istediğim gibi bir sonuca varırsam burdan yazarım.

Biraz karmaşık bir şekilde ifade etmiş olabilirim kusura bakmayın :)
0
Mtemizce 26 Aralık 2016 20:54
Jquery ile halledilecek bir iş. bootstrap modal companentine uygulanan queryler var. tıklandığında popup olarak açılıp herhangi bi yere tıklayınca kapanıyor ve videoda duruyor. hatta query örneğini de paylaşayım tabi ama bu modal için geçerli belki kafanda bişeyler canlanır ;

$(function() {
                    $(".video").click(function () {
                        var theModal = $(this).data("target"),
                            videoSRC = $(this).attr("data-video"),
                            videoSRCauto = videoSRC + "?modestbranding=1&rel=0&controls=0&showinfo=0&html5=1&a
utoplay=1"; $(theModal + ' iframe').attr('src', videoSRCauto); $(theModal + ' button.close').click(function () { $(theModal + ' iframe').attr('src', videoSRC); }); }); });
0
mrt806 26 Aralık 2016 19:45
kardeşim normalde iframe yada embed ile çekiyorsan ayarı onlar üstünden yapacaksın yok video linki olarak çekiyorsan admin panelde player ayarları olacaktı yanlış değilsem otomatik başlatmayı kapatarak çözebilirsin. şu an aktif dle sitem yok yeni kuracağım ondan net bir şekilde yazamıyorum ama admin panelde player ayarları var diye aklımda kalmış