» » » » DLE satın almak istiyorum

DLE satın almak istiyorum

Emre
Emre 10-12-2016, 11:59
Merhaba ben DLE lisans almak istiyorum. Paypal yok, nasıl alacağım? 79$ diyor doviz.com sitesinden baktım 275TL yapıyor. Sizce almalı mıyım?

Functionality Restrictions: None
Website Lifetime Restrictions: None
Publications Number Limit: None
Comments Number Limit: None
Open Source Code
Updates Are For Free During The Year
Copyright Removal Is Allowed
Technical Support is Provided

N***d kullanmak istemiyorum şahsen. Lisans satın almak istiyorum. Fiyat uçuk gibi; 275TL
Kaç yıllık lisans?
Kaç yıllık destek?
Ne zamana kadar güncelleme alacağım?

gibi sorular dolaşıyor kafamda, bilgi istiyorum teşekkür ederim
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 21 Aralık 2016 19:26
@Emre, aslında yorumlarda almak istediğiniz soruların cevapları mevcut. Kısaca söyleyim: almazsanız da bişey olmaz. Alırsanız sistemin gelişmesine katkıda bulunmuş ve doğru olanı yapmış olursunuz.

--------------------
0
Emre 21 Aralık 2016 14:20
@MaRZoCHi, yardımcı olur musun lütfen? Ben ciddiyim Lisans alma konusunda.
0
Emre 16 Aralık 2016 20:37
@MaRZoCHi, Lisanslı olarak almamın nedeni ilerde sıkıntı yaşamamak. Daha doğrusu yaşamak istemiyorum. Lisanssız olarak kullanırsam başıma neler gelecek bunu öğrenmek istiyorum.

Büyük bir site olmayacağı kesin çünki paylaşımlarımı W*rez ve/ya bu tür içerikler yapmayacağım. Daha çok aklımdan geçen Kurumsal firmalar ve Kişisel bloglama sistemleri.

@MaRZoCHi, senden sadece buradan indirdiğim nuLL*d sürümleri kullanırsam başıma neler gelip, gelmeyeceği.
3 779
MaRZoCHi 15 Aralık 2016 22:57
Konuda tartışmaya gerek yok. Devam ederse konu ve yorumlar silinecek ve gereken yapılacaktır.

Verilen bilgiler gayet açık, lisans almak kişisel bir mesele. Sistemden eksilen veya sisteme katılan yeni bişey yok özellik olarak.
@MaRZoCHi, Lisanssız kullanmak ne gibi sorunlar yaratır?

Sizce sorunların neler olduğunu yazın, ona göre olur/olmaz diyelim. Yorumlardan baya bişeyler çıkıyor, demek ki aradığınız bilgi bunlarda değil.

--------------------
0
Emre 15 Aralık 2016 22:22
@Hagen, gerilme bu kadar :) Ayrıca şu konuşma şekline de dikkat et.

Dle'yi lisanssız kullanmak
1- Host şirketinizin lokasyonu Türkiye olmalıdır. ve cloudflare kullanmalısınız. ip adresinizi tespit edip gidip abuse atamazlar.
2- Arama Motorları tarafından hiç bir yaptırım yok.

ileride Fazla Göze batmaya başlarsanız..Yani; 10.000 Alex değeri altına inerseniz. siteden bi kazancınız kesinlikle oluyordur. aylık 2bin 3bin lira civar ve lisans sistemini tekrar entegre edip devam edebilirsiniz. dle'deki dingolar lisans almanıza sevinir merak etmeyin. ceza yaptırım uygulayamazlar sonuçta senelik sağılacaksınız.

ama buna ihtiyaç kalmıyacak neden derseniz Mehmet'in CMS yapmaya azda olsa gönlü var gibi görmekteyim. belki 1 sene belkide 2 sene sonra. :D
0
Emre 15 Aralık 2016 20:52
@MaRZoCHi, Lisanssız kullanmak ne gibi sorunlar yaratır?

@Hagen, Senden önce kullandığımın her türlü bahsine varım :) WordPress'i seçmemin nedeni Ücretsiz olması. DLE'den uzak durmamın nedeni Lisanssız N****d kullanarak kendimi riske atıyor olmam. Anladın mı?
3 779
MaRZoCHi 12 Aralık 2016 17:31
Türklere böyle diye bir durum yok. Görüşmek istenildiğinde aynı dilden konuşacak bir çevirmen buluyorlar. Sonra görüntülü olarak görüşme yapılıyor. Fakat sonrasında verecekleri api sistemi için de beklemek gerekiyor :) Fransız biri de onay aldı fakat uzun süredir api sistemini vermediler..

CMS yazmayı istedim, başladım fakat bıraktım. Laravel ile sadece altyapı olarak geliştirdiğim sistem var şuanda. Sadece admin panel. Gelecek işlerde bunun üzerinden ilerleyeceğim. Gerekli olursa DLE+Lisans ile iş yapmaya devam..

DLE seviyesine gelecek bir CMS uzun zaman alır. Yapacak olsam Free olacaktır... Artık free geçircek zamanım kalmadı.

--------------------
0
hsnll 12 Aralık 2016 01:10
@Hagen, Hocam dle'yi lisanslı kullanmak bize ne gibi fayda sağlar yada lisansız kullanımın
bize ne gibi zararları olur ? detaya girerek açıklayabilirmisiniz ?
3 779
MaRZoCHi 11 Aralık 2016 23:43
DLE Türkiyede Resmi olarak hizmet vermediği sürece zorunda değilsiniz, ancak sunucunuzun bulunduğu lokasyon ve sağlayıcıya göre değişir.
Yaklaşık 6-7 ay önce bir başvuru yaptım resmi destek sitesi olmak için fakat geri dönüş olmadı henüz :) Artık dönseler de umursayacağımı sanmıyorum..
Ayrıca diyelim ki lisans aldınız, şuan resmi olarak İngilizce ve Rusça destek veriyorlar. Türkçe bişey yazarsanız cevap alamazsınız. Türkçe destek verseler de alacağınız hizmet buradakinden fazla olmaz emin olun.
Lisans satın alırsanız "temel lisans" ı tercih edin. Zaten destek alamayacaksınız Türkçe olarak.
---
1 yıl bittiğinde üyeliğiniz "üye" olarak devam ediyor. Yorum yazamıyorsunuz, DLE'yi indiremiyorsunuz vs.
Her yıl ücret ödeyerek lisansınızı aktif ederek devam edebiliyorsunuz.
---
Lisansı bir kez alınca siteniz artık lisanslı oluyor. Yılda 2 sürüm çıkıyor, 3. ve 4. Yeni sürümler için 1 yıl daha uzatmak gerekiyor... Ama uzatmasanız da sorun yok. Örnek dle.net.tr 10.2 ile kuruldu veya bir sürüm öncesiydi.. Lisans aldığımda 10.6 sürümü günceldi. Fakat hala güncelleme yapmadım.
---
Lisans alacak kişilerin yapacakları en yararlı iş, dle-news.ru veya .com dan iletişim kısmından İngilizce olarak Türkçe desteği var mı? Gelecek mi? Varsa lisans alacağım vs. bu tarz mesajlar yazmak olabilir. Belki dikkat çeker bu konu...
Bence cevap gelene kadar, lisans almadan bekleyin :) "Almayın" diye bir duruma destek veremem. Kolay yapılacak işler değil bunlar, yıllar boyunca verilmiş bir emek var ortada. Fakat karşı tarafın da duyarlı olması gerek.

--------------------
3 779
MaRZoCHi 11 Aralık 2016 13:05
Bu konuyu inceleyin
https://blog.dle.net.tr/609-paypal-ile-dle-satin-alma-islemi.html

Şuan kur farkı yüzünden pahalı tavsiye etmem. Paypal yerine webmoney hesabı açıp alabilirsiniz.
https://forum.dle.net.tr/datalife-engine/soru-ve-sorunlar/2437-webmoneyden-odeme
-yapabilen-araniyor.html

--------------------
0
Emre 10 Aralık 2016 23:32
@Gokay, Biraz sakin.
İlgili tecrübesi yüksek biri cevap yazarsa sevinirim.
0
Gokay 10 Aralık 2016 20:22
lisanslı kullanmak istiyorsan al arkadaşım seni tutan yok. DLE yi kullanan biriysen değer mi değmez mi sen karar ver. bana göre şahsen değer.

1 Yıl destek veriliyor diye biliyorum. her yıl lisansınıda yenilemen gerekliymiş diye duydum