» » » » DLE Hakkında Sorunlarım

DLE Hakkında Sorunlarım

Özkan
Özkan 19-08-2014, 16:43
Merhaba Arkadaşlar.

1-) Zamanında 2 sitem DLE'deydi fakat arkadaşım ısrarlı sonuçları sonucu sitelerim WordPress e çevirdim. WordPress'e alışamadım gitti. Her ufacık bir özellik için modül ekleniyor. Çoğuda DLE'de zaten kendi bünyesinde gelen özellikleri var. Örnek verecek olursak WordPress'de İletişim bölümü için eklenti kurulması gerekiyor. DLE' de zaten kendinde geliyor! Bildiğiniz gibi :) Soruma gelecek olursak eğer benim derdim WordPress olan sitemdeki tüm konularımı nasıl DLE' ye aktarabilirim. Bot varsa nasıl olacak. Ücretsiz çözüm sunmanız benim için çok önemli.
2-) Konuların girildiği kısıma <iframe kodunu nasıl girebilir? Google'ın Google map <iframe kodunu siteme ekliyorum. Kaydet diyorum. Ve konuyu tekrar açıyorum <iframe kodunun silindiğini görüyorum. Bu sorunu nasıl aşarım?
3-) Sitemde sabit sayfada tablo yapısı kullanmaktayım. Tablo aşağıya doğru uzanıyor. Fakat sorunum tablomun geniş olduğundan ötürü temamda tamamının görünememesi. Tabloyu daraltıp temamda tamamının görünmesini nasıl sağlarım?
4-) Whoonline modülünü siteme kurdum. Çalışıyor fakat sanırım temamın CSS kodlamasından ötürü bir sorunum. Sitemde bulunmakta olan ziyaretçinin hangi konuyu incelediğini görmek istediğim için fare ile üzerine geliyorum göstermiyor.
5-) Sitemde konu girerken her defasında aynı sabit bilgileri girdikten sonra yanlarını değişken bilgiler giriyorum. Malum bu sabit bilgiler Mysql'da sanırım yer kaplıyor! ve her defasında sorgu gönderiyor. Bu olayı DLE'de nasıl çözerim?
6-) DLE 9.6'da Referer modülü vardı. DLE 10.2 de çalışanını hiçbir şekilde bulamadım. Elinizde 10.2 yi güncelleyip uyarlayanınız var mı?
Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını esirgememesini rica ediyorum!
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 28 Haziran 2016 22:44
@blizzard3, iframe ile ilgili bir eklenti yapmıştım. Eklentiler bölümünden ulaşabilirsin ;)

--------------------
0
blizzard3 28 Haziran 2016 22:21
@MaRZoCHi, iframe kodunu gene desteklemiyor denedim bana diceksinki nedne iframe kaldırırsın beyinsizi biri online mac sitesi istedi online kodları yayınlıcakmış

burda sölediğiniz seyi yaptım hatta kople satırı kaldırarak denedim yemiyo

2) İframe kodu sistemsel olarak kara listede, engine/classes/parse.class.php dosyasında var $tagBlacklist satırından düzenleyebilirsiniz.
0
Simurg 21 Eylül 2014 16:48
http://www.erbilen.net/1473-dle-to-wp-betigi.html
dle to wp var bunu wp to dle yapabilirseniz olur :D düz mantık
3 779
MaRZoCHi 29 Ağustos 2014 18:28
@Özkan,

2. Sorunuza çözüm olmadıysa şunu deneyebilirsiniz.
var $allowed_domains = array("http://vkontakte.ru/", "http://www.vkontakte.ru/", "http://vk.com/", 

Bu satıra iframe kodunu eklemek istediğiniz sitenin linkini ekleyin.

3. Sabit sayfa için örnek link verseydiniz iyi olurdu. Sitenizde link aradım buldum fakat sorunu anlamadım.

4. Popup'un açılmamasının nedeni: ReferenceError: showhint is not defined hatası. Muhtemelen eski sürüm bir modül. Kaynaktan baktım ve dediğim gibiymiş. Buradaki js dosyasını temanızın js dosyalarının bulunduğu klasöre atıp yolunu ya modülden değiştirin.
"/engine/modules/online/hint.js"

5. Herhangi bir .tpl de başka bir .tpl dosyasını bu şekilde çağırabilirsiniz.
{include file="yazı.tpl"}

6. Malesef bu işlem için vaktim yok. Uygun olursam bakabilirim fakat uzun bir süre olacağımı sanmıyorum.

--------------------
0
Özkan 29 Ağustos 2014 13:59
Arkadaşlar yardım edebilecek kimse yok mu?
0
Özkan 23 Ağustos 2014 12:03
@MaRZoCHi,
Merhaba,

2. Sorumda engine/classes/parse.class.php düzenliyin demişsiniz, aşağıdaki kod var!

var $tagBlacklist = array ('applet', 'body', 'bgsound', 'base', 'basefont', 'frame', 'frameset', 'head', 'html', 'id', 'ilayer', 'layer', 'link', 'meta', 'name', 'script', 'style', 'title', 'xml' );

frame ve frameset sildim. Yine olmadı tam olarak ne yapmam lazım?

3. Soruma gelince site adım Bknz.
4. Soruma gelincede site adım Bknz.
5. Soru ise tpl dosyasına ekleyebilirsiniz demişsiniz fullstory ve shortstory sanırsam. Yada başka bir türlümü dediniz. Çünkü bu dediğim olay her 2 sitemde Kanal Tanıtımı kategorisi için geçerli olacaktır.
6. Soru ise 10.2 ye güncellemenizi rica edicem fakat 10.3 çıktı çıkacak sad
3 779
MaRZoCHi 20 Ağustos 2014 21:45
1) WP'den konuları DLE'ye taşımak için şimdilik bir sistem yok malesef. Fakat RSS yardımıyla konularınızı ücretsiz olarak DLE'ye çekebilirsiniz.
2) İframe kodu sistemsel olarak kara listede, engine/classes/parse.class.php dosyasında var $tagBlacklist satırından düzenleyebilirsiniz.
3) Site adresinizi belirtmeniz bu durumlarda gereklidir.
4) Site adresinizi belirtmeniz bu durumlarda gereklidir.
5) Sabit yazıları .tpl dosyasına ekleyebilirsiniz ya da reklam olarak ekleyip kodu makelenize ekleyebilirsiniz.
6) Referer modülünü en son DLE sürümü 10.1 olan sitemde kullandım. Malesef yapımcıları güncellemedi. İhtiyaç duyup bende düzenlemedim. ( Bknz. )

--------------------