» » » » Makale eklenen resimlerde boyutlandırma sorunu

Makale eklenen resimlerde boyutlandırma sorunu

trycell
trycell 10-10-2016, 12:37
Arkadaşlar öncelikle merhaba yaşadığım sorun siteme eklediğim makalelerdeki resimler daha önce otomatik boyutlandırılıp küçülüyordu. Fakat şimdi makaleye konu eklediğimde resimler hiçbir ayar değiştirmeme rağmen orjinal boyutlarında sayfadan taşarak gerçek boyutlarında makalede gözüküyor. bunu nasıl eskiden olduğu gibi yapabilirim. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Saygılar. Örnek olarak

URL:http://ultrahdindir.com/720p-hd-mkv-dual-film-indir/774-oflu-hocanin-sifresi-2-film-indir-720p-mkv-sansursuz-indir-2016.html

Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
trycell 11 Ekim 2016 00:34
tamam çok teşekkür ederim. sorun çözüldü. ne kadar teşekkür etsem azdır. elinize sağlık hocam.
150
SyBeR 11 Ekim 2016 00:32
@trycell,
Acaba yazdığımı okuyupta mı yazdınız bunu ? kodları bir karşılaştırın rica ediyorum

--------------------
0
trycell 11 Ekim 2016 00:31
Zaten bu kodu denedikten sonra böyle oldu. film resimleri ve capslar istediğim şekilde oldu fakat. kendi sunucumdan eklediğim resimlerde 480 e geldi.

.news-text > div > img { width: 320px !important; }
150
SyBeR 11 Ekim 2016 00:28
Bunu deneyin,

.news-text > div > img { max-width: 480px !important; }

--------------------
0
trycell 11 Ekim 2016 00:17
@MaRZoCHi, Resimleri dışarıdan makale eklerken short ve full storye editörden "resim" kısmına tıklayarak dışarıdan eklemek istediğim resmin linkini ve açıklamasını girerek ekliyorum örnek olarak short ve ful story ye bu şekilde aşağıdaki resimde gözüktüğü şekilde ekliyorum
resim

Fakat resimler bilindiği üzere panelden 480 belirlemiştim. çalışmadığı için kendi kendine bozuldu sanırım. daha sonrasında siz aşağıdaki kodu verdiniz ve bunu styles.css ye girerek tüm resimlerin boyutlarını belirlemiş olduğum 480px e doğru bir şekilde çekmeyi başardım.

Benim sıkıntım ise şu aşağıdaki resimdeki verdiğim linklerin üzerine benim temamın uploads klasöründe makale ekle derken "dosya yükleden" açılan "sunucuya resim yükle" buradan "mevcut resimler genel dizinde" benim hazır şablon şeklinde işte aşağıda resimde gördüğünüz gibi turbobit ve benzeri resimlerimide ekliyorum. sıkıntı bunlarında konu içerisinde orjinal boyutlarından çıkıp 480px belirlediğim boyuta gelmesi. Sıkıntım bu mehmet hocam. Tek istediğim shortstory ve full story deki film posteri ve film ekran içi görüntüsünün 480 px boyutlarında konu içerisinde gözükmesi. Umarım anlatabilmişimdir. Desteğiniz için çok teşekkür ederim şimdiden alakıza. Umarım bir çözüm getirebiliriz. Saygılarımı sunarım.

aşağıdaki hazır sunucumda olan resimlerde gördüğünüz gibi turbobit resimi buda belirlediğim 480px boyutuna geliyor. Bunun olmasını istemiyorum. Sıkıntı bu. Saygılarımla.
3 779
MaRZoCHi 10 Ekim 2016 18:15
@trycell, resimleri dışarıdan nasıl ekliyorsunuz? img tagı ile mi? Yoksa ilave alana URL girerek mi?
Örnek linkleri ekleyin ve olması gerekeni yazın.

--------------------
0
trycell 10 Ekim 2016 17:02
evet kod işe yaradı fakat. kendi uploads içerisinden eklediğim ufak resimlerde belirlediğim px boyutlarında büyüdü. bunu nasıl engelleyebiliriz. bu kod sitedeki tüm resimleri belirlenen px boyutuna çekti mehmet hocam. tekrar sağolun yardımlarınız için.
3 779
MaRZoCHi 10 Ekim 2016 13:14
@trycell, Admin panelindeki ayardan olmaması resmi nasıl eklediğinizle ilgili olabilir. img tagı eklenmişse sorun olmaması lazım.
css düzenlemesi sonrasında f5 yapmanız gerekli ya da main.tpl den css linkinin sonuna ?v=2 gibi bir parametre ekleyin. Örnekteki gibi olacak şekilde:
"...style.css?v=2"

Böylece kimsenin yenileme(F5) yapmasına gerek kalmaz. Ayrıca kodda sorun yok, olmuyor gibi bir durum da yok, deneyip yazdım.

--------------------
0
trycell 10 Ekim 2016 13:10
engine.css ve style.css ikiside mevcut dediğiniz gibi ikisinden birisi style.css ekledim fakat hala aynı. ve panelden bunu eski halinde kod eklemeden nasıl kullanabiliriz.
0
trycell 10 Ekim 2016 12:50
@MaRZoCHi,

peki mehmet hocam. bunu tekrar panelden ayarlanıcak şekle sokabilir miyiz ?
3 779
MaRZoCHi 10 Ekim 2016 12:42
CSS dosyanıza ( style..css ya da engine.css ) aşağıdaki satırlardan size uygun olanı eklemeniz yeterli.
Resim, tam genişlikte olsun derseniz:
.news-text > div > img { width: 100% !important; }

İstediğim boyutta olsun derseniz: ( 320px )
.news-text > div > img { width: 320px !important; }

--------------------