» » » » Konuları Güncelleme Modülündeki Sorun

Konuları Güncelleme Modülündeki Sorun

Cesur
Cesur 4-10-2016, 12:17
Merhaba,
Admin panelinde konuları güncellemek (admin.php?mod=rebuild) istediğimde 4755. makalede kalıyor ve ilerlemiyor. Belki 100 defa denedim ama 4755'in ötesine geçmiyor. Hatta 4755 numaralı olan makaleyi sildim ama sorun yine devam ediyor. Saatlerce beklememe rağmen öylece kalıyor. Daha önceleri de hep bir yerlerde takılıyordu fakat tekrar yaptığım zaman takıldığı yeri geçiyordu. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilir misiniz.

Not: Konu ekleme kurallarını okudum, umarım eksik bir şey yapmamışımdır. Sorun admin panelinde olduğu için link vermeme gerek yok sanırım.

dledle
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
Cesur 5 Ekim 2016 18:20
@MaRZoCHi, Sorunu hallettim :) Firefox'da hata veren kod 60 saniye sonra hata veriyordu. Siz de PHP ile çözülebilir deyince, PHP ve 60 saniyeyi birleştirdim ve aklıma "max_execution_time" süresi geldi. Sunucunun php.ini dosyasındaki "max_execution_time" değerini 60 saniyeden 120 saniyeye yükseltince o takıldığı yeri geçti :)

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olur ise sunucunun php.ini dosyasındaki "max_execution_time" değerini 120 yapsınlar, eğer zaten 120 ise daha da yükseltin fakat işlem bittikten sonra tekrar 60 veya 120 yapın. Bu işlemi ssh yerine Plesk, CPanel veya Directadmin ile de yapabilirsiniz (PHP Ayarları'ndan). Eğer sunucu yönetimi sizde değil ise, hosting hizmeti aldığınız firma ile görüşüp gerekli düzenlemeyi yaptırabilirsiniz.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
3 779
MaRZoCHi 5 Ekim 2016 14:54
@uye034, o zaman sunucuda oluşan bir durum olabilir. İstenileni karşılayamıyordur. Belki çözülebilir PHP ile..

--------------------
0
Cesur 5 Ekim 2016 14:42
@MaRZoCHi, "500 Internal Server Error" hatası veriyor. Benden başka istediğiniz bir hata kodu var mı?
0
Cesur 4 Ekim 2016 17:24
@Hagen, Dediğiniz olayı normalde haftada 2 - 3 kez yapıyorum zaten. Güncelleme yapmadan önce de aynı olayı yapıp deniyorum ama olmuyor.
Hatta rebuild.php'de
if ( intval( $config['tag_img_width'] ) ) $count_per_step = 5; else $count_per_step = 50;
kısımdaki 5 ve 50 değerleri ile dahi oynadım ama olmadı :) O değerler ile oynayıp ileri atlatmayı düşündüm ama maalesef olmadı.

Müsait olduğumda MaRZoCHi arkadaşın söylediğini uygulayacağım.
3 779
MaRZoCHi 4 Ekim 2016 15:02
4755 makale id'si ile ilgili değil, konuları belli bir sayıya göre topluca ele alarak güncelliyor. 4755-4765 arası olabilir mesela. Hatanın ne olduğunu anlamak için şunu yapmanız lazım:
1) Firefox'a göre anlatım yapacağım. F12'ye basıp "Network" tabını seçin.
2) Güncelle butonuna basın.
3) Her sorgu "Network" altında listelenecek. Takıldığında en sondaki sorguya tıklayın "Response" a tıklayın. Scriptin verdiği hatayı oradan görebilirsiniz. Bizim le de paylaşırsanız bakabiliriz..

--------------------