» » » » TinyMCE (WYSIWYG) Editörü TR Karakter Sorunu

TinyMCE (WYSIWYG) Editörü TR Karakter Sorunu

downpc
downpc 15-08-2014, 17:41
Başlıktada basstiğim gibi dle 10.2 TinyMCE editörünü kullandığımda makale eklerken ilave kısmında Makale Tanımı kısmı (yani 200 Karakterden Az Olmalıdır kısım) Türkçe karakter sorunu çıkarıyor. Bazı harfler mesela ş, ı gözükmekte fakat ü ve ç gibi harfler gözükmemektedir. Bu neden kaynaklanmaktadır ???
Aşağıda Resimde Farkı Gösterdim Bu Neden Kaynaklanmaktadır ??
TinyMCE (WYSIWYG) Editörü TR Karakter Sorunu
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 17 Ağustos 2014 11:47
@Kevin, evet CKEditor gerçekten gelişmiş bir editör. Entegre etmek muhtemelen biraz zor olacaktır.

--------------------
0
Kevin 17 Ağustos 2014 03:04
Aslında daha gelişmiş editörler var tam türkçeleşmiş ckeditor.com/demo gibi bunları entegre ederek kullanabiliriz. Fakat bunun zor olduğunu düşünüyorum...
3 779
MaRZoCHi 16 Ağustos 2014 23:34
@downpc, Muhtemelen. O nedenle en sağlıklı seçim BB editör. Mümkün olduğunca bunu kullanmaya çalışıyorum. Fakat yeni sürümde editörleri deneyip yayımlayacağım.

--------------------
0
downpc 16 Ağustos 2014 23:12
@MaRZoCHi, Teşekkür ederim ince bir hata aslında seo açısından önemli. Çünkü bu editörü kullandığımızda google meta kısa içerikleri buradan alıyor ve bu harflerin eksik çıkmasına sebeb oluyor.
Ya bunu el ile düzelteceğiz yada live editörü veya bbcode kullanacağız...
3 779
MaRZoCHi 16 Ağustos 2014 21:06
Bu hatayı malesef henüz araştırmadım. Kullanmadığım için ihtiyaçta duymadım açıkçası. Yeni DLE sürümü ile birlikte bu editor güncellenecek. Hatanın devam etmesi durumunda gerekli düzeltmeleri yapmaya çalışacağım.

--------------------