» » » » DLE üzerine genel sorular

DLE üzerine genel sorular

Lektuel
Lektuel 14-08-2014, 20:54
Merhaba arkadaşlar. PHP CSS ve HTML bilgim mevcut. Yıllardır Drupal kullanıyorum projelerimde fakat DLE nin tema yapısını inceledikten sonra çok hoşuma gitti ve artık DLE kullanmaya karar verdim projelerimde. Bir takım sorularım var bu sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.

Örneğin bir web sitem var. Film sitesi diyelim.

1- Anasayfa da resimleri otomatik eklemek için bir modül var mı ? Örneğin Thumb modülü ?
2- Anasayfadaki resimler temada hangi tag ile kullanılıyor ?
3- İç sayfada ek alanlarım olsun. Örneğin : istatistik, izlenme, kategori, oyuncu.. Bunları ilave alanlar yardımıyla mı ekliyorum ?
4- Eklediğim bu alanları temada hangi tag ile kullanıyorum ?

Saygılarımla.
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
orxanofficial 22 Ocak 2015 12:48
@MaRZoCHi, Merak ettim, Youtubedan video eklerken youtube ana sayfasinda gozuken thumb resmi video id ile çeke biliyormuyuz?
3 779
MaRZoCHi 16 Ağustos 2014 21:04
Çekilen thumb görüntüleri zaten videoyu açarak oluşturulmuyor. Örnek youtube videolar için kendi oluşturuyor yükleme esnasında, video ID ile thumb resmi çekilebiliyor. Diğer video servisleri için de durum bu şekilde.
Ayrıca video player için thumb resmini ayrı olarak yükleyip göstere bilirsiniz.

--------------------
0
Lektuel 16 Ağustos 2014 15:15
1.Sorum şu, örneğin vk.com dan video çekeceğim, buna otomatik thumb oluşturabiliyor muyuz bir modül var mı ?

https://wordpress.org/plugins/video-thumbnails/

Şu modülün muadili yani.
150
SyBeR 15 Ağustos 2014 15:32
Şöyle bir açıklama yapayım size smile

Drupal scriptini önceden biraz inceleme fırsatım olmuştu ancak sorduğunuz sorulara baktığımda, drupal ın bu sorularınıza bile yanıt veremediğini anlıyorum smile

Dle için sorularınıza şu şekilde yanıt vereyim;

1- Anasayfa da resimleri otomatik eklemek için bir modül var mı ? Örneğin Thumb modülü ?

1- DLE için bu gibi işlemlerde modüle gerek yoktur. Bir çok tag ile özelleştirilebilir bir template yapısına sahip olduğu için custom tagı ile bu istediğinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

2- Anasayfadaki resimler temada hangi tag ile kullanılıyor ?

2- Template sisteminde ana şablon main.tpl dosyasıdır ve bu dosya içindeki content tagı ile shortstory veya tanımlı herhangi bir tpl dosyası, içeriğinde belirtilen şablonl ile döngüye girer ve içeriği oluşturur. içerik için kullanacağınız tpl dosyasında dilerseniz resim ve metin kısımlarını ayrı ayrı çekebilir veya short-story tagı ile kısa içerik kısmını aynı şekilde çekebilirsiniz.

3- İç sayfada ek alanlarım olsun. Örneğin : istatistik, izlenme, kategori, oyuncu.. Bunları ilave alanlar yardımıyla mı ekliyorum ?

3- Oluşturduğunuz kategorileri, ilave alanları ve bu alanlara girdiğiniz içeriği dilediğiniz yerde dilediğiniz şekilde gösterebilirsiniz. Bunuda tpl dosyalarına html bilginizi kullanarak adapte edebilirsiniz.

4- Eklediğim bu alanları temada hangi tag ile kullanıyorum ?

Yönetici panelinden eklediğiniz ilave alanı [xfvalue_alanadi] kodu ile gösterebilirsiniz. Bu ilave alana gireceğiniz içeriği göstermek için kodu çalıştırmak istediğiiniz tpl dosyasına tanımlamanız yeterli olacaktır.

Detaylı kaynaklarımız güncellenmeye devam ediyor ancak yinede Wiki sayfamızı incelemenizi tavsiye ederim. Takıldığınız yerleri forumumuzda konu açarak rahatlıkla sorabilirsiniz.

DLE' ye gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

--------------------