» » » » DLE Auto Sitemap

DLE Auto Sitemap

omerkul
omerkul 9-08-2014, 11:53
Merhabalar, kolay gelsin.

DLE 10.1 UTF-8 sürümünü kullanıyorum. Problemim sitemap problemi. Her konu açtığımda sitemap'ı ayarlar kısmından güncelliyorum ve günde 1 sefer yine aynı panelden ping gönderiyorum. Benim istediğim autositemap şeklinde otomatik site haritası oluşturucu. Örneğin her 1 saatte bir otomatik site haritası oluştursun ama pingleme yapmasın. Çünkü bazen bilgisayar başında olamıyorum, siteye ileri tarihli konular da ekliyorum, saat başı otomatik paylaşılıyor ve dolayısı ile bilgisayarda olmadığım için site haritasıda gönderemiyorum. Böyle birşey mümkünmüdür mesela 1 saatte bir otomatik site haritası oluştursun, ama ping göndermesin yoksa Allah korusun Google yanlış anlar :) Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 9 Ocak 2015 14:14
@omerkul, @Sembolbu, DLE'de Cronjob ile Otomatik İşlemler ile ilgili yazı ekledim, okuyabilirsiniz.

--------------------
0
Sembolbu 9 Ocak 2015 13:22
@MaRZoCHi, hatanın çözümünü buldum engelleme değil. php sürümünden kaynaklıymış. Cpanel ayarlarından php sürümünü 5.3 ten 5.6'ya yükselttiğimiz zaman hata ortadan kalkıyor.herşey yolunda. hatayı alanlar için küçük bir not olsun buda iyi çalışmalar herkeze...
0
Sembolbu 9 Ocak 2015 11:40
@MaRZoCHi, evet sitemap oluşturuluyor onun kontrolünü yaptım fakat cron işlerinden otomatik güncelleme tanımlıyorum o çalışmıyor. sebebi gene sunucudan kaynaklımı ?
3 779
MaRZoCHi 8 Ocak 2015 07:12
@Sembolbu, sunucu tarafından engellenen bir fonksiyon olduğu için hata veriyor. Fakat en altta done yazısı gözüktüğüne göre herhangi bir sorun çıkarmaz. Buradan alınan çıktının bir anlamı yok zaten.

--------------------
0
Sembolbu 8 Ocak 2015 00:31
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/.../public_html/cron.php on line 22
done

/cron.php?cronmode=sitemap
komutunu çalıştırdığımda yukarıdaki hatayı alıyorum sorunun bir çözümü varmıdır ?
0
omerkul 10 Ağustos 2014 15:31
Pekala çok teşekkür ederim, host sağlayıcımla görüştüm destek veriyorlarmış. PHP uzantısını değiştirmeden farklı bir isimle adlandırdım, desteğiniz için minnettarım.
3 779
MaRZoCHi 10 Ağustos 2014 14:26
@omerkul, hayır sorun olmaz. İstediğiniz ismi verebilirsiniz. Uzantısı php olarak kalması iyi olur. Uzantı değişince ekstra düzenlemeler gerekebilir.

--------------------
0
omerkul 9 Ağustos 2014 21:25
Teşekkürler, dediğiniz şekilde yaptım oldu, telefonda da adresi yer imi yaptım sorunsuz güncelliyor. Bu arada cron.php'yi indirip açınca içerisinde gerekli açıklamaların yapıldığını gördüm. Şu açıklama dikkatimi çekti;
Not: Güvenlik amacıyla bu dosyanın adını değiştirmenizi öneririz
cron.php yi farklı bir isimle, PHP uzantısı ile değiştiriniz

Farklı bir isimde örneğin cron.php'yi, cc.php yapsam sorun oluşturur mu? Host sağlayıcıma ticket açtım gönderdim, cevap bekliyorum. Bana evet Cron desteğimiz vardır dediklerinde ben onlara ne diyeceğim? İlginiz için teşekkür ediyorum iyi çalışmalar.
3 779
MaRZoCHi 9 Ağustos 2014 16:55
@omerkul, DLE de zaten böyle bir özellik mevcut.
Gerekli bilgileri ana dizindeki cron.php dosyasında bulacaksınız.

İlk olarak

$allow_cron = 0;
Kodundaki 0 değerini 1 olarak değiştirin.

2. Site haritası oluşturmak için
dosyayı bu parametre ile birlikte çalıştırın cron.php?cronmode=sitemap
eğer konsol betiği olarak kullanmak isterseniz, php-f cron.php sitemap

Ya da direk url olarak çalıştırmak isterseniz.

siteniz.com/cron.php?cronmode=sitemap

Adresini kullanabilirsiniz. Bu adrese telefondan bile erişseniz site haritanız otomatik olarak güncellenecektir.

--------------------