» » » » Açılır kategori menüsü

Açılır kategori menüsü

KCA
KCA 22-06-2016, 14:19
Bana kategori modül yada eklenti seklinde. alt kategorileri acilip kapacak sekilde göstersin ve kategorideki konu sayilarinida yazsin. bu sekilde modül yada eklenti önerileriniz varmi ?

URL:http://akvaryumbilgi.net

Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 9 Temmuz 2016 00:21
@KCA, eklentinin yapımcısının kim olduğunu ve kaynağı belirterek eklentiler bölümüne ekleyebilirsiniz. Bunun için: Kullanıcı Paneli > İçerik Ekle adımlarını takip edebilirsiniz.

--------------------
0
KCA 9 Temmuz 2016 00:14
Kategori için bir tane modül böyle buldum oldukca kullanışlı ve güzel denemek isteyenlere paylaşayim

autocats.php diye oluşturup engine/mods içine atiyoruz. mods. yoksada modules de olur yada mods diye klasor oluşturabilirsiniz.

autocats.php içine bu kodlari ekliyoruz

<?PHP
if(!defined('DATALIFEENGINE'))die("Hacking attempt!");
$cid = isset($parent)?intval($parent):false;
foreach($cat_info as $k=>$v){
    if($cid!==false){
        if($cid==$v['parentid']){
            if($category_id==$k OR $cat_info[$category_id]['parentid']==$k) echo "<li class=\"current\"><a href=\"/".get_url($k)."/\">{$v['name']
}</a></li>\n"; //подсветка открытой категории, при заданном параметре parent else echo "<li><a href=\"/".get_url($k)."/\">{$v['name']
}</a></li>\n"; //просто категория, при заданном параметре parent } }elseif($category_id==$v['parentid']) echo "<li><a href=\"/".get_url($k)."/\">{$v['name']
}</a></li>\n"; //автоматический список подкатегорий из просмотравемой категории } ?>

Temamizin main.tpl uygun bir yerine bunu ekliyoruz

<ul>&#123;include file="engine/mods/autocats.php"}</ul>

yolu mods diye belirtilmiş modulese atanlar o kısmı düzelsinler.
3 779
MaRZoCHi 7 Temmuz 2016 00:45
Tebrikler.. Dediğim şekilde ilerleyebilseydik otomatikleştirebilirdik..

--------------------
0
KCA 7 Temmuz 2016 00:34
Sorunu Bu şekilde çözdüm.

main.tpl ye

<div class="wblock navi1">
                      <div class="dbg">
                          <div class="dtop"><div class="dbtm">
<div style="padding-top: 10px; margin-left: 25px; color: white; font-size: 12px; "><b>Kategoriler</b></div>

<div class="dcont">
			<div class="menum">
 <ul class="reset">  
<li><a href="/genel/" title="Genel Akvaryum Konular">Genel</a>
				<ul>
				<li><a href="/genel/akvaryum-ve-tur-tavsiyesi/" title="Akvaryum Tür Tavsiyesi">Akvaryum Tür Tavsiyesi</a></li>
				<li><a href="/genel/cinsiyet-ve-tur-belirleme/" title="Cinsiyet Ve Tür Belirleme">Cinsiyet Ve Tür Belirleme</a></li>
				<li><a href="/genel/hastaliklar-ve-ilaclar/" title="Hastalıklar Ve İlaçlar">Hastalıklar Ve İlaçlar</a></li>
				<li><a href="/genel/akvaryum-tasarimi-ve-dekorasyonu/" title="Akvaryum Tasarım Ve Dekorasyon">Akvaryum Tasarım Ve Dekorasyon</a></li>
				<li><a href="/genel/akvaryum-tanitimi/" title="Akvaryum Tanıtımı">Akvaryum Tanıtımı</a></li>
				<li><a href="/genel/balik-ve-bitki-fiyatlari/" title="Balık Ve Bitki Fiyatları">Balık Ve Bitki Fiyatları</a></li>
				<li><a href="/genel/makaleler/" title="Makaleler">Makaleler</a></li>
				<li><a href="/genel/canli-yem-kulturleri-ve-diger-yemler/" title="Canlı Yem Kültürleri Ve Diğer Yemler">Canlı Yem Kültürleri Ve Diğer Yemler</a></li>
				<li><a href="/genel/genel-konular/" title="Akvaryum Genel Konular">Akvaryum Genel Konular</a></li>
				<li><a href="/genel/akvaryum-ve-ekipman-bakimi/" title="Akvaryum Ve Ekipman Bakımı">Akvaryum Ve Ekipman Bakımı</a></li>
				<li><a href="/genel/videolar/" title="Akvaryum Videolar">Akvaryum Videolar</a></li>
				<li><a href="/genel/akvaryum-disi-konular/" title="Akvaryum Dışı Konular">Akvaryum Dışı Konular</a></li>
				<li><a href="/genel/soru-ve-sorunlar/" title="Soru Ve Sorunlar">Soru Ve Sorunlar</a></li>
				</ul>
				</li>
	</div>	
                                </div>
                            </div></div>
                        </div></div>

style.css yede

.menum ul{
	margin:0px;
	padding:0px;
	list-style:none;
	width:162px;
}
.menum li{
	position:relative;
}
.menum li ul{
	position:absolute;
	list-style:none;
	left:162px;
	width:162px;
	display:none;
	top:0;
}
.menum li a{
	display:block;
	text-decoration:none;
	padding:0px;
        font-size: 12px;
        border-bottom: 0px solid #F2F3F4;
}
.menum li:hover ul{
	display:block;
background-color:#fff;
line-height:25px;
}

.navi1 .dcont{padding:15px 1px;}

.navi1 li{background:url(../images/navili.gif) no-repeat bottom; height:35px; line-height:14px; margin:0; padding:0;}
.navi1 li a{background:url(../images/naviarrow.gif) no-repeat 0 50%; margin-left:10px; padding-left:10px;color:#525252; font-weight:bold;}
.navi1 li a:hover{margin-left:20px;color:#000;}

Ekleyerek acilir kapanir kategori yaptim.
3 779
MaRZoCHi 4 Temmuz 2016 22:46
@KCA, kodların benzeri var diyorsunuz da ben göremiyorum. Aynı eklenti hakkında konuşuruyoruz değil mi? Kontrol eder misiniz.

--------------------
0
KCA 4 Temmuz 2016 21:09
@MaRZoCHi, görünüm göze hitap etmesi gibi özelligi yetiyor acilip kapanmasi. kullanicilari düşündügüm için güzel birşey olsun istiyorum.

aşagidaki kodlarin benzeri şuan zaten sitemde var sag tarafta sitede.
3 779
MaRZoCHi 4 Temmuz 2016 19:42
@KCA, diyorum ki kodları ekleyip haber verin. Ben de biliyorum açılır olmadığını, ezbere kod yazılmaz. Biraz sabır... kategorilerin açılır olmasının ne gibi bir aciliyeti olur anlamış değilim.

--------------------
0
KCA 4 Temmuz 2016 18:29
istedigim gibi degil bu sabit acilir kapanir degil.
3 779
MaRZoCHi 4 Temmuz 2016 16:46
Öncelikle sadece şu modülü sitenize yükleyin: https://dle.net.tr/dle-eklenti/199-kategoriler-icin-otomatik-menu-dle.html
<ul class="reset">
	[depth1]
	<li class="depth1"><a href="{seo-link}">{title}</a>
		[depth2]
		<ul class="reset">
			[sub2]
			<li class="depth2"><a href="{seo-link}">&nbsp;&nbsp;{title}</a>
				[depth3]
				<ul class="reset">
					[sub3]<li class="depth3"><a href="{seo-link}">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;{
title}</a></li>[/sub3] </ul> [/depth3] </li> [/sub2] </ul> [/depth2] </li> [/depth1] </ul>

Şablon olarak menu.tpl de üstte yazdığım kodları kullanın. Ardından temanızda soldaki menü gibi bir yere ekleyip haber verin buradan.

--------------------
0
Maccy 23 Haziran 2016 00:33
https://dle.net.tr/dle-eklenti/1857-admin-panelden-yonetilebilir-menu-modulu.html

Linkteki modülü inceleyin derim ;)

Güncelleme ; Ayrıca Top Skript temasının açılır menüsü tüm temalara uygulanabilir, css ve js yolu ile kullanabilirsiniz.