» » » » Textarea bbcode ekleme

Textarea bbcode ekleme

MinTR
MinTR 16-03-2016, 22:46
Merhaba arkadaşlar,
Admin panel içerisinde bir textarea ya bbcode nasıl ekleyebiliriz konu hakkında yardım edebilirmisiniz?
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
MinTR 19 Mart 2016 20:54
@MaRZoCHi, Tmm dır hocam çözdüm :) Yardımın için Çoook Teşekkür ederim. :)
0
MinTR 19 Mart 2016 20:31
@MaRZoCHi, :) Hocam yapmayın gözünüzü seveyim siz şu hatayı halledin, bende göreyim nasıl oluyormuş diye. Size komik gelecek ama 1,5 haftadır buna uğraşıyorum :)
3 779
MaRZoCHi 19 Mart 2016 20:00
@MinTR, anladım. Yeni başladıysanız hatayı siz çözmeye çalışın :) Katkım olsun size.

--------------------
0
MinTR 19 Mart 2016 19:42
@MaRZoCHi, Öncelikle vaktini ayırdığın için Teşekkür ederim ve önerin için de teşekkür ederim kardeşim, php ye yeni başladığımdan dolayı kusurlar ve hatalar olabiliyor...
Kod şu şekilde bir hata veriyor :
Parse error: syntax error, unexpected ')' in htdocs\engine\inc\duyuru.php on line 25 

25. Satırdaki kod :
$row['duyuru'] = $parse->BB_Parse( $parse->process( stripslashes( $row['duyuru'] ) ), false ) );
3 779
MaRZoCHi 19 Mart 2016 17:28
include_once ENGINE_DIR . '/classes/parse.class.php';
$parse = new ParseFilter( Array (), Array (), 1, 1 );

if( $_POST['action'] == "send_duyuru" ) {
	$duyuru = $db->safesql( $_POST['short_story'] );
	$row = $db->super_query( "SELECT id FROM " . PREFIX . "_duyuru WHERE user_id = '{$member_id['user_id']}'" );
	if( $row['id'] ) {
		$db->query( "UPDATE " . PREFIX . "_duyuru SET duyuru='{$duyuru}' WHERE user_id = '{$member_id['user_id']}'" );
		msg( "info", $lang['opt_sysok'], $lang['opt_sysok_1'], "{$PHP_SELF}?mod=duyuru" );
	} else {
		$db->query( "INSERT INTO " . PREFIX . "_duyuru (user_id, duyuru) values ('{$member_id['user_id']}', '$duyuru')" );
	}
}
$row = $db->super_query( "SELECT duyuru FROM " . PREFIX . "_duyuru WHERE user_id = '{$member_id['user_id']}'" );
if( $row['duyuru'] == "" ) {
	$row['duyuru'] = "";
} else {
	$row['duyuru'] = $parse->BB_Parse( $parse->process( stripslashes( $row['duyuru'] ) ), false ) );
}

Eğer kod yazıyorsanız düzgün yazmaya çalışın ki sorun olduğunda çözmeniz ve çözmemiz kolay olsun. Bu şekilde iç içe girintilemesiz yazarsanız vakit kaybedersiniz.

--------------------
0
MinTR 19 Mart 2016 17:17
Parse olayını nasıl ekleyeceğiz, POST kodu aşağıda...

if( $_POST['action'] == "send_duyuru" ) {
$row = $db->super_query( "SELECT id FROM " . PREFIX . "_duyuru WHERE user_id = '{$member_id['user_id']}'" );
$duyuru = $db->safesql( $_POST['short_story'] );
if( $row['id'] ) {
$db->query( "UPDATE " . PREFIX . "_duyuru SET duyuru='{$duyuru}' WHERE user_id = '{$member_id['user_id']}'" );
msg( "info", $lang['opt_sysok'], $lang['opt_sysok_1'], "{$PHP_SELF}?mod=duyuru" );
} 
else {
$db->query( "INSERT INTO " . PREFIX . "_duyuru (user_id, duyuru) values ('{$member_id['user_id']}', '$duyuru')" );
}
}
$row = $db->super_query( "SELECT duyuru FROM " . PREFIX . "_duyuru WHERE user_id = '{$member_id['user_id']}'" );
if( $row['duyuru'] == "" ) {
$row['duyuru'] == "" ;
} else {
$row['duyuru'] = ( stripslashes( $row['duyuru'] ) );
}
0
MinTR 19 Mart 2016 16:47
@MaRZoCHi, ben size dosyayı göndersem siz iki dakika kodları gözden geçirebilirmisiniz?
3 779
MaRZoCHi 19 Mart 2016 16:40
@MinTR, sizin sorunuz parse ile ilgili. Örnek
include_once ENGINE_DIR . '/classes/parse.class.php';
$parse = new ParseFilter( Array (), Array (), 1, 1 );

$html = $parse->BB_Parse( $parse->process( "[b]BB Kodlu[/b] [i]içerik[/i]" ), false ) );
echo $html;

--------------------
0
MinTR 19 Mart 2016 16:34
@MaRZoCHi,
Dediğini daha önceden de yapmıştım fakat aşağıdaki gibi sorun çıkmıştı bunun üstesinden nasıl gelebilirim yardımcı olabilirmisin?

0
MinTR 18 Mart 2016 00:44
Bugün biraz incelemeye vaktim oldu tam oldu dedim Standart (BBCODES) sıkıntı çıkardı (diğerlerini denemedim benim için önemli olan Standart (BBCODES)) temada yazdırıldığı yerde bbcodesler oluğu gibi çıkıyor örnek
[B]deneme[/B]
gibi :(
3 779
MaRZoCHi 17 Mart 2016 22:43
engine/inc/addnews.php yi incelersen

include (ENGINE_DIR . '/editor/shortnews.php');
include (ENGINE_DIR . '/editor/fullnews.php');

olarak WYSIWYG li editorlerinde php include edilmesiyle otomatik olarak geldiğini görebilirsiniz.

--------------------
0
MinTR 17 Mart 2016 13:22
@marika, Hocam yanlış anlatmışım kusura bakmayın, kendi yaptığım bir modülün textarea sına WYSIWYG Editör eklemek istiyorum.
0
marika 17 Mart 2016 12:11
Admin panelde "Yönetici KP Alanında WYSIWYG Editör Kullanımını Etkinleştir:" de BBCode ayarı var.