» » » » "Ne yazık ki sitemize mesaj gönderemezsiniz, ..." hatası

"Ne yazık ki sitemize mesaj gönderemezsiniz, ..." hatası

otomasyoncu7
otomasyoncu7 15-03-2016, 00:12
Yönetici, Genel Editör ve Üye Hesaplarından Gelen Mesajlara cevap yazarken yada yeni mesaj gönderirken hata veriyor. Bu hatayı gidermek için Admin Panelin altını üstüne getirdim, IP Engelleyici, Şikayet Listesi, bölümlerine baktım ama herhangi bir spam şikayeti yok, Yönetici Paneli İşlem Listesine baktığımda herhangi bir izinsiz girişte göremedim.
PM gönderimi sırasında alınan hata:
Hata!
Ne yazık ki sitemize mesaj gönderemezsiniz, çünkü bu E-Mail veya IP adresi daha önce sitemizde spam amaçlı kullanıldığı kaydedildi. Если вы никогда не занимались спамом, то значит вашим IP адресом ранее пользовались спамеры, вам необходимо сменить ваш IP адрес у интернет провайдера и вы сможете зарегистрироваться на нашем сайте.

Sürüm: 10.5

URL:http://www.vizefinalsorupaylasimi.com/

Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
otomasyoncu7 16 Mart 2016 21:54
@MaRZoCHi, Sunucudaki problem giderildiği için şimdilik herhangi bir sorun yaşamıyorum, @marika'nın linkini verdiği konudaki düzenlemeyi yine de yapmalı mıyım ? Eğer 10.5 sürümü için ne olur ne olmaz üyeler kayıt sırasında sorun yaşamaması için bu düzenlemeyi yap, faydası olur zararı olmaz dersen bu düzenlemeyi yapacağım.
3 779
MaRZoCHi 16 Mart 2016 18:28
@otomasyoncu7, düzeltilmişti fakat yine doğru çalışmaması mümkün olabiliyor. Problem sunucu tarafından kaynaklandığı için düzenlemeler yetersiz kalabiliyor.

--------------------
0
otomasyoncu7 16 Mart 2016 17:43
@marika, Yorumun için teşekkür ederim, 10.5 sürümünü kullanıyorum.

MaRZoCHi: Linkini verdiğin konudaki yorumunda bu fonksiyonun 10.5 sürümünde düzeltildiğini belirtmişti.
Yorum Metni:

Bu düzenlemenin spam koruması ile ilgisi yok direkt olarak. Sadece kullanıcı IP'sini doğru görebilmek için gerekli bir durum. 10.5 sürümünde zaten bu fonksiyon değiştirilmiş. Her sunucuda aynı şekilde çalışmadığı için.

Neden kaynaklandığını detaylı olarak bilmesem de Hasting Firması tarafından sorun çözüldü.
0
marika 16 Mart 2016 02:28
https://dle.net.tr/dle-eklenti/1021-her-uye-icin-ayni-ip-sorunu.html sorununu çözebilir.
0
otomasyoncu7 15 Mart 2016 20:29
Sorun, sunucunun herkesi sunucu ip'sinden göstermesinden kaynaklanıyormuş. Bir kişi engellendiğinde sitedeki tüm kullanıcılar spama düşmesine neden oluyor. Sorunun çözümü sitenin barındırıldığı hosting firması tarafından gerçekleştirecek.