» » » » Dle de olmasını istedigim bir takım istek ve soru

Dle de olmasını istedigim bir takım istek ve soru

CepTiM
CepTiM 15-02-2016, 23:36
Merhaba arkadaşlar. 1 yıldır dle kullanıyorum daha öncesinde mybb ,lisansli vb ,wordpress kullandım hepsinden yedim içtim ama dle deki zevki hiç biri vermedi. Fakat dle de bazı eksiklik ler diğer sürümlere göre.
Bunlar dan bazilarini yazmak istiyorum.
1 Dle de konu acarken ayni anda 1 konu acabiliyorum eklenti olarak resim v.s yuklerken diger konuda da resim v.s eklesek bile onlari ilk acilan konuda gosteriyor. Bu olumsuz benim için. 100mb lik bi dosya yuklerken onun yüklenmesi beklemek yerine konu açmaya devam etmek istedim.
2 Dle de Modül tema modifiye adina daha yavaş gidiyor ama Gerek rus dle sitelerinde gerek azerbaycan sitelerinde gerekse bizim sitede dle.net.tr de eklenti tema v.s fazla çıkmıyor. Yavaş ve emin adımlarla güzel büyüyor.
3 Dle deki bazi ayarları yapılması zor oluyor özellikle kod ve {tag} lar da.
Bunlar eksiklikler benim gozlemledigim... Şimdi isteklerimi söylemek istiyorum.

1 Yapılan yorumları dle.net.tr deki özel mesaj geldiginde 1 veya 2 falan çıkıyor avatar yanında. Ben site admini olduğum için yorum v.s olduğunda ben de o sekilde bildirim olarak avatar yanında veya o üst kisimlar çıkmasını isterim . Böyle bişey var gibi hatırlıyorum ama bulamadım.
2 Dle de güzel bi resim galerisi ben aldım dle.net.tr deki galeri modülü, modül çok iyi gerçekten ama benim aradığım bu degil ben konuları admin panelinden açımiyorum bu yüzden pek işime yaramıyor. Bir ilave alan olusturup oradan resim eklersek resimler güzel bi galeri sekkinde alrinda 1 2 3 rakam olacak v.s artik ne olursa bazi wordpress sitelerinde bu ve benzeri uygulamalar var.
4 Seo adina birseyler anlatilmali yada yapılmalı .
5 Eklenti indirme alanı modlanmali yani değişik sekillerde olsa süper olur mybb de çok vardı kod alıp hafta sonu css ile bunu kendim deneyeceğim malum table kodu ile basit bişey yapmıştım.
6 Hiç yok gibi birsey güzel bir mobil tema olsa güzel olur.
7 Dle upload yeri yani misal 10 tane dosyayi yukleyecegim bunların yükleme sonucu aldigim linkleri konu ya yapistircam linke tiklantiginda su anki yani konu acarken yukledigimiz eklenti açılış seklindeki gibi olacak.
8 Sitede paylaşılan linklerin de download eklentisindeki gibi ayri sayfaya yönlendirip oradan geçiş yaptirmak.
9 ... Bu madde boş aklıma gelmedi. Arkadaşlar okuyan herkesin yorum yapmasını istiyorum ne yaparız ne yaptık bunlar mantıklı mı yapılabilir mi yada ya şunlar var gibi güzel yorum ve desteklerinizi bekliyorum.
Çözüldü İşleme Alındı Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
CepTiM 16 Şubat 2016 12:02
Bu kadar uzun bir soru ve istek yazısına vermiş olduğun yazı için sonsuz teşekkür lerimi sunarım kardeşim. Eve gittiğimde açıklamada vermiş olduğun linkleri inceleyecegim kardeşim. Galeriy eklentisinide eve gidince bi daha inceletim kardeşim.
Seo konusunda ilerleyen zamanlarda senden ücretli destek alabilirim.
3 779
MaRZoCHi 16 Şubat 2016 10:15
Çok uzun yazmışsın.. :)
1. Bunu daha öncede sormuştun.. Yapılabilecek çözümler: farklı kullanıcı hesaplarıyla konu açmak, veya konuyu sadece açıp sonra düzenle deyip dosyaları yüklemek. Bu durumda konu id si belli olacağı için dediğin çakışma olmayacaktır.
2. DLE'nin kendi modül ve plugin sistemi olmamasın nedenleri.. En azından geliştiriciye destek olacak api sistemini geliştirmeliler.. 6-7-8 sürümleri zamanında daha çok eklenti çıkıyordu artık doyum noktası oldu geliştiriciler için.
3. Kodlarda zor olabilir.. Fakat taglar ile diğer sistemlere göre gayet kolay bir şekilde çözülüyor.

1. Genelde yaptığım eklentileri paylaşıyorum. Bu da onlardan biri ( https://dle.net.tr/dle-eklenti/255-anasayfada-pm-var-yok-taglari.html )
2. Image Gallery ilave alan ile çalışıyor. Yani ilave alana site üzerinden de veri girsen adminden girmiş gibi galeri olarak gözükecektir.
4. Sistemsel yapılacak seo işlemlerini açıklayacak olsam bile yine siteye göre değişecek yapılar barındırdığından ve inceleme gerektiğinden. Kesin olarak bu budur diyemiyorum.. Sistemsel SEO başlığı altında ücretli hizmet verecektim fakat olmadı. Yine açıklama yapıp isteyene ücretli destek verebilirim bu konuda.
5. Eklenti indirme alanı tıpkı mybb deki gibi. Artık .tpl üzerinden değiştirilebiliyor.
İstersen de custom attachments, downloads modülleri ile farklı görünüm verip farklı sayfada indirmelerini sağlayabilirsin.
6. Mobil teması bence gayet şık. Üzerinde ufak düzenlemeler yapılabilir... MyBB GoMobile plugini için yapılan temayı dle ye uyarlamıştım önceden. Şu an sitede mevcut.
7. Bu eklenti aslında çok kullanışlı. Sitede kullanıyorum. Fakat yapımcının destek verdiği yok. Açık halini bulup sürüm uyarlaması yapmıştım ve şu an coderlaba.net te mevcut. Eklenti bu: http://nowheredev.ru/developments/php/78-dobavlenie-kartinok-i-faylov-v-novost-v
40.html
Çoklu şekilde dosyaları yüklettirebilirsin.
Modül konularında dosyalar bu eklenti ile yükleniyor. Custom attachments ile "Dosyalar" tabı altında listeleniyor.. ( https://dle.net.tr/dle-modul/155-dle-icin-ucretsiz-forum-simplebb.html )
8. Yönlendirmek için URL Shortener modülü mevcut. Hem link yönlendirip hem de para kazanabilirsin. link.tl ve bc.vc pluginleri mevcut.

Diğer sistemsel tamamen son kullanıcıya hitap edecek şekilde hazırlanıyor.. Hiç bir php/html/css/js vs. bilgisi olmayan biri bile kolayca yönetebiliyor ki bence de böyle olmalı. Fakat DLE haber sistemi olarak adlandırılmış. Haber için bile pek yatkın değil. Son haber sitesi projesinde farkettik bunu. İçerik yönetim tanımına daha yatkın.. O bile tam kontrol edilebilir değil..
Bu hali bence daha iyi kullananları bişeyler öğrenmeye teşvik ediyor.. Amaç siteden para kazanmak ise sadece oturup içerik ekleyerek bu iş zor. SEO sadece sistemde yapılacak değişiklikler değil. Bu değişiklikler belirli bir seviyeye erişen siteler için daha çok gerekli bir durum. Başlangıçta doğru formatta içerikler ekleyerek biraz hit elde etmek en iyisi olacaktır.
Devamını SEO bilgisi daha iyi olan arkadaşlar getirecektir...

--------------------