» » » » Sayaç Çalışmıyor

Sayaç Çalışmıyor

omerkul
omerkul 16-01-2016, 15:41
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi. Ne hikmettir anlamadım bu gün siteye girdiğimde hesabım 20 dakikalığına kilitlenmişti. Yanlış şifre denemesi yapılmış diyordu. Sadece ben değil diğer yöneticiler de sistemden 20 dakika ban yemiş. Farklı bilgisayarlarda vesaire denedik ama giriş yapamadık. Bu sorunu veri tabanına girerek birkaç bir şeyler silerek çözdüm.

Ama ne yaptıysam artık veri tabanını bozdum sanırım. Örneğin şuan sayaç doğru çalışmıyor. Dün eklenen makale şimdiye 100 kez görüntülenmiş olması gerekirken 2 görüntülemede takılı kalmış. Yani sayaç çalışmamakta şuan. Ama ben veri tabanını bu gün kurcaladım, bozdum diyelim, neden makale görüntülemesi hala 2'de kalmış? Ayarlardan hem optimize ettim hem de tabloları tamir ettim ancak fayda etmedi.

IP engelleme sisteminde mesela birisini engelliyorum, herkes engel yiyor bu nasıl iştir henüz çözemedim bunu da. Birisini spam yorum yapıyor diye işaretliyorum sonra kendim de siteye erişim engeli yiyorum. Yine veri tabanına girerek kara listeden çıkarıyorum düzeliyor.

10.5 kullanıyorum. Acaba 10.6'ya güncellesem çözülür mü? Birçok modül ve ince ayarlama yapmışım sistemde bu yüzden sıcak bakmadım güncellemeye.

Ne yapmamı önerirsiniz? Yönetici paneli işlem geçmişinden bakıyorum kimse panele girmeye çalışmamış. Peki sorun nedir, neden böyle durduk yere olmuş olabilir? Durduk yere oldu diyorum zira olay daha da içinden çıkılamaz hal alıyor.

Düzenleme: Arkadaşlar sorun şu IP olayı. Siteye giren, üye olan yani herkes veri tabanında, sitenin IP adresinden girmiş olarak görünüyor. Sanırım tüm sorunlar bundan kaynaklanıyor. Birisi yanlış şifre girdimi mesela herkes ip engeli yiyor. Veya konuların görüntülenmemesi de bu yüzden. Anladım ki hepsi tek IP'den olduğu için.

Mesela dle_users tablosundaki son üyelerden örnek bir resim ekliyorum:
Sayaç Çalışmıyor

Aynı şekilde yönetim paneli işlem listesine bakıyorum. Tüm adminler - yazarlar yine sitenin IP adresinden girmiş gibi görünüyor. Bu sorunu nasıl çözeceğiz acaba bir fikriniz var mı?
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
omerkul 17 Ocak 2016 00:08
Sorunu halledemedim ancak problemin sunucumda kullandığım Vesta panelden kaynaklandığını çözdüm. Çünkü panel kendi kendini otomatik güncellemiş arkaplanda. Güncellerken de güvenlik duvarı modülleri sıkıntı oluşturmuş gördüğüm kadarı ile. Konunun DLE ve veri tabanı ile bir ilgisi yokmuş. Konu silinebilir arkadaşlar.