» » » » Başka siteden veri çekme

Başka siteden veri çekme

izismart
izismart 12-12-2015, 01:39
PHP ile bot yapımı ve başka siteden veri çekme istiyorum mesala başka siteden haberleri kendi siteme eklemek istiyorum nasil yapa bilirim?
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
izismart 14 Ocak 2016 20:22
@omerkul, kimi anlamak zor?
0
omerkul 13 Aralık 2015 18:02
@cepkutusu, böyle insan evlatlarını anlamak evet gerçekten zor.
3 779
MaRZoCHi 13 Aralık 2015 02:11
@OyunProgram, o zaman ilk yapılacak şey yapılmış bir botu incelemek. Düzenleme işleminden sonra sıfırdan yapacak seviyeye gelebilirsin. Örneğin film reader daki herbir plugin bottur. DOMXpath kullanıldığı için kullanımı çok kolay.. Örnek sitenin başlığını almak için //title, h1 ve classı title olan bir içeriği almak için //h1[@class='title'] yazmak yeterli oluyor.

@cepkutusu, alınan içerikte oynama (özgünleştirme-değiştirme) yapmadan yayımlamak dediğin gibi amelelik. Yine de bu şekilde içerik ekleyip bir yerlere gelenler var.. Nasıl olduğu meçhul olsa da bazı siteler bu şekilde alıntı yaptıkları sitelerin üstünde çıkabiliyor.

--------------------
0
cepkutusu 12 Aralık 2015 23:06
Ben insanları hiç anlamıyorum...
Başka siteden haber çekeceksinde ne olacak?
O haberler ile google hiç ziyaretçi göndermeyecek!
Sitenizde boşuna veri kalabalıklığı olacak!!!

Bende zamanında denedim bot mot ama inanın hiç bir işe yaramıyor...
3 779
MaRZoCHi 12 Aralık 2015 12:17
PHP bilginiz yok ise ilk adımınız PHP öğrenmek olsun. Bot nasıl yapılır? sorusunun cevabı: Nasıl yapabilirsen.. Birçok farklı method var fakat mantık aynı. Hedef sitenin kaynağını çek, gereken kısımları al db ye aktar.
1) PHP - Gerekli ( file_get_contents, str_replace, strpos, print_r, array, string, explode, implode )
2) PHP - Opsiyonel ( regular expressions [preg_replace], DOMXpath )
3) SQL - Gerekli
Gibi terimleri ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını bilmeniz gerekli.

--------------------