» » » » DLE Mobil temada Youtube videolarının ekrandan taşma sorunu çözümü.

DLE Mobil temada Youtube videolarının ekrandan taşma sorunu çözümü.

marika
marika 15-09-2015, 15:10
Önce

Sonra

Çözüm 1 (css yöntemi)
Dlenin default olarak gelen smartphone temasında css düzenlemesi yaparak bu sorunu aşabilirsiniz.

templates/smartphone/css/style.css

dosyasının en altına alttaki css kodunu eklediğinizde sorun düzelmektedir.

.post-cont {position: relative;min-height: 180px;}
.post-cont iframe { position: absolute;top: 0;left: 0;width: 100%;height: 100%;}

10.x sürümlerinde çalışmaktadır. Daha eski ersiyonlarda da çalışabilir.

Not 1: Dlenin default olarak gelen smartphone temasını kullananlarda işe yaramaktadır. Farklı bir mobil tema kullanıyorsanız işe yaramayacaktır.
Not 2: Dle nin video player ayarlarında youtube playerı kullananlarda işe yarayacaktır. Dle playerı kullananlarda işe yaramayacaktır.
Not 3: Smartphone temasında fullstory.tpl de "post-cont" classlı divi kaldırırsanız çalışmayacaktır.

Çözüm 2 (jquery yöntemi: bu yöntem tavsiye edilir.)

http://rawgit.com/davatron5000/FitVids.js/master/jquery.fitvids.js

Dosyasını fitvids.js olarak kaydedip ftpnizde

/templates/smartphone/js/ klasörüne atınız.

/templates/smartphone/main.tpl dosyasını açıp head etiketi bitmeden hemen öncesine alttaki kodu yapıştırınız.

<script src="/templates/smartphone/js/fitvids.js"></script>
<script>
  $(document).ready(function(){
    $(".post-cont").fitVids();
  });
</script> 

Not 1: Dle nin varsayılan olarak gelen smartphone temasında işe yaramaktadır. Başka bir tema kullanıyorsanız post-cont clasını değiştirmeniz gerekecektir temanıza göre.

Not 2: Dle nin html 5 playerında çalışamamaktadır. Sadece dle youtube ve vimeo playerlarında işe yaramaktadır.

2. yöntemin kaynağı fitvidsjs.com
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
Azeri 7 Ocak 2019 15:26
Alıntı: MaRZoCHi
@Azeri⁠ mobil ayarlarında olması lazım admin panelde.

Evet, buldum. Düzeldi. Teşekkür ederim.
3 779
MaRZoCHi 6 Ocak 2019 15:56
@Azeri⁠ mobil ayarlarında olması lazım admin panelde.

--------------------
0
Azeri 5 Ocak 2019 10:43
Merhabalar. Forumda destek hizmeti durdurulduğu için burada yazmak zorunda kaldım.
Mobil temada youtube vidyoları gözükmüyor. Tema dle üzerinde gelen tema.
Sorun nerede olabilir?
Önceden teşekkür ederim.
0
uykusuzz35 4 Ocak 2016 14:56
@marika, ben yeni bir tema satın aldım ve bahsettiğin değişiklikleri nasıl yapacağım bilmiyorum. site adresi sirinmehmet.com

post-cont classını değiştirmeniz gerekiyor demişsin, nasıl değiştireceğim yardımcı olur musun?
0
otomasyoncu7 17 Eylül 2015 15:56
@marika, fitvids.js dosyasının içeriğini değiştirdiğim de sorun düzeldi, ben bu sayfadaki
https://github.com/davatron5000/FitVids.js
jquery.fitvids.js dosyasını sağ tıklayıp farkı kaydettikten sonra ismini değiştiririp direk ftp ye yüklemiştim. Farkı kaydet dediğimde içeriğin değişeceği aklımın ucundan dahi geçmemişti, Her şey için tekrardan teşekkürler :)
0
marika 17 Eylül 2015 15:04
http://www.vizefinalsorupaylasimi.com/templates/smartphone/js/fitvids.js nun içeriği yanlış. içeriğine html eklemişssin.

fitvids.js dosyası buradaki 1 ile 82. satır arasında kodlar yer alacak.
0
otomasyoncu7 17 Eylül 2015 14:45
@marika, Marika js dosyasını sorunsuz çekiyor. ama youtube player de herhangibir değişiklik olmuyor.

js kaynağı:
http://www.vizefinalsorupaylasimi.com/templates/smartphone/js/fitvids.js
0
marika 17 Eylül 2015 14:33
Default mobile temada denedim. Sorunsuz çalıştı bende. fitvids.js dosyasına sitenin kaynak kodlardan bakınız, yolu doğru mu?
0
otomasyoncu7 17 Eylül 2015 14:27
@marika, Çözüm 2(jquery yöntemi) yi eksiksiz uygulamam rağmen herhangi bir sonuç alamadım. Anlatımda veya kodlarda herhangi bir eksiklik yoksa başka bir arkadaş ta deneyip sonucunu bizimle paylaşırsa sevinirim.
0
otomasyoncu7 16 Eylül 2015 01:51
@marika, Çok teşekkür ederim dediğini uyguladım ve harika oldu :) Şimdilik herhangibir sorun görünmüyor çıkacağını da zannetmiyorum.
0
marika 16 Eylül 2015 01:20
Sen tüm mobil ve tabletlerde mobil tema çıksın istiyorsan alttaki anlatacağımı yap.

engine/classes/templates.class.php dosyasından alttaki kodun satırını bul (47. satır)

if ( $mobile_detect->isTablet() ) {

Bu kodun altındaki (48, 49 ve 50. satılar)

$this->smartphone = false;
$this->desktop = false;
$this->tablet = true;

üç satır kodu sil ve yerine bu üç satır(48, 49 ve 50. satılar) yerine alttaki kodu ekle.

$this->smartphone = true;
$this->desktop = false;
0
otomasyoncu7 16 Eylül 2015 00:20
@marika, Peki bu 6 inç ve üzeri yani 10 inç e kadar olan tüm mobil cihazlarda mobil temayı göstermesi için herhangi bir ayar mevcut mu ?

7 inç tabletten girdiğimde sadece dle.net.tr de mobil tema aktif oluyor. Ama benim sitem de dahil diğer tüm dle sitelerinde normal tema aktif oluyor. Ziyaretçilerin yüzde 10 - 15 i tabletlerden siteme giriyor ve normal tema ile karşılaştıklarında sitede fazla vakit kaybetmeden çıkıyorlar, buda haliyle "Bounce Rate" oranını arttırıyor. Bu konuda herhangibir ayar varsa ve bunu da bizimle paylaşırsanız sevinirim.
0
marika 15 Eylül 2015 23:19
@otomasyoncu7, dle 6 inç üzeri cihazlar için mobil temayı göstermiyor. Normal temanızı çıkarıyor tablet olarak algıladığı için.

6 inç ve altı telefonlar için mobil temayı çıkartıyor ve mobil temada da o büyüklük yeterli gibi. isteyen 6 inç ve alt büyüklükteki telefonlar için height daha büyük olsun isterseniz yukarıdaki koddaki min-height değerini 180 yerine 240 yapabilirsiniz.
0
otomasyoncu7 15 Eylül 2015 20:03
@marika, 10.3 versiyonunda sorunsuz çalışıyor :) Teşekkürler.

Yükseklik 180px de sabit kaldığı için tabletlerde iyi görünmüyor.
Aşağıdaki kod cep telefonları için ideal. Tablettten girildiğinde Height değerini 480px yapmak için ayrı bir çözüm var mı ?

.post-cont {position: relative;min-height: 240px;}
.post-cont iframe { position: absolute;top: 0;left: 0;width: 100%;height: 100%;}