» » » » Aynı Etikete Sahip Konuları Listeleme ?

Aynı Etikete Sahip Konuları Listeleme ?

programcini
programcini 31-08-2015, 23:08
Merhabalar ;

Daha önce konuları etiket olarak birbirine bağlama olarak konu açmıştım yöneticiler çözüldü olarak işaretlemiş tam 10 gündür cevap yazılmasını beklerken. Ben tekrar açıyorum çünkü bunun yalnışlıkla yapıldığını düşünüyorum.

http://sylvain-hamel.github.io/simple-expand/ daki gibi konunun altına bir düzenleme yapmak istiyorum. Aynı etikete sahip konular orada listelensin istiyorum. Mesela photoshop indir adlı makalenin altında photoshop indir tagına sahip olan konular date olarak listelensin. Yani amaç aynı etikete sahip en son eklenen makaleyi göstermek.

Konu date sini deger olarak alacak ve o etiket grubunda bundan sonra oraya bir konu eklenmisse benzer konular gibi listeleyecek istediğim tam olarak bu. Lütfen yardımcı olurmusunuz nasıl bir kod eklemem gerekiyor. Kaç haftadır sorunu çözemedim. Yöneticilerin zorlanmayacağı bir konu olarak düşünüyorum. Yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ediyorum
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
programcini 7 Eylül 2015 21:14
dediğinizi harfiyle yaptım yine makalelerin altında aşağıda verdiğim resimdeki gibi aynısını yapıstırıyor. hayır anlamadığım olay etiketli.tpl olarak oluşturdum makalelerin altnda resimli konular çıkıyor ana sayfa makalelerin altına kaymış gibi oluyor. Benzer makalelerle hiç alakası yok

@MaRZoCHi, SAolun yardımlarınız için. İyce sinir oldum kafayı yicem bu konuyla yoksa.Bir yerde yalnış yapıyorum o kdr açıkca belirtmenize ragmen herseyi anlatmanıza rağmen yapamadım iyice kendi kendime sinir yaptım
3 779
MaRZoCHi 7 Eylül 2015 19:49
Custom kullanımı hakkında bilgi

Temanızda aynı etiketli.tpl adında dosya oluşturun. relatednews.tpl dosyasının içeriğini bu dosyaya kopyalayın.
{link}
tagını
{full-link}
olarak değiştirin.

son 10 konu görünüyor. :(

Sorununuz için mesajın başında verdiğim linten bilgi edinebilirsiniz.

Örnek kod:
{custom tags="{title}" template="etiketli" limit="1"}

--------------------
0
programcini 7 Eylül 2015 17:49
@MaRZoCHi, ben sadece başlık yazısını çekmek istiyorum. Aynı benzer haberlerin aynısı gibi ama aynı etikete sahip konuları gösterecek. Aynı etikete sahip baska bir konu yoksa göstermeyecek.

Konunun çözüme ulaşamamasının nedeni kesinlikle benim bilgim olmadığından dolayı.Benzer haberler gibi aynı etiket grubuna ait konuları listeleyecek. Ama benzer haberler üzerinde düzenleme yapmak istemiyorum. O kısmın kalmasını istiyorum. Harici bir aynı etikete sahip konuları listeleyen benzer haberler tarzı bir kod verebilirmisiniz buradan öyle bir alternatifimz varmıdır ?
0
programcini 6 Eylül 2015 20:26
denedim aynısını yaptım fakat fullstory yani makalelerde eklediğim alanda ana sayfada görünen son 10 konu görünüyor. :(

0
programcini 6 Eylül 2015 20:08
@marika, @MaRZoCHi haklısınız kusura bakmayın ben ilave alan olarak oluştursam daha mı yararlı olur açısından sormuştum. Çok teşekkür ederim emeğinize sağlık. Umarım bir gün bende soru sormak yerine sorunlara çözüm üretebilirim forumda :) iyi forumlar
3 779
MaRZoCHi 5 Eylül 2015 23:24
@marika, teşekkürler...
@programcini, bence denemelisiniz ;)

--------------------
0
marika 5 Eylül 2015 22:10
@programcini,biraz cesaretli olun. Her adimini sormayin. Deneseniz oldugunu gorursunuz
0
programcini 5 Eylül 2015 19:49
@MaRZoCHi, teşekkür ederim çok açıklayıcı olmus elinize sağlık. ben ilave alanın üstünde göstermek istiyorum. İndirme linklerinin olduğu ilave alanım var. bunun yukarısında göstererek kullanıcı dosyayı indirmeden son konuyu görsün istiyorum. Yani makale içeriğinin tam altına yerleştirmek istiyorum.

Yaptığınız uyarlamayı fullstory.tpl de makalenin hemen altına yerleştirsem xfalue_ilave alanın bir yukarı satırına. Sorun olurmu.
0
marika 5 Eylül 2015 02:45
Elinize sağlık. Bu özelliğini bilmiyordum.
3 779
MaRZoCHi 4 Eylül 2015 19:10
@programcini, video ile gösterim yapacağım. Sitenizde yeri ayarlı ise ona göre düzenleme yapabilirim.

--------- Ekleme -------------
Nasıl kullanıldığı ve kullanılacağı hakkında bilgi içeren bir video. Site adresinizi eklemeniz ve yerini belirtmeniz iyi olur.
Video önizleme

--------------------
0
programcini 3 Eylül 2015 18:14
bu konuyu ücretli olarak yapabilecek bir arkadaş yok mu. @MaRZoCHi, hocamız için anlatması ve uygulaması kolay olabilir ama dle de yeni olan biri için zor geliyor şahsen ben {custom tags="{title}"} nereye eklesem sayfa kayıyor bir türlü yapamadım

kare içinde aynı etikete sahip konuları göstermek istiyorum bu kadar sadece. 1 aydır çözüm arıyorum. bir program sürümlerine aynı etiketi girecegim fullstory.tpl de bu programa ait son eklenen konu çıkmış olacak o karede. :/

etiketleri aynı olan konular date tarihi ele alarak son eklenen konular listelenmiş olacak. Çok zor birşey değil buna eminim ama ben anlatamıyorum derdimi sanırım .
0
marika 3 Eylül 2015 17:32
@MaRZoCHi, ben bu özelliğini bilmiyordum

Alttaki gibi deneme yaptım çalışmadı.

fullstory.tpl ye alttaki kodu

<ul>{custom tags="{title}" category="1" template="test"  from="0" limit="3"}</ul> 

test.tpl ye alttaki kodu

<li>[full-link]{title}[/full-link]</li>

ekleyip aynı kategoriye aynı makale başlığı ve aynı tag'lı 2 adet makale ekeldim ancak bu makalelere en birisine girdiğimde konu altında aynı başlıklı yada aynı etiketli konular listelenmedi.
3 779
MaRZoCHi 3 Eylül 2015 13:57
Dediğiniz sistem zaten custom tarafından destekleniyor. Herhangi bir düzenlemeye ihtiyacınız yok.
fullstory.tpl dosyanızda kullanacağınız kod en basit haliyle aşağıdaki gibidir.
{custom tags="{title}"}

Buna limit, template vs. parametreleri de ekleyebilirsiniz.

--------------------
0
marika 2 Eylül 2015 20:37
Etiket girdiğin zaman yazı altında görünmüyor o etikete girilen yazılar. Pisces Etiketi girilen sayfalar https://dle.net.tr/tags/Pisces/ gibi ayrı bir sayfada listeleniyor. O etiket girilen herhangi bir yazının altında görünmüyor. Bunu ancak admin özel bir php düzenlemesi yaparsa olabilir.

Benzer makaleler modülü beki işini görebilir belki. Etiket girme yazılara. Sadece yazıların hepsini aynı kategoriye gir ve alttaki ayarı aç. Sonra Photoshop konusuyla alakalı 5,6 konu ekle sitene ve yazıların altındaki benzer makaler bölümüne bak. İstediğin gibi hepsi orada görünüyor mu?

Açılacak ayar.

Admin Panel > Sistem Ayarları > Makaleler > "Sadece aynı kategorideki benzer makaleleri göster" bölümünü akti et.
deneme bonusu