» » » » Konu çeken botları nasıl engelleyebilirim?

Konu çeken botları nasıl engelleyebilirim?

omerkul
omerkul 3-08-2015, 23:55
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi. DLE altyapısını kullanan biri sitemden sürekli bot ile konu çekmekte. Bu bot ile konu çekenlerin önüne nasıl geçebiliriz?
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
marika 9 Ağustos 2015 12:24
İndex süresi google siteni anlayınca değişmiştir. baktı ki günde 2-3 yazı yayınlıyorsun ona göre uğrama süresi azaldı. Bu normal bir durum. Sürekli içerik girilen bir siten olsa çıkmaz sitenden. Ama içerik girişi azsa ona göre az girecek. İçeriği sürekli artırırsan uğrama sayısı artar. Bunu mecburen yapmak zorunda her gün milyarlarca sayfa tarıyor google botları.
0
omerkul 8 Ağustos 2015 21:21
@marika, Yardımınız için teşekkürler. Makaleleri aralıklarla yayınlıyorum çoğunlukla, bunun nedeni Google botu her geldiğinde yeni birşeyler görsün, bir diğer deyiş ile site güncel desin.

Şöyle bir sıkıntım var nedendir bir türlü bulamadım, Google eskisi kadar hızlı indexlemiyor siteyi. Öyleki siteye eklediğim makale en fazla 10 dakikada index alırken ne oldu ne bittiyse Google bot artık günde 2 kez uğrar hale geldi. Yaklaşık 3 aydır durum böyle. Şimdi bir yandan index sıkıntısı da çektiğim için herhangi birinin benden makale alması tehlike arz ediyor. Yayınladığım her içeriği 6 otomatik, 2 elle olmak üzere 8 adet sosyal ağda imleme yapıyorum.

Verdiğiniz öneriler için tekrar teşekkür ederim, işime yaradı. Temayı değiştirdikten sonra bot veri alamıyor artık. Sadece resimleri çekebiliyor içeriğin klası değiştiğinden artık alamıyor. Bu botçuları belli aralıklarla kontrol edip yine aynı işlemi uygulayacağım. Bu arada RSS kapattım ancak bu seferde sosyal imlemede sıkıntım olmuştu. Dediğim gibi sadece temayı değiştirmem ve div klaslarını değiştirmem işimi gördü.

Şimdi tek sıkıntım index sürem, bunun ne ile alakalı olduğunu bir türlü bulamadım ve anlayamadım. Bakalım zamanla düzelecek inşallah.
0
marika 6 Ağustos 2015 14:04
@omerkul, siteni takip edip manuel olarakta konuları sitesine ekliyor olabilir. Bunun içinde bazı şeyler düşün derim. Makaleyi gece geç saatlerde yayınlamayı düşün ki o konuyu sabah çektiğinde google yazını ondan önce indexlemiş olsun ve sana ait olduğunu bilsin google. Geçe yayınlandıktan sonra sosyal imleme yapki google sabaha kadar o yazıyı indexlesin. Ayrıca google botun sitene uğrama zamanını webmaster toolstan belirleyebilirsin. Makaleyi yayınlayacağın gece vaktini seçersin.

Ayrıca yazıyı gizlemeyi düşün. Dle nin sitemap adresi değiştirilebilir. Bunu yaptıktan sonra yeni farklı sitemap sayfasını google eklersin (eskisini kaldırıp yenisini eklemen gerekir webmastertools tan. negatif etki yaratırmı bilmiyorum seo açısından). Kısaca googlea özel olarak yazıyı gösterecek ama adam yazıyı bulmayacak (sitemap veya kategori veya rsslerden). Amaç adamdan önce googlea indexletmen yazıyı..
0
mehmet 5 Ağustos 2015 23:41
@barisdoqan, tamamda dediğinizi biliyorum öyle yaptığınız da bütün üyelere yönelik oluyor ben istiyorumki spam kullanıcılar veya spam makaleler açmamalarıdır.
0
barisdoqan 5 Ağustos 2015 18:46
@mehmet, rss nin senın konunla bir alakası yok. eger gereksiz kişilerin konu eklemesini istemiyorsan. kullanıcı grubu ayarlarından ziyaretçi ve uye ayarlarına girerek konu bolumunden Makale Eklebilir (Kullanıcıların Siteye Makale Eklemesine İzin Ver.) bolumunu kapatabilirsin.
0
omerkul 5 Ağustos 2015 17:17
@marika, Teşekkürler. RSS kapattım. Sitedeki div klas isimlerinide değiştirdim, temayı kopyalayarak farklı bir isimde kaydettim ve o temaya geçtim. Bakalım inşallah önüne geçebiliriz.
0
mehmet 5 Ağustos 2015 17:10
@marika, bende aynı sorunu yaşıyorum admin panele girdiğimde onaylamayı bekleyen bir çok yabancı insanların açmış olduğu anlaşılmaz makaleler ile dolu bunların önüne geçmek için rss kapatmak yeterli olur mu ?
0
marika 5 Ağustos 2015 13:18
En basitinden rss leri admin panelden kapatabilirsin. Rsslerini kullanarak otomatik ekleme yapıyorsa işe yarar.

Rssleri kullanmadan php ile yazılmış bot ile çekiyorsa tasarımında değişikliğine gittiğinde (örneğin tema değiştirme) botu konularını çekemeyecektir.