» » » » Kendi Kendine Veritabanı Tabloları Silindi

Kendi Kendine Veritabanı Tabloları Silindi

Cesur
Cesur 27-06-2015, 22:25
Merhaba,

Bugün sabaha karşı admin paneli durduk yere hata verdi. Hatanın sebebini araştırıyorum derken sitenin anasayfasındaki konular yok oldu. Hiç bir konuya giremez oldum. Girmeye çalıştığımda ise bu alanı görüntüleme yetkiniz bulunmamaktadır yazıyordu. Phpmyadminden tablolara baktım bir kaç tablo silinmiş. Saatlerce uğraşmama rağmen sorunun sebebini bulamadım. Ben de eski veri tabanını geri yükleyip sorunlu olan veri tabanındaki tabloları birleştirerek sorunu çözdüm ama ne olduğunu hala anlamış değilim. Paylaşımlı hosting kullanmıyorum, dedicated sunucu kullanıyorum. DLE 10.4 kullanıyordum, bu olay olduğundan hemen sonra veritabanı tablolarını düzeltip 10.5'e yükselttim. Sizce ne olabilir? Sunucu firması ile görüştüm sunucu ile ilgili bir sorun değil dediler. Aklıma gelen iki olasılık var; 1. sql injection yapıldı. 2. ise sunucu ile ilgili bir sorun oluştu.

Not: Bu sorun sunucu güncellemesinden hemen sonra oldu. Httpd ve kernel gücellemesi gelmişti. Güncelleme bitti httpd ve nginx ikisi birden hata verdi, sonra da yukarıdaki olay gelişti. Bir alakası var mıdır bilmiyorum, fikir üretilmesi açısından yazmak istedim.
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 2 Temmuz 2015 09:50
Hosting firması ne kadar "bizden kaynaklı değil" dese de, öyle gözükmüyor. Sistemde tablo silme vb. kodlar yok. Daha doğrusu hiçbir sistem kendi tablolarını silmez. Kesinlikle sunucudan kaynaklıdır.

--------------------