» » » » DLE Kurulumdan Sonra Yapılması Gerekenler

DLE Kurulumdan Sonra Yapılması Gerekenler

mert
mert 27-06-2015, 08:00
Merhaba arkadaşlar, tamamen wordpress'e odaklanmış kafamda sürdüğüm projenin hayaliyle yatıp kalkıyordum ta ki bir haftadır pagespeed ayarlarıyla uğraşmaktan bıkana kadar. Sizden ricam hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığım dle scripti hakkında kurulumdan sonra yapılması gerekenler neler ve kurulan hazır temaların üzerinde bulunan linklerin scripte işlemesi nasıl oluyor. Deneme amaçlı sunucuda kurdum ama sistem bana çok karışık geldi. Kategori oluşturamadım doğru dürüst bir saattir :) . Sitede kategori eklentisini gördüm onu kurdum ama çalıştıramadım. Şöyle kategorileri oluşturup seo ayarlarını yapıp makaleler paylaşarak bazı karşılaştırmalar yapmak istiyorum en azından. Kullandığım tema vestnik dle sürümüm 10.5 . Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 30 Haziran 2015 22:28
@mert, mobil tema /templates/smartphone/ klasöründedir. Aynı şekilde main.tpl dosyasından değiştirebilirsiniz.

--------------------
0
mert 30 Haziran 2015 22:23
Dediğiniz gibi sunucuya yükledim kategori eklemesini main dosyasından kolayca yapabildim. Fakat mobil temasında solda bulunan menü linklerine hiç bi şekilde ulaşamadım. Bunun bir çözümü varmıdır acaba
3 779
MaRZoCHi 29 Haziran 2015 13:14
@mert, takıldığınız yerleri yine sorun ama öncelikle localhost veya demo bir site kurup orada biraz kurcalayın. Çok daha hızlı öğreneceksiniz.
Kategori eklemesi admin panelden kolayca yapılıyor. Temaya eklemek için html bilmeniz gerekli.

--------------------
0
mert 29 Haziran 2015 11:07
Birde mobil temada sol menüler görünmüyor. Bunu nasıl gösterebilirim
0
mert 29 Haziran 2015 02:06
Öğrenmem gereken çok şey var. Kategori nasıl ekleniyor peki? Forumda tam anlatımını bulamadım.
3 779
MaRZoCHi 28 Haziran 2015 11:38
Hayır makalelerde başlık alanı gibi ek alanlar oluşturmanıza yarar. Kullanım açısından işlevseldir.

--------------------
0
mert 28 Haziran 2015 04:45
Cevap için teşekkür ederim. kategori ekleme sorusundan başlamam gerekiyor öyleyse :) . Birde ilave alanlar derken neyi kast ettiniz? Wordpresste olan widget alanı oluşturma gibi birşey mi
3 779
MaRZoCHi 27 Haziran 2015 12:22
Yapılması gerekenler aslında admin paneline girerek öncelikle sistem ayarlarını kontrol edip, değiştirmeniz..
Bundan sonra, kategorileri oluşturma... gerekli ise ilave alanlar, tema.. yani belirli bir rehber yok. Sorularınızı madde madde yazarsanız daha hızlı çözüme ulaşabilirsiniz.
Örnek:
1) Kategoriler nasıl eklenir.
2) İlave alan nedir nasıl eklenir nasıl kullanılır... gibi tabi öncelikle sitede arama yapmanızı tavsiye ederiz..

--------------------