» » » » Portal İçin Dle mı Wp mi ?

Portal İçin Dle mı Wp mi ?

Mekokoder
Mekokoder 18-06-2015, 11:37
Merhabalar

Öncelikle bunu dle destek/forum sitesinde sormak saçma gelse de samimi olarak cevap vereceğinize inanıyorum. Aklımda bir proje var wp ile bazı denemeler yaptım tam istediğim gibi olmasa da kafamdaki projeye çok yaklaştım alternatif sistemlere bakma gereği duydum belki daha farklı bir şeyler ekleyebilirim diye.Projemden söz etmek gerekirse bir sosyal portal gibi düşünebilirsiniz daha detaylı anlatmak gerekirse içinde absürt haberlerin olduğu bir bölümde olacak, kadınlara ve erkelere özel bölümlerde olacak, oyun,video,müzik gibi bölümlerde olacak ana konsept nostalji,absürt,mizah ve pratik bilgilerin olduğu çok büyük olmayan sosyal bir platform gibi bir şeyler işte. Sonuç olarak arada kaldım wp mı dle eklentiler/modüller wp den yana olsa da samimi olarak hangi sistem daha uygun sizce
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
cepkutusu 19 Haziran 2015 20:34
@Mekokoder, DLE sitenin hiti belli bir yere gelinceye kadar sesini çıkartmıyor... :D

Zaten site belli bir yere gelince 170 TL nin ne önemi var ki?
0
Mekokoder 19 Haziran 2015 12:56
Dle nın ücretli olduğunu bilmiyordum şimdi baktım ama kimse lisanslı kullanmıyor neredeyse sorun çıkaracağını sanmıyorum bir yıl deneme yaparım site tutarsa lisansımı alırım
0
mehmet 19 Haziran 2015 08:32
Bana Göre Bence Dle fakat Wp tamamen ücretsizmidir. Onada bakmak lazım. Çünkü Dle Ücretlidir. Lisans alman gerekebilir.
0
omerkul 19 Haziran 2015 02:10
SEO açısından Google'nin Wordpress'e aşık olduğunu biliyorum. DLE, Google tarafından pek sevilmiyor Wordpress'e oranla. Ancak siten DLE olursa çok daha stabil ve hızlı olur. DLE'de belli bir ziyaretçiye ulaştığında da SEO'yu dert etmezsin. Benim önerim DLE.
0
dipnot 18 Haziran 2015 22:36
wp eninde sonunda baş ağrıtır... DLE gizli hazine gibidir. Karar senin. Kolay gelsin
0
cepkutusu 18 Haziran 2015 19:38
Ben DLE diyorum çünkü;

1-Her şeyi ile hazır (Tak çalıştır gibi)
2-yedek alma,yedek geri yükleme,site haritası oluşturma gibi herşey basit olarak hallediliyor
3-Yavaşlama asla olmuyor (Günlük 30 Bin ziyaretçili sitede bizzat test ettim)
4- 50 MB lık bir veri tabanı bile anında DLE üstünden yüklenebiliyor.
0
mondschein 18 Haziran 2015 16:37
Wp de destek daha cok cunku kullanan cok. Bir suru eklenti bulabiliyorsunuz. Webmaster forumparinda wp ile ulgili bir soru sorsaniz cok kisiden cevap alirken dle hakkinda neredeyse cevap veren olmaz. Turkce 2 tane destek sitesi var. Kullanmayi dusundugunuz eklentiler dle de varsa kesinlikle dle. 3 yildir kullaniyorum.
0
marika 18 Haziran 2015 13:06
wp kullanan bir çok ünlü bloggerda gördüğüm, wp belirli bir süre sonra yavaşlama gösteriyor. mysql optimizasyonları gerekiyor. Profesyonel olmayanlar için bir süre sonra sıkıntılar gösteriyor. DLE çok büyük hit alan siteler gördüm. Optimizasyon gerekti mi bilmiyorum. Benim de böyle bir sitem oldu. Optimizasyon gerektirmedi benimki.