» » » » Sql Düzenleme ?

Sql Düzenleme ?

mondschein
mondschein 15-06-2015, 22:10
Dle ile tam ilgili değil ama webmaster forumlarında tam bilgi alamadım.
Sql yi notepad++ ile düzenliyordum. ufak bir sorunum var. İki kod arasında ( bu kodlar sabit ) farklı değişkenler var. bunları topluca nasıl değiştirebilirim.

Örnek

<Center>1. Yazı</Center>
<Center>2. Yazı</Center>
<Center>3. Yazı</Center>

Center kodlarının arasındaki yazıları ( bunlarım tamamı farklı ) nasıl değiştirebilirim.
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
mondschein 17 Haziran 2015 10:35
Çok sağolun mehmet hocam, "düzenli ifadeleri" araştırıp sorunu çözdüm.
0
mondschein 16 Haziran 2015 16:04
@MaRZoCHi,
Denedim tek satırı yaptı. tüm satırları otomatik değiştirebilir miyim ? Denedim ama yapamadım.
3 779
MaRZoCHi 16 Haziran 2015 10:54
Sublime Text programını kullanıyorum ve tavsiye ederim. Bul değiştir ve diğer birçok işlevde notepad++ den iyidir.
İşlemi ona göre anlatıyorum. Ekran görüntüsünden bakabilirsiniz. Hangi kutuların seçili olduğuna dikkat edin.
https://www.dropbox.com/s/hewbeu931l73fz2/sublime.png?dl=0

Ek bilgi için "düzenli ifadeler" araştırabilirsiniz.

--------------------
0
mondschein 16 Haziran 2015 10:28
@MaRZoCHi,
mehmet hocam beceremedim. hatta nette de araştırma yaptım tam cevap bulamadım.
3 779
MaRZoCHi 16 Haziran 2015 08:32
Alttaki yoruma resim ekledim. Notepad++ ile de yapılıyor. Fakat bende yok deneme yapamayacağım bu nedenle.

--------------------
0
mondschein 16 Haziran 2015 08:31
@MaRZoCHi,
farklı programla da olabilir eğer yapılabiliyorsa.
3 779
MaRZoCHi 16 Haziran 2015 08:29
Düzenli ifadeler ile yapılabilir. Fakat notepad++ kullanmadığım için yardım edemeyeceğim malesef.

--------------------
0
mondschein 16 Haziran 2015 07:00
@otomasyoncu7,
Hocam dediginiz gibi yapiyorum ama benim sorunum biraz daha degisik. Degistirmek istedigim alandaki tum yazilar farkli. Topluca degistiremiyorum o yuzden.. Sabit olanlar yazinin basi ve sonundaki html kodlari. Soyle bir degistirme var mi. Center dan basla, <h3> tagina kadar olan kismi cevir gibi.
0
otomasyoncu7 15 Haziran 2015 23:07
Notepad++ da Üst Menüde "Ara" seçeneğine tıkladığında 9. satırda değiştir yazıyor. Değiştire tıkladığında üst "aranan" kısmına değiştirmek istediğin kelime veya kodları "değiştir" kısmına da arayıp bulduğun kodları hangi kod veya kelime ile değiştireceğini yazarak hızlı bir şekilde tüm kodları değiştirebilirsin.