» » » » Dle bot ile eklediğim veriler gözükmüyor

Dle bot ile eklediğim veriler gözükmüyor

acelikal
acelikal 20-05-2015, 19:34
merhabalar arkadaşlar,

sizlere bir sorum olacak, Dle'ye haber tasarımı aktardım herşey tamam. biraz php bilgim var. birkaç tane bot yazdım, içeriği çektim, veritabanına dle_post, dle_post_extras, dle_tags vs. herşey tamam verileride kaydettirdim. ancak gel gelelim sitede eklediğim konular gözükmüyor.

admin panelinden makale ekle duzenleye girdiğim zaman konuların eksiksiz eklendiğini görüyorum. bu durumun cacheler ile alakalı oldugunu düşündüm. tarayıcı çerezlerini, cache dizini altını temizledim ancak yine sonuç alamadım. sorun neden kaynaklı olabilir acaba ?
kaydet.php dosyamın veritabanına ekleme kısmı aşağıdaki gibidir:

mysql_query("SET NAMES utf8");
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");
     //veritabanı baglantısı.

$ekle=mysql_query ("insert into dle_post(autor,short_story,full_story,xfields,title,descr,keywords,category,alt_name,comm_num,allow_comm,allow_main,approve,fixed,allow_br,tags,metatitle,date)
 values ('$kullanici','$short','$full','$xfields','$baslik','$descr','$etiket','$kategori','$altname','0','1','1','1','0','1','$etiket','$metatitle',now())");

if($ekle){

$idm = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from dle_post order by id DESC Limit 1")); // Son id yi seç
$id = $idm["id"];	
$ekle2 = mysql_query ("insert into dle_post_extras (news_id,news_read,allow_rate,rating,vote_num,votes,view_edit,disable_index,related_ids,editdate,user_id) values ('$id','$okunmasayisi','1','0','0','0','0','0','$benzerkonular','0','1')");
foreach($tag as $tagm) {
$ekle3 = mysql_query ("insert into dle_tags (news_id,tag) values ('$id','$tagm')");
}	

}

olumlu veya olumsuz bir cevap verebilirseniz çok memnun kalırım.
şimdiden teşekkürler, iyi günler kolay gelsin..
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
acelikal 20 Mayıs 2015 22:40
@MaRZoCHi, bütün sorun now() kullanmamdan kaynaklanıyormuş,
$tarih = date( "Y-m-d H:i:s", time() ) ile sorunumu çözdüm
3 779
MaRZoCHi 20 Mayıs 2015 20:10
Bu kodlarda yazım hataları mevcut. Örnek: fazladan ' var latin5'in sağında.
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");

Konular hatasız ise site tarihi ile konu tarihini karşılaştırın. Muhtemelen günü gelmemiş veya farklı bir şekilde ekleniyor olabilir gözükmüyorsa.
Tarihi
now()
ile değil
$tarih = date( "Y-m-d H:i:s", time() );
ile eklemeniz uygun olacaktır.
Ayrıca php zaten 'script' tir. Yani derlenmeden çalışır bu nedenle hata olduğunda kolay görebilmek için kodlarını düzenli yazmanızı öneririm.
Ek olarak mysql ile sıfırdan tanımlama yapmak yerine DLE'nin kendi özelliklerini ve tanımlamalarını kullanabilirsiniz. Örnek dle ana dizinde çalışacak bir php dosyası için
<?php
define ( 'DATALIFEENGINE', true );
define ( 'ROOT_DIR', dirname( __FILE__ ) );
define ( 'ENGINE_DIR', ROOT_DIR . "/engine" );

require_once ENGINE_DIR . '/data/config.php';
require_once ENGINE_DIR . '/classes/mysql.php';
require_once ENGINE_DIR . '/data/dbconfig.php';

$control = $db->super_query("SELECT * FROM " . PREFIX . "_post WHERE id = '1'");
print_r( $control );
?>

--------------------