» » » » DLE title yapısını değiştirme (10.3)

DLE title yapısını değiştirme (10.3)

marika
marika 20-12-2014, 02:27
Dle, site anasayfası için girilen title'ı diğer tüm etiket ve makale title'larının sonuna eklemektedir.

dle.net.tr/dle-tema/30-autopriisk.html konuya girip kaynak kodlarından baktığımızda

<title>Android Tema &raquo; DataLife Engine ( DLE ) | İçerik Yönetim Sistemi</title>

site anasayfası için girilen ["DataLife Engine ( DLE ) | İçerik Yönetim Sistemi"] etiketin konunun başlığının sonuna otomatik eklendiğini görürsünüz.

Title etiketi seo açısından çok önemlidir. Bence, dle nin bu yaptığı otomatik ekleme işi seo açsısından bir dez avantajdır. Çünkü google webmastertools'a girdiğimizde "Yinelenen meta açıklamalar" bir bölüm olduğunu görürüz. Titlelarda geçen tekrarlı kelimeleri karşımıza çıkarır google. Bunların azaltılması ister aslında.

Bu otomatik ekleme işini kaldırmak isterseniz sizde benim gibi alttakileri yapınız.

engine/engine.php

1)
bul

$metatags['title'] = $titl_e . $page_extra . ' &raquo; ' . $config['home_title'];

değiştir

$metatags['title'] = $titl_e . $page_extra;

2)

bul

$metatags['title'] = $nam_e . $page_extra . ' &raquo; ' . $metatags['title'];

değiştir

$metatags['title'] = $nam_e . $page_extra;

Bu şekilde etiket, makale ve kategori sayfalarının titlelları sadece konu için girilen titlellar olacaktır.

Otomatik title ekleme işine farklı müdahale etme

Eğer bu yukarıdaki düzenlemeyi yapmazsanız bile otomatik title ekleme işine müdahale etme yöntemi var. Kategori veya makale oluştururken "Meta Etiket Başlığı:" bölümlerini manuel olarak doldurduğunuzda site anasayfası title ını otomatik olarak ekleme yapmıyor sistem. Ama bu da her kategori veya yazı eklerken ekstradan bir şeyler doldurmanız anlamına geliyor.

Not: Bu etiketlerin her yazıda tekrar etmesine spam dememin sebebi: Google Webmaster Toolsda "Yinelenen meta açıklamalar" bölümünde gereksiz meta etiketlerinin sayısını göstermektedir. Bunların azaltılmasını istemektedir.
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
sonkan 5 Nisan 2017 11:43
Çok iyi bir düzenleme teşekkür ederim
0
Eftimis 23 Aralık 2014 11:33
Elinize Sağlık. Teşekkür Ederim
0
mehmet 21 Aralık 2014 22:40
Teşekkürler
0
marika 21 Aralık 2014 21:39
Sizin başlık (title) yapınız "Advanced Task Manager > Softdonanim.com" şeklinde sizin için çok önemli değil. Değiştirmenize gerek yok.

Mesela sitesinin ana başlığı "Adana evden eve nakliyat, adana nakliyat firması, demnakliyat.com" şeklinde olan bir site bir makale eklediğinde title şöyle olabiliyor.

Makale title'ı "Evinizi taşıyoruz" ise html title ı

"Evinizi taşıyoruz > Adana evden eve nakliyat, adana nakliyat firması, demnakliyat.com"

oluyor ve "Adana evden eve nakliyat, adana nakliyat firması" gereksiz tekrar yaparak spam yapılmış oluyor.
0
mehmet 21 Aralık 2014 21:27
Hocam sizden rıca etsem sitemdeki bir makaleye bakarmısınız ? title varmıdır ? ona göre yukardaki anlatımı uygulayayım. Teşekkürler
0
marika 21 Aralık 2014 18:27
Mehmet, 10.2 de de aynı şekildedir. Eğer bu düzenlemeyi yapmazsanız otomatik ekleme işine ayrıca müdahale etme yöntemi var.

Kategori veya Makale oluştururken "Meta Etiket Başlığı:" bölümlerini manuel olarak doldurduğunuzda site anasayfası title ını otomatik ekleme yapmıyor.
0
mehmet 21 Aralık 2014 11:42
10.02 de oluyormu yapsak ?
3 779
MaRZoCHi 20 Aralık 2014 07:10
@CepTiM, O zaten her içerik sayfasında var olan bir tag ve zorunlu.

Dle, site anasayfası için girilen title'ı diğer tüm etiket ve makale title'larının sonuna eklemektedir.
site anasayfası için girilen ["DataLife Engine ( DLE ) | İçerik Yönetim Sistemi"] etiketin konunun başlığının sonuna otomatik eklendiğini görürsünüz.

--------------------
0
CepTiM 20 Aralık 2014 05:24
<title>Android Tema &raquo; DataLife Engine ( DLE ) | İçerik Yönetim Sistemi</title>

bunu hangi şablona verecegiz koyacagız daha dosrusu