Dle Amp Modülü

TrueLove
TrueLove 25-02-2018, 00:04
Merhaba arkadaşlar DLE için Amp modülünü kurdum fakat amp sayfasında yorumları gösteremedim. Muhtemelen atladığım bir husus var.

AMP, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar'ı (Accelerated Mobile Pages) ifade eder. AMP özellikle mobil cihazlarda hafif ve hızlı bir şekilde yüklenebilen web sayfaları oluşturmanın iyi bir yöntemidir.

AMP eklentisini kurmanız size hit sağlayabilir. 

https://domitori.ru/modules/9-google-amp-for-dle-free-edition-10.html
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 25 Ocak 2019 22:50

DLE AMP modülü

--------------------
0
TrueLove 2 Mart 2018 22:02
Arkadaşlar konu hakkında yeterince fikir sahibi olmadan lütfen yorum yapmayın. Özellikle yorum yaptığınız konuda herhangi bir deneyim sahibi değilseniz. Böyle bir durumda diğer insanları da yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz.

AMP'in hite bir miktar etkisi var fakat çok fazla değil. Benim 2k hitli sitemin %40 civarı hiti amp üzerinden geliyor. Amp sayfam olmasaydı bu hit gelirmiydi bilemiyorum fakat AMP eklentisini kurup modifiye ettikten sonra biraz da olsa hit arttı diyebiliriz.

Şimdi gelelim asıl meseleye, AMP sayfada yorumları nasıl çekebilirim? :)

Alıntı: Hagen
Gereksiz bir düzenleme hit felan sağlamaz cok cok ufak derecede bir ayrıcalığınız olur.
Neden mi böyle dedim ?
Platform olarak ortak kullanımı olan bir şey değil sadece google'ye özgü.
Yanedex, bing, mail. ru gibi diğer arama motorları bunu desteklemiyor.

Google harici diğer arama motorlarının cürmü %5 bile değil hocam. Bu konuda çok yanlış düşünüyorsun
0
Gokay 25 Şubat 2018 14:14
Google bas bas bağırıyor siz halen sitenizi amp uyumlu yapmadınız mı diye, bu şu demek oluyor google amp olan sitelere daha çok değer veriyor teknolojiye uyum sağlamak artık günümüzde çok büyük önem taşıyor. 

0
Evan 25 Şubat 2018 13:04
Celsoft sanırım en son bu konu hakkında 2016'nın sonunda açıklama yapmıştı. AMP'i yalnızca Google tarafından desteklendiği için sisteme eklemeyi planlamadığını açıkladı. Ancak daha sonra Facebook, VK ve diğer yazılı basın platformları tarafından AMP benimsendi. Dolayısı ile AMP bir standart halini aldı şu anda. Bir sonraki güncellemede yer alır mı bilinmez ancak Google sıralaması açısından AMP oldukça önemli bir kriter. Kaldı ki Yandex Turbo Pages ile bile hızlı indexleme ve sırada yükselme almışken site Google AMP'ten farklı bir performans görmek saçma olur.
3 779
MaRZoCHi 25 Şubat 2018 12:28
@Hagen⁠ en iyi yol. Sistem seviyesinde desteklenmesi, AMP uyumlu mobil tema ile gelmeli DLE. Cloudflare kullananlar için ne kadar mantıklı olsa da orjinali kadar sağlıklı olmayacaktır.

--------------------
3 779
MaRZoCHi 25 Şubat 2018 11:50
Eğer sitenizin mobil ziyaretçisi yüksekse yani sitede sunulan veriler mobilden erişilebilir vs. ise Yani indirme, film izleme vs. olmayan siteler için yararlı olacaktır. Google'a özgü olsa da sonuç olarak google sıralamasına etki edecektir. Yandex de benzer bir servis olan Turbo Pages'i kullanıma sundu.

--------------------