DLE form validation (form doldurma zorunluluğu getirme)
DLE'nin kayıt sayfasındaki ilk aşamadaki bölümler doldurulmadığında uyarı penceresi çıkmaktadır.
Bu sayfa doldurulduktan sonra gelen sayfadaki bilgilerin doldurulma zorunluluğu yoktur DLE'de. Bu ikinci sayfada (userinfo.tpl içindeki [validation] [/validation] tagları arasında yer alan bölüm) çıkacak bilgilerin doldurulması için alttakileri yapınız.
1. adım
engine/modules/register.php deki en altında yer alan
ifadesini alttaki ile değiştiriniz.
2. adım
tema klasörünüzdeki registration.tpl dosyasının içinde değişiklikler yapacağız.
a) Mesela şehir bölümünün doldurulmadığında uyarı penceresi çıkması içine registration.tpl dosyasının en altına
3. adım
Aynı uyarının kullanıcı profilini düzenlemeye girdiğinde zorunlu doldurma yaptırtmak için alttakileri yapınız.
engine/modules/profile.php deki yer alan
ifadeyi bulup alttaki ile değiştiriniz.
4. adım tema klasörünüzdeki useinfo.tpl dosyasını açıp en altına
Kayıt ve profil sayfalarında (name="land") Şehir bölümünü dolruma zorunluluğu getirmiş olduk.
Üye kayıt sayfasından ilk aşamadan sonra ikinci aşamada sayfayı kapatttığında bu alanlar doldurulmaz. Üye profilinde bir değişiklik yapmak istiyorsa profil düzenleme bölümüne girdiğinde Şehir bölümünü mutlaka doldurması gerekir.
Ama iki aşamada doldurulmayabilir diyorsanız registration.tpl içinde [validation][/validation] kodları arasındaki
kodunu registration.tpl içinde [registration][/registration] etiketileri arasına taşımalısınız.
Eğer "Kullanıcı Profili İlave Alanı" oluşturduysanız ve bunun zorunlu olarak doldurulmasını istiyorsanız yukarıdakine benzer işlemler yapmalısınız.
Bu sayfa doldurulduktan sonra gelen sayfadaki bilgilerin doldurulma zorunluluğu yoktur DLE'de. Bu ikinci sayfada (userinfo.tpl içindeki [validation] [/validation] tagları arasında yer alan bölüm) çıkacak bilgilerin doldurulması için alttakileri yapınız.
1. adım
engine/modules/register.php deki en altında yer alan
$tpl->copy_template = "<form method=\"post\" name=\"registration\" enctype=\"multipart/form-data\" action=\"\">\n"
ifadesini alttaki ile değiştiriniz.
$tpl->copy_template = "<form method=\"post\" name=\"registration\" onsubmit=\"if (!check_reg_daten()) {return false;};\" enctype=\"multipart/form-data\" action=\"\">\n"
2. adım
tema klasörünüzdeki registration.tpl dosyasının içinde değişiklikler yapacağız.
a) Mesela şehir bölümünün doldurulmadığında uyarı penceresi çıkması içine registration.tpl dosyasının en altına
<script language='javascript' type="text/javascript">
<!--
function check_reg_daten () {
if(document.forms.registration.land.value == '') {
DLEalert('"Şehir" bölümünü doldurmadınız', dle_info);return false;
}
return true;
};
//-->
3. adım
Aynı uyarının kullanıcı profilini düzenlemeye girdiğinde zorunlu doldurma yaptırtmak için alttakileri yapınız.
engine/modules/profile.php deki yer alan
$tpl->copy_template = "<form method=\"post\" name=\"userinfo\" id=\"userinfo\" enctype=\"multipart/form-data\" action=\"{$link_profile}\">"
ifadeyi bulup alttaki ile değiştiriniz.
$tpl->copy_template = "<form method=\"post\" name=\"userinfo\" id=\"userinfo\" onsubmit=\"if (!check_reg_daten()) {return false;};\" enctype=\"multipart/form-data\" action=\"{$link_profile}\">"
4. adım tema klasörünüzdeki useinfo.tpl dosyasını açıp en altına
<script language='javascript' type="text/javascript">
<!--
function check_reg_daten () {
if(document.forms.userinfo.land.value == '') {
DLEalert('"Şehir" bölümünü doldurmadınız', dle_info);return false;
}
return true;
};
//-->
</script>
Kayıt ve profil sayfalarında (name="land") Şehir bölümünü dolruma zorunluluğu getirmiş olduk.
Üye kayıt sayfasından ilk aşamadan sonra ikinci aşamada sayfayı kapatttığında bu alanlar doldurulmaz. Üye profilinde bir değişiklik yapmak istiyorsa profil düzenleme bölümüne girdiğinde Şehir bölümünü mutlaka doldurması gerekir.
Ama iki aşamada doldurulmayabilir diyorsanız registration.tpl içinde [validation][/validation] kodları arasındaki
<input type="text" name="land" value="" class="form-control" placeholder="İliniz">
kodunu registration.tpl içinde [registration][/registration] etiketileri arasına taşımalısınız.
Eğer "Kullanıcı Profili İlave Alanı" oluşturduysanız ve bunun zorunlu olarak doldurulmasını istiyorsanız yukarıdakine benzer işlemler yapmalısınız.
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
Cevap Yazılmayan Konular
- Oluşturulan Kategoriyi Yazara Özgü
- Makale Eklerken Html İçerik Eklemek?
- Rss.tpl İçin İlave Alan Kullanımı
- Yorum Sabitleme
- Facebook Ve Google İle Giriş Yapanlar
- Dle 13.1 İçin Ajax Navigasyonu
- Kayıt Sayfasında Facebookla Kayıt
- Sunucuya Dosya Ekleniyor Ancak
- Tema Orta Kısım Genişliği
- Meta Keywords Hakkında Soru
Çözülmeyi Bekleyenler