» » » » Fast PM - Mesaj Bildirimi Hatası

Fast PM - Mesaj Bildirimi Hatası

omerkul
omerkul 22-02-2015, 22:54
Merhaba sevgili dle.net.tr ailesi. Bu gün durduk yere başıma gelen bir hata. Sitedeki Fast PM - DLE 10.3 modülünü kullanıyorum. DLE sürümüm 10.1, şimdiye kadar hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Ancak bu gün durduk yere site ile ilgili düzenleme yapmamama rağmen aşağıdaki gibi bir ekran sürekli sağ alt kısımda geliyor;

Fast PM - Mesaj Bildirimi Hatası

Mehmet hocam bu modülün DLE 10.1 için uygun olmadığını söylemişti ancak aylardır sıkıntısız kullanıyordum. Hata ile ilgili olarak veri tabanı optimizasyonu yaptım, sitenin önbelleğini temizledim, başka bir bilgisayarda denedim, farklı tarayıcılarda siteyi açtım ancak sorun yine aynı. O mesaj geldi ekranı sesi ile beraber sürekli geliyor. Bunun için bir çözümümüz var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 25 Şubat 2015 15:22
@omerkul, önemli değil ;)

--------------------
0
omerkul 25 Şubat 2015 13:16
Mehmet hocam sorunumla birebir ilgilendiğiniz için size çok teşekkür ederim. Dediğiniz adımları uyguladım, üstüne veritabanı optimizasyonu yaparak tüm mesajları sildim ve problem çözüldü. Bu arada belirteyim; o kadar sitede mesajlaşan var, hepsi 450 KB yer kaplıyormuş bana çok az gibi geldi :) Ellerine emeklerine sağlık hocam tekrar teşekkür ederim.
3 779
MaRZoCHi 25 Şubat 2015 10:52
Modüldeki bazı kısıtlamalar nedeniyle kaynaklı bir durum sanırım. Çerezler, kullanıcı tablosundaki verilere göre oluşturuluyor. Nedeni tam olarak anlamasamda mobil tema, çerezler, javascript bu 3'ünden biri ile ilgili bir durum. Vaktim olduğunda daha detaylı inceleyeceğim.

Öncelikle DLE Cron Kullanımı yazımı okumanı tavsiye ederim.

Dosya: cron.php
Bul :
} elseif($cronmode == "optimize") {

Üstüne Ekle:
// PM Update
		} else if ( $cronmode == "pms" ) {
			$user_sel = $db->query( "SELECT user_id FROM " . PREFIX . "_users" );
			while ( $user = $db->get_row( $user_sel ) ) {
				$pm = $db->super_query( "SELECT COUNT(id) as count FROM " . PREFIX . "_pm WHERE user='{$user['user_id']}' AND pm_read='0'" );
				$user_upd = $db->query( "UPDATE " . PREFIX . "_users SET pm_unread='{$pm['count']}' WHERE user_id='{$user['user_id']}'" );
			}
			$db->free();
			die ("done");
// PM Update

Script, tüm kullanıcılar için gelen kutusundaki okunmamış mesajları hesaplayarak kulllanıcılar tablosuna yazıyor. FPM modülü de kullanıcılar tablasoundaki veriyi okuduğu için problem geçici olarak çözülecektir.

Bu şekilde ister cronjob ile ister adres satırına yazarak hataları giderebilirsin.
Adres: http://siteniz.com/cron.php?cronmode=pms ( done yazısını gördüyseniz tamamdır )

--------------------
0
omerkul 24 Şubat 2015 18:00
@MaRZoCHi, ilgili bilgileri size gönderiyorum. İlginiz için çok teşekkür ederim özellikle bu yoğun okul zamanlarında size zahmet verdiğim için üzgünüm.
3 779
MaRZoCHi 24 Şubat 2015 15:14
Merhaba, modülde bu tarz problemler mevcut. Çok üyeli bir sitede denemek iyi olurdu fakat fırsat olmadı. Hatanın nedeni, çerezler olabilir. phpMyAdmin + FTP bilgilerini gönderebilirseniz inceleyebilirim. DLE.NET.TR de kullanıyordum, stabil olmadığı için kaldırdım ben de.

--------------------